انحراف برخی واردکنندگان دارو در هزینهکرد ارز دولتی
عضو کمیسیون بهداشت مجلس، با اعلام این خبر که کمیسیون متبوعش روز یکشنبه نشست مهمی پیرامون بررسی نگرانیهای موجود در بازار دارو و تجهیزات پزشکی خواهد داشت تاکید کرد که روند هزینهکرد ارز دولتی در این حوزه باید شفاف شود.
همایون هاشمی در مورد اعتراض انجمن رادیولوژی انکولوژی ایران به قرار نگرفتن دستگاههای پرتودرمانی در لیست ارز دولتی، گفت: مدتی است که تصمیم وزارت بهداشت مبنی بر قطع ارز یارانهای برای رادیوتراپیها باعث افزایش نرخ خدمات در این حوزه شده است که ما با آن مخالف هستیم و حتی نامهای هم که از این انجمن به مجلس داده بودند را عینا به مسئولان این وزارتخانه منعکس کردیم تا رسیدگی کنند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه شواهد امر نشان میدهد که این موضوع پیگیری نشده با اشاره به دو نگرانی رادیوتراپیها در شرایط کنونی، ادامه داد: مسئولان این حوزه در رابطه با تهیه قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای دستگاههایشان و تامین داروهای ضروری بیماران سرطانی نگران هستند، بنابراین هزینه خدمات را در این بخش افزایش دادهاند.
افزایش نرخ خدمات ثمره خروج تجهیزات رادیوتراپی از لیست ارز دولتی
وی خاطرنشان کرد: بیتردید افزایش نرخ خدمات بار سنگینی را بر بیماران سرطانی و خانوادههایشان تحمیل میکند که این امر با شرایط کنونی کشور و منافع ملی منافات دارد، کما اینکه این موضوع در نشست اخیر کمیسیون هم مطرح شد و به مسئولان وزارت بهداشت هم گوشزد کردیم، ضمن اینکه روز یکشنبه هم نشست مهمی پیرامون بررسی موضوع دارو و تجهیزات پزشکی و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد با وزیر بهداشت خواهیم داشت.
هاشمی در بیان علل برگزاری این نشست یادآورشد: به تازگی نگرانیهای ناشی از کمبود برخی داروها در بازار ایجاد شده است که در این نشست به بررسی علل آن و ارائه راهکار برای رفع این مشکل خواهیم پرداخت، هر چند اقدامات وزیر بهداشت قابل تقدیر است، چرا که برای بررسی مشکلات این حوزه ستادی را تشکیل داده است که موضوعات را به دقت رصد میکنند، بنابراین ما هم باید به آنها کمک کنیم تا مشکلات را سریعتر رفع کنند.
گزارشها از نحوه هزینهکرد ارز دولتی باید راستیآزمایی شود
وی در پاسخ به اینکه زمانی که قرار است ارز دولتی به حدود 5 درصد داروهای مورد نیاز که وارد می شوند، تخصیص یابد که اغلب برای داروهای بیماران سرطانی و بیماریهای خاص بوده، چنانچه به این مهم تخصیص داده نشود به داروی کدام بیماریها تخصیص پیدا خواهد کرد، تصریح کرد: در دو ماه گذشته آمارهای متفاوتی از نحوه تخصیص ارز دولتی گزارش شده است که باید مورد راستی آزمایی قرار بگیرد، ضمن اینکه در اینجا این سوال مطرح میشود که میزان ارز وزارت بهداشت برای دارو و تجهیزات پزشکی به ویژه در شاخه بازرگانی و واردات دارو که مشابه داخلی ندارند چقدر است؟ همچنین میزان ارزی که دولت، بانک مرکزی و ستاد اقتصاد در اختیار این وزارتخانه قرار میدهد، چقدر است و چه میزان کسری در این زمینه وجود دارد و چه میزان انحراف وجود دارد؟
انحراف برخی بازرگانان از درخواست اولیه برای دریافت ارز دولتی
هاشمی در تشریح انحرافی که در روند تخصیص ارز دولتی به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد خاطرنشان کرد: ممکن است بازرگانی ارز دولتی را دریافت کرده باشد، اما برای درخواست اولیه یعنی دارو و تجهیزات پزشکی هزینه نکرده و از آن عدول کرده باشد که باید این موضوع هم مورد رسیدگی قرار بگیرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، اظهار کرد: بررسی نحوه هزینهکرد ارز دولتی در حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی اقدام سختی نیست، اما متاسفانه نمیدانم چرا در این مورد شفافسازی صورت نمیگیرد، چرا که وقتی یک بازرگانی در برابر خروج ارز دولتی متعهد به واردات کالایی میشود، میتوان به راحتی مسیری را که طی میکند، رصد کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: عمق این معضل تاجایی است که رئیس جمهور هم در صحبتهای اخیر خود بدان اشاره کرد و گفت باید به این مورد رسیدگی شود، و این در حالی است که در شرایط کنونی کشور باید این مهم سریعتر تحقق یابد، چرا که هم مردم مطالبهگر هستند و هم دولت میتواند نحوه هزینهکرد در این حوزه را پیگیری کند.