«تئاتر شهر» همچنان در تسخیر «سیاهچادرها»
در حالی که یک روز تا شروع جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی باقیمانده و محوطه بیرونی تئاتر شهر هم آماده میزبانی از مخاطبان این جشنواره میشود، چادرهای سیاه شهرداری هنوز در اطراف این مجموعه تئاتری جاخوش کرده و خبری از برچیدن بساطشان نیست.
به گزارش ایسنا، از یکی دو هفته قبل اعتراض و انتقاد زیادی از سوی رسانهها و نیز مدیران جشنواره تئاتر عروسکی نسبت به آنچه اطراف مجموعه تئاتر شهر رخ میداد و چادرهایی که برای فروش اغذیه و سرگرم سازی برپا شده بود مطرح و منتشر شد که البته این اعتراضها در نهایت با واکنش علی اعطا ـ سخنگوی شورای شهر تهران ـ همراه شد که این چادرها را در شان تئاتر شهر ندانست و تاکید کرد، «پسندیده نیست با حریم منظری تئاتر شهر برخورد سطحی و باری به هرجهت داشته باشیم.»
البته این اظهارات تاثیر عاجلی نداشت و اگرچه شنیده شد، این چادرها دستکم تا پایان مردادماه ماموریت دارند برای شاد کردن شهروندان اطراف تئاتر شهر باشند، اما این انتظار بود که خیلی زودتر نسبت به جمعاوری آنها اقدام شود.
با این حال در همین وضعیت فعلی داربستهایی برای پوشاندن و آمادهسازی حوض بزرگ جلوی تئاتر شهر زده میشود تا نمایشهای محیطی جشنواره هر روز تا هفتم شهریور در این محوطه اجرا شود.
جشنواره امسال برای چندمین بار و شاید هم آخرین بار با دبیری مرضیه برومند برگزار میشود که با تعییرات و اضافه شدن بخشهای جدید همراه است.
مهمترین تغییر جشنواره هفدهم، جابجا شدن مکان شادپیمایی بزرگ جشنواره است که پیش از این از تالار وحدت تا تئاتر شهر و خیابانهای اطرافش را دربرمیگرفت ولی امسال شادپیمایی دیگر خیابانی نخواهد بود و در پارک آب و آتش تهران برگزار میشود.
به این ترتیب هفدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای عروسکی تهران (مبارک)، چهارشنبه در آخرین روز مردادماه و همزمان با عید سعید قربان از ساعت 17 آغاز میشود و از خانوادهها و کودکانشان هم دعوت شده تا همراه با عروسکهای خود و با شعار «آسمان عروسکها آبی است» در آیین افتتاح این رویداد شرکت کنند.
قرار است در این جشن همگانی، عروسکهای غولپیکر در کنار عروسکهای اقوام و مناطق گوناگون ایران به همراه گروههای موسیقی محلی، میزبان حاضران باشند تا به نوعی همه اقوام ایرانی در این جشن شرکت کنند. ضمن اینکه عروسکهای تلویزیونی، سینمایی و نمایشی نیز در کنار این عروسکها حضور دارند.
همچنین یکی از بخشهای جدید جشنواره امسال علاوه بر بخش دانشآموزی برای دیده شدن استعدادهای متفاوت، بخش تجربه است که از جمله رویکردهای آن (تجربه، نوآوری و تفاوت)، تاکید بر نمایشهای خلاقانه که با شیوههای معمول نمایش عروسکی متفاوت است، برخورد نوآورانه با عروسک، خلق شیوههای جدید نمایشگری عروسکی و تمرکز بر اجراهایی با مدت زمان کوتاه است.