مدیریت صحیح نقدینگی راه حلی برای کاهش هزینه پول

    کد خبر :350226

در روزهای اخیر فعالان بخش های اقتصادی و بانکی کشور شاهد تحولات ناشی از خروج آمریکا از برجام و رویگردانی آن کشور از تعهدات بین‌المللی خود و تلاش برای ایجاد اخلال در روابط اقتصادی ایران با سایر کشورها هستند .

این تحولات می تواند مشکلات جدیدی را در مسیر اقتصاد ایران ایجاد کرده و شرایط را برای ادامه فعالیت های رو به رشد اقتصادی با چالش مواجه کند . با وجود اینکه فعلاً اتحادیه اروپا و سایر اعضای برجام، اعلام کرده‌اند به تعهداتشان پایبند خواهند ماند، ولی شبکه بانکی کشور که بی شک ، بیشترین سهم در کنترل التهابات به وجود آمده را دارد به طور جدی نیازمند ایجاد آمادگی لازم برای رویارویی باشرایط از مسیر طراحی و ارائه راه حل های مالی و بانکی در کشور است . در شرایطی که احتمال ابقا یا تشدید تحریم‌های بین‌المللی وجود دارد، اصلاح ساختارهای مالی اهمیت حیاتی برای اقتصاد ایران دارد. با اصلاح ساختارهای مالی، آسیب‌پذیری اقتصاد کشور در برابر شوک‌ها و تهدیدهای خارجی کاهش پیدا کرده و به طور مشخص در بخش مالی اقتصاد ایران مشکلات ساختاری نظام بانکی می تواند یکی از دلایل افزایش آسیب‌پذیری اقتصادکشور باشد که اصلاحات جدی ساختارنظام بانکی را می طلبد .

در همین راستا بانک های کشور تلاش مضاعفی را برای بهبود شرایط و اصلاح ساختارهای سازمانی و مالی خود آغاز کرده اند . رایزنی های گسترده با متولیان اقتصادی کشور ، نهادهای قانون گذار و کارشناسان خبره حوزه مالی بانکی نمایانگر بخشی از این تلاش است . بانک تجارت نیز با درک شرایط موجود ، از اواخر سال 1396 در ادامه حرکت در مسیر بهبود و با تکیه بر پشتوانه مستحکم مالی و علمی در حوزه بانکداری، موضوع بهینه سازی ساختار و اصلاح با هدف مقاوم سازی را در دستور کار خود قرار داده است . در همین راستا کاهش هزینه پول و مدیریت صحیح نقدینگی ، بهنیه سازی شبکه شعب در راستای حرکت به سوی کاهش هزینه و افزایش درآمدهای کارمزدی طی چهار ماه نخست سال 1397 اهم اقداماتی است که در بانک صورت گرفته است .

از جمله اقدامات این بانک برای کنترل شرایط نقدینگی ، کاهش 2 تا 3 درصدی هزینه پول طی چهار ماه نخست سال 1397 بوده که این حرکت نویدبخش جهشی عظیم در بازگشت منابع و افزایش درآمد بانک محسوب می شود ، به طوری که علاوه بر تسویه اضافه برداشت های بانک تجارت نزد بانک مرکزی ، این بانک توانسته با توجه به اصلی‌ترین کارکرد بازار بین بانکی یعنی مدیریت نقدینگی و سیاستگذاری پولی است. به عنوان یکی از تامین کنندگان منابع مالی در شبکه بین بانکی کشور نقش مهمی را ایفا کند.

همچنین به منظور افزایش کارآیی و بهبود درآمدزایی ، بانک تجارت به دلیل ضعف مدل کسب و کار سنتی تغییرات گسترده ای را در مدل کسب و کاراین بانک ایجاد کرد که در این مدل جدید توجه به کسب درآمدهای کارمزدی و غیرمشاع سبب شده است در طی چهار ماه اخیر، افزایش 32 درصدی صدور اعتبارات اسنادی داخلی را در بانک تجارت شاهد باشیم. از سوی دیگر این بانک از ابتدای سال 1397 با تلاش های صورت گرفته ، در پی رشد مانده تعهدات ، جایگاه برتر حوزه ضمانت نامه های ریالی و ارزی را در شبکه بانکی کشور به خود اختصاص داده است .

یکی دیگر از راهبرد های بانک تجارت در کاهش هزینه ها ، اصلاح شبکه شعب و بهبود ساختار پلت فرم های ارائه خدمات به مشتریان است .این بانک پروژه بهینه سازی شبکه شعب خود را با ادغام شعب زیان ده ، به منظور افزایش درآمدهای بانک در سراسر کشور از سال 1396 آغاز کرده و این روند را در چهار ماه نخست سال 1397 سیرصعودی داشته است. از دیگر تلاش های سازنده بانک تجارت می توان به فروش املاک مازاد و تملیکی بانک اشاره کرد ؛ در حال حاضر فروش املاک مازاد بعنوان یکی از اولویت های اصلی این بانک به صورت گسترده در سراسر کشور در حال اجراست .

در بخش دیگری از این تغییرات با مدنظر قراردادن افزایش حجم فروش سرمایه گذاری های بانک در راستای اجرای دستور وزیرمحترم مبنی بر خروج از بنگاه داری ، بانک تجارت ارتقای درآمد ناشی از واگذاری سهام و سرمایه گذاری های پیشین را کلید زد. به عنوان مثال مجموع سهام شرکت های غیربورسی فروخته شده این بانک در پایان سال 1396 به رقم 17 هزار و هشتصد میلیون ریال می رسد و این در حالی است که بانک تجارت تنها در 5 ماه نخست سال 1397 ، توانسته رقمی معادل 76 هزار میلیون ریال سهام شرکت های غیربورسی خود را به فروش برساند .

به طور قطع تغییر در ساختار بانک ها و بهبود مستمر نیازمند عزمی راسخ و برنامه ریزی دقیق در این حوزه است . ما امیدواریم شبکه بانکی کشور تحت تاثیر این اصلاحات بتواند ، علاوه بر ایجاد تحول در شرایط اقتصادی کشور ، انتظارات سهامداران و ذینفعان خود را به نحو مطلوبی مرتفع نماید . در بانک تجارت برنامه های مختلفی برای دستیابی به این مهم از جمله تمکیل فرآیند اصلاح مدل کسب و کار بانک ، گام برداشتن در مسیر افزایش درآمدهای کارمزدی و به کار گیری راه حل های کاهش هزینه ، طراحی مدل های جدید همکاری و تامین مالی در بازارهای مهم هدف مالی و سرمایه گذاری کشور و ارتقا سطح رضایت مندی مشتریان با بهبود کارآیی خدمات الکترونیک و برخط پیش بینی شده است که با تکیه بر سرمایه های انسانی مجرب و کارآزموده این بانک و اتخاذ راهبردهای علمی و مبتنی بر شناخت حداکثری از نظام بانکی و حوزه بانکداری کشور ، برنامه ریزی های انجام شده تحقق پیدا خواهد کرد .

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید