مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران تاکید کرد:

ادامه پیگیری‌هابرای شهیدقلمدادشدن شهدای آتش نشان/عدالت محوری درارائه خدمات به ایثارگران شهرداری

    کد خبر :347856

مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران با تاکید بر عدالت محور شدن ارائه خدمات به ایثارگران از ادامه پیگیری‌ها توسط این اداره کل، معاونت توسعه منابع انسانی و سازمان آتش نشانی برای اضافه شدن شهدای آتش نشان به لیست شهدای خدمت شهرداری تهران خبر داد.

رضا جلالی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح عملکرد این اداره کل ظرف یک سال گذشته با اشاره به اینکه از 14 سال پیش در قالب مشاورت، امور ایثارگران شهرداری تهران شکل گرفت و نهایتا به اداره کل تبدیل شد، گفت: از زمستان 1396 که همکاری خود را در این اداره کل آغاز کردم همه تلاش خود را برای ایجاد عدالت و جلوگیری از تبعیض و نابرابری در ارائه خدمات به ایثارگران معزز به کار گرفتم و عزم خود و همکارانم را جزم نمودم.
وی افزود: در پنجمین دوره شورای شهر تهران که همگی از لیست امید هستند بالاترین درجه ایثارگری را شاهد هستیم به شکلی که از 21 عضو شورا 15 عضو از خانواده معزز ایثارگران هستند؛ لذا امیدواریم بر اساس صحبت هایی هم که شده برای سال آینده شاهد توجه بیشتری برای اداره کل امور ایثارگران باشیم تا امکان ارائه خدمات بیشتر و مناسب تر به این عزیزان فراهم شود.
جلالی ادامه داد: در راستای تکریم مقام شهدا بر اساس مذاکراتی که با ریاست شورای شهر تهران و رییس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران داشتیم مقرر شد با تصویب شورا اماکن ستادی شهرداری تهران را به نام شهدا زیبنده کنیم. در همین راستا ساختمان ایثارگران به نام شهید صیاد شیرازی و ساختمان بسیج شهرداری تهران به نام شهید طهرانی مقدم نامگذاری شده است و ان شاءالله در آینده ساختمان مرکزی شهرداری تهران به نام شهید باکری نام گذاری شود.

نام گذاری ساختمان‌های ستادی شهرداری تهران به نام شهدا

وی تاکید کرد: در راستای نام گذاری ساختمان‌های ستادی شهرداری تهران به نام شهدا، در حال تدوین شیوه نامه ای هستیم تا در صحن شورا به تصویب برسد که امیدواریم با نظر و عنایت ویژه اعضا این شیوه نامه به تصویب برسد.
مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران با اشاره به وجود بیش از 4500 ایثارگر شهرداری تهران گفت: از 4500 ایثارگر شهرداری تهران 1075 نفر فرزند شهید، 1100 نفر جانباز، 165 شهید، 32 شهید خدمت آتش نشانی و 2100 رزمنده داریم(رزمنده به افرادی گفته می‌شود که به مدت 6 ماه در بین 31 شهریور سال 1359 تا مرداد سال 1367 در جبهه حضور داشته باشند).
وی افزود: در حوزه آموزش و توانمندسازی ایثارگران برای ارتقاء سطح تحصیلی اقداماتی شکل گرفته و از این پس با شیوه دیگری این روند ادامه پیدا خواهد کرد. از سیکل تا مقطع دیپلم به ایثارگران تسهیلات تحصیلی داده شد و پس از ورود به دانشگاه نیز تسهیلاتی ویژه در نظر گرفته شده است. در حقیقت در هنگام قبولی و پذیرش مقطع دانشگاهی هدیه‌ای داده می شود.
جلالی ادامه داد: در حوزه ایجاد تسهیلات رفاهی برای خانواده شهدا نیز سفر عتبات و مشهد در حال انجام است و سفر به شمال و مناطق جنگی نیز در دستور کار قرار گرفته است. برای خانواده ایثارگران قراردادی با هماهنگی اداره کل رفاه، تسهیل سفر منعقد شد و در حال حاضر به صورت متمرکز برای خانواده شهدا اقدام شده و برای سایر ایثارگران نیز وام با کارمزد 2 درصد برای سفر پرداخت می‌کنیم.
وی تصریح کرد: برای پرداخت تسهیلات به این عزیزان با توجه به محدودیت های منابع مالی با مشکلاتی مواجه بودیم که با تعامل و رایزنی با بانک ها توانستیم از هفته کرامت پرداخت تسهیلات را آغاز کنیم و هر هفته به 8 نفر از ایثارگران این تسهیلات پرداخت می شود.
جلالی در بخش دیگری از صحبت های خود به تشریح ساختار اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران پرداخت و افزود: در این اداره کل سه معاونت برنامه ریزی، معاونت مددکاری اجتماعی و خدمات درمانی و معاونت فرهنگی و آموزشی فعالیت می کنند؛ سه کمیته کاری نیز در این اداره کل با هدف ارتقاء کیفیت خدمات و عدالت محور کردن آنها زیرمجموعه معاونت ها کار می‌کنند؛ کمیته “اقدام” توسط معاونت برنامه ریزی، کمیته “معیشت” توسط معاونت مددکاری اجتماعی و کمیته “واحد شهید” هم توسط معاونت اجتماعی تشکیل شده است؛ البته نقطه ضعف هایی همچون موضوع هویت سازی داریم که روی آن کم کار کرده‌ایم لذا در این کمیته‌ها تلاش می‌کنیم این نقطه ضعف‌های گذشته مرتفع شود.
وی ادامه داد: در گذشته بودجه این اداره کل از محل ماده 17 دفتر شهردار تهران تامین می شد که بسیاری این رویداد را سیاسی تلقی می کردند؛ اما امروز با توجه به اولویت اداره ارزان شهر تلاش می کنیم کمترین هزینه را به مجموعه تحمیل کنیم.
جلالی تاکید کرد: دو ستاد بازدیدها و ستاد تکریم تشکیل شده است که دوستان نیازهای مادی و معنوی خانواده های شهیدان را به صورت میدانی احصا می کنند و هر هفته لیست تهیه شده از این نیازها در کمیته معیشت مورد بررسی قرار می گیرد و با نگاهی مساوی و برابر و عادلانه خدمات به این عزیزان ارائه می شود که این چنین اقدامی با نگاه عدالت محور تاکنون در مجموعه وجود نداشته است. به این ترتیب ظرف مدت 48 ماه با کل جامعه هدف ملاقات خواهیم داشت و نیازهای آنها را احصا خواهیم کرد و به جای اینکه ایثارگران عزیز به سراغ ما بیایند ما به سراغ آنها رفتیم.
وی تصریح کرد: در حوزه حمایتی سه اولویت را برای خانواده ایثارگران در دستور کار قرار دادیم؛ نخست فرزندان شهید که تعداد آنها 1075 نفر است به جز 21 نفر، مابقی رسمی هستند که با دستور آقای افشانی شهردار تهران برای رسمی شدن این افراد نیز بر حسب ضوابط دستور شایسته ای پس از چندین سال انتظارشان داده شد. اولویت بعدی جانبازان در آستانه بازنشستگی هستند که بر اساس ماده 21 قانون خدمات ایثارگران، یکی از فرزندان آنها می توانند جایگزین آنها شوند که امیدواریم این هم اجرایی شود.
مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران رزمندگان را اولویت بعدی این اداره کل دانست و افزود: حدود نیمی از جامعه ایثارگری ما از رزمندگان است که بالای 6 ماه سابقه حضور در جبهه را دارند که نسبت به حل مشکلات بیمه ای و مالیات آنها اقدام کرده‌ایم. همچنین آن دسته از ایثارگران که فرزندان آنها در آستانه ازدواج هستند برای ازدواج و هزینه خرید جهیزیه آنها مساعدت هایی را انجام می‌دهیم.

پیگیر حقوق شهدای آتش نشان هستیم

جلالی با اشاره به اینکه رییس جمهور همزمان با وقوع حادثه تلخ پلاسکو از شهدای پلاسکو به نام شهید خدمت یاد کرد، افزود: بنیاد شهید قرائت متفاوتی دارد و رزمنده، جانباز و شهید را تنها در صحنه نبرد جنگ 8 ساله می داند و حتی شهدای مدافع حرم و جانبازان مدافع حرم را در لیست نیاورده است؛ لذا شهدای خدمت شهرداری هم در لیست نیامده‌اند و ما منتظر تصمیم شورای شهر تهران و معاونت توسعه منابع انسانی هستیم تا این موضوع را عملیاتی کنیم.
وی افزود: هنوز به لحاظ حقوقی برای حل مشکل خانواده شهدای آتش نشان تصمیم گیری حقوقی انجام نشده است؛ اما دغدغه حل مشکلات این خانواده‌ها وجود دارد و در مجموعه شهرداری تهران پیگیر این مهم هستیم؛ البته شهرداری تهران مادامی که دستگاه بالادستی مثل شورا تصمیم گیری نکند نمی تواند به عنوان شهید این عزیزان را در لیست شهرداری تهران قرار دهد.

وعده‌های مدیریت شهری قبلی به خانواده شهدای آتش نشان پلاسکو محقق نشد

مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران با ابراز تأسف از اینکه وعده‌های داده شده به خانواده شهدای آتش نشان در دوره قبلی مدیریت شهری محقق نشد، تصریح کرد: درحال حاضر به آسیب دیدگان این حادثه، شهرداری تهران خدماتی که به جانبازان ارائه می‌کند را می‌دهد اما این افراد جانباز محسوب نمی شوند و مصدوم خدمت هستند.

وی تاکید کرد: پیگیری وضعیت خانواده شهدای پلاسکو دغدغه مشترک اداره کل امور ایثارگران، سازمان آتش نشانی و معاونت توسعه منابع انسانی است که امیدواریم پیگیری‌ها هرچه زودتر نتیجه دهد.

جلالی درباره نحوه واگذاری غرف میادین میوه و تره بار به ایثارگران نیز گفت: بیش از 10 شاخص تعیین شده که بر اساس اولویت سالانه این غرفه ها به افراد واجد شرایط واگذار می‌شود؛ سالی 65 غرفه به این امر اختصاص پیدا می‌کند که از این تعداد تنها 35 غرفه مشتری محور است و جذابیت اخذ دارند که بر اساس شاخص‌ها در شهریور هرسال لیست واجدین را به معاونت منابع انسانی سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران ارسال می کنیم و به صورت دوره ای این غرف در اختیار واجدین قرار می گیرد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید