حمید رضا ترقی: هدف احمدی نژاد تحریک روحانی بود نه استفعای او

  • سیاسی
  • یکشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ ۱۱:۰۱
    کد خبر :344126

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه ضمن دفاع از اظهارات اخیر احمدی نژاد گفت: پیشنهاد احمدی نژاد در راستای کمک به دولت مطرح شد زیرا روحانی را تحریک می کند که به جای گوش کردن به توصیه احمدی نژاد و استعفا دادن به دنبال حل و مشکلات برود.
به گزارش نامه نیوز: محمود احمدی نژاد که بعد از پایان دوران ریاست جمهوری خود نقش اپوزیسیون را ایفا می کند بعد از ماه ها هجمه به قوه قضاییه، سراغ نهادهای دیگر آمده است. او که تا کنون در قبال مشکلات اقتصادی موجود سکوت کرده و اصلا به روی خود نمی آورد که ریشه بسیاری از دشورای های فعلی در دولت او است، به زبان آمد و طی یک پیام ویدئوی حسن روحانی رئیس جمهور بعد از خود را مورد نقد قرار داد. پیشنهادش این بود که استعفا داده و برود. این پیشنهاد و حرف ها اما با واکنش های بسیاری همراه بود. بسیاری از کاربران فضای مجازی با یادآوری روزهای ریاست جمهوری او مشکلات اقتصادی و سیاسی هشت ساله از او انتقاد کردند. برخی از سیاسیون مثل کریمی اصفهانی فعال سیاسی اصولگرا نیز نام این اقدام احمدی نژاد را «فرصت طلبی در شرایط بحرانی» گذاشتند. برخی از سیاسیون اصولگرا اما همچنان از وی دفاع می کنند. حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه یکی از همین مدافعان است و می گوید که نیت احمدی نژاد استعفا دادن روحانی نبوده است. بنا به تفسیر ترقی ، رئیس دولت های نهم و دهم خواسته با این بیانان روحانی را تحریک کند که با جدیت به دنبال حل مشکلات برود! او در مورد چرایی تمایل احمدی نژاد به ادامه دولت روحانی نیز می گوید: « دولت با برجام مشکلاتی برای کشور ایجاد کرده که خودش باید با یک تغییر روش آن را حل و فصل کند».

*آقای احمدی نژاد در یک پیام ویدئویی به آقای روحانی پیشنهاد کردند که استعفا بدهد. نظرتان در مورد این پیشنهاد چیست؟

من بنا ندارم که در مورد صحبت های آقای احمدی نژاد اظهار نظر کنم.

*در مورد اینکه آیا مردم با توجه به شرایط فعلی و خاطره ای که از ریاست جمهوری احمدی نژاد دارند، پذیرای صحبت های او هستند یا خیر؛ چطور؟

بعید است که مردم خیلی توجهی به این صحبت ها کنند.

*پس چرا بیان شد؟ اثرگذاری این حرف ها چیست؟

اثر آن این است که مانع استعفای آقای روحانی می شود و دولت را مجبور را می کند که در جهت اصلاح امور کشور اقدام کند و نتواند کاری شبیه به آنچه آقای موسوی در دوران جنگ کرد را انجام دهد. او می خواست که با استعفای خود مشکلاتی را برای کشور به وجود آورده و حرف خود را به کرسی نشاند و نباید که این رویکرد را تکرار کرد.

*این حرف شما یعنی که پیشنهاد احمدی نژاد نتیجه عکس می دهد؟

بله، اگر دولت بخواهد به دلایلی استعفا داده و بار را به دوش دیگران اندازد با توجه به حرف های احمدی نژاد منصرف می شود.

*پس احمدی نژاد سبب خیر می شود.

بله، اگر استعفا دهد می گویند که به حرف احمدی نژاد گوش کرده و اگر هم بخواهد به حرف احمدی نژاد گوش ندهد باید در جهت حل مشکلات مردم قدم بردارد لذا به نظر می رسد این پیشنهاد دولت را به سوی مواجهه جدی با مشکلات پیش می راند.

*فکر می کنید که آقای احمدی نژاد عامدانه و با همین حسن نیت مورد اشاره شما این صحبت ها را کرده است؟

فکر می کنم که این حرف را حساب شده زده است.

*با این گمان که اگر ما پیشنهاد استعفا دهیم دولت برای لجباری با ما به سمت حل مشکلات مردم می رود!

همین طور است.

*پیشنهاد احمدی نژاد با واکنش ها و انتقادات بسیاری در فضای مجازی و حقیقی مواجه شد. یکی از محورهای انتقاد نیز این بود که او و دولتش مسبب بسیاری از مشکلات موجود است پس نباید در مقام دفاع ازمردم خطاب به دولت مستقر و منتخب مردم صحبت کند.

این حرف ها که منطقی نیست. نمی توان بعد از 5، 6 سال هنوز مشکلات را به گردن احمدی نژاد انداخت. نمی توان 40 سال بعد از انقلاب هنوز هم مشکلات را به گردن رژیم سابق انداخت. این ها حرف های عاقلانه و منطقی نیست. به اضافه اینکه کسی که مسئولیت دولت را می پذیرد، طبق قانون اساسی برای چهار سال تحویل می گیرد و آنچه که تحویل می گیرد را می شناسند و به وضعیت آن آگاه است. اگر برای این کار برنامه ای نداشته و تحویل گرفته که بیخود کرده است. اگر هم نسبت به مسائل کشور شناخت و برنامه داشته که دیگر نباید کاری به عملکرد دولت قبل داشته باشد، باید اداره امور را به دست گرفته و اصلاح کند.

*مساله این است که در شرایط حساس و ویژه ای قرار داریم. به همین خاطر هم دیدیم که مقام معظم رهبری تاکید کردند که وقت حمایت از دولت است. در این وضعیت بیان صحبت های علیه دولت که مسئولان را بیشتر تحت فشار قرار می دهد، چه معنایی دارد؟

حمایت از دولت دو نوع است. یک اینکه بگوییم همه کارهای دولت درست است و باید از آن حمایت کرد. در این صورت همین سیاست های غلط ادامه پیدا می کند و قطعا به نفع دولت نیست. راه دوم این است که راهکارهایی برای نجات از بحران ارائه شود. به هرحال دولت اکنون دست به دامن همه شده و کمک خواسته تا از شرایط سخت عبور کند. یکی از راه ها این است که با مشکلات دست و پنجه نرم کنیم. نباید مثل آب باشیم که تا به سنگ رسید از کنار آن رد شود.

*یعنی شما پیشنهاد احمدی نژاد مبنی بر استعفا را که به قول خودتان با ادبیات معکوس بیان شده و نیت دیگری پشت آن بوده، در راستای کمک به دولت ارزیابی می کنید؟!

بله، کمک به دولت این نیست که اصلاح طلبان می گویند استعفا بده. آن ها دنبال این هستند که دولت صورت مساله را پاک کند. می خواهند که دولت اعلام کند من اختیار ندارم و به من اجازه کار نمی دهند و … ، برای همین پیشنهاد استعفا را می دهند. پیشنهاد دیگر و بهتر این است که به جای استعفا به جنگ مشکلات برو.

*ولی آقای احمدی نژاد هم همان استعفا را پیشنهاد داده اند. شما می گویید که مقصودشان چیز دیگری بوده اما آنچه به زبان آوردند و ما شنیدیم « استعفا » بود.

بله، استعفا را گفت اما گفت اگر نمی توانی مشکلات را حل کنی ، استعفا بده.

*نکته این است که وقتی همین پیشنهاد را اصلاح طلبان یا طیفی که از اصلاح طلبی نیز عبور کرده و تندروتر شده، مطرح میکند نامش را براندازی می گذراند. وقتی احمدی نژاد می گوید باید چه نامی برای آن گذاشت؟ انحلال طلبی یا چی؟

براندازی مفهوم مشخصی دارد. مفهوم براندازی این است که یک حرکت سازمان یافته و با برنامه ریزی ، هماهنگ با دشمنان خارجی در جهت سقوط نظام دنبال شود. اینکه که بگوییم اگر می تواند برو جلو و اگر نمی توانی مشکلات را حل کنی، استعفا بده که براندازی نیست. این تحریک دولت به جلو رفتن است.

*اما بسیاری از تحلیل گران سیاسی عبور از دولت روحانی را در شرایط موجود به معنای عبور از نظام جمهوری اسلامی می دانند.

اینکه حرف منطقی نیست. نظام خیلی مقتدرتر و بالاتر از آن است که عبور از یک دولت به معنای عبور از آن تلقی شود. مگر کل نظام وابسته به یک دولت است؟ چه کسی چنین چیزی را می گوید؟ نظام ما یک نظام الهی و مقدتر است. رهبری در راس آن قرار دارد و کلیت نظام بسیار مستحکم تر از این حرف ها است.

*اقتدار نظام و ارکان حافظ آن بحث دیگری است اما شما قبول ندارید که عبور از دولت روحانی در این وضعیت با توجه به اینکه آلترناتیوی هم برای آن موجود نیست می تواند کلیت نظام را نیز به خطر اندازد؟

طبیعی است که دچار مشکل شدن هر دولتی برای کل کشور و نظام نیز مشکلاتی را ایجاد می کند. به خصوص در شرایط حساس کنونی . اما اینکه عبور از دولت را به معنای عبور از نظام تلقی کنیم قابل قبول نیست. مشکلات ایجاد می کند و دیگران را به زحمت می اندازد. مردم باید بیایند و یک انتخابات مجدد برگزار شود و … شاید اصلا در شرایط فعلی به مصلحت نباشد که چنین مسائلی ایجاد شود اما نباید عبور از دولت و عبور از نظام را یکی دانست.

* بسیاری از گروه ها و احزاب سیاسی در شرایط موجود حمایت از دولت را ضروری می دانند. حتی جریان های تندرویی مثل جبهه پایداری نیز با استناد به صحبت رهبری همین رویه را پیش گرفته اند. دیدم آقای آقاتهرانی هم از آمادگی برای حمایت از دولت صحبت کرده اند. در این شرایط احمدی نژاد پیشنهاد استعفا می دهد و شما هم می گویید که منظورش تحریک دولت بوده است. این یعنی هیچ یک از جریان ها و طیف های سیاسی به غیر از احمدی نژادی ها متوجه وضعیت نیستند و راهکاری ندارند؟

نه اینطور نیست. به هر حال دولت اکنون دو راه حل پیش رو دارد. یک اینکه با حمایت همه اعتماد به نفس خود را حفظ کرده و از این شرایط خاص و ویژه عبور کند. راه دوم این است که بگوید نمی توانم و کنار برود.

*دولت راه اول را انتخاب کرده است. سخنرانی ها، موضع گیری ها و اقدامات آقای رئیس جمهور نشان میدهد که تصمیم خود را گرفته و نشانه ای از استعفا دیده نمی شود.

نشانه ای نیست اما زیرا یک سری فشارها به ایشان وارد می شود که این راه را نرود. زیرا این راه دو نتیجه بیشتر ندارد . یک اینکه دولت خود نتواند بر مشکلات غلبه پیدا کند و دوم اینکه مجبور شود خط و مشی خود را که منطبق بر خط و مشی اصلاحات است تغییر دهد. تغییر خط و مشی به ضرر اصلاحات است. پافشاری دولت بر حل مشکلات اقتصادی بر خلاف نظر اصلاح طلبان است چون آن ها می گویند که باید روی مسائل سیاسی تکیه کرد. حرف های آقای حجاریان همین معنا را دارد. می گویند که روشن کنیم دولت روحانی دولت ما نیست. یا می گویند …

*اجازه بدهید وارد بحث روابط دولت و اصلاح طلبان نشویم چون مفصل تر از این حرف ها است. سوال دیگری دارم. شما گفتید که عبور از روحانی به معنای عبور از نظام نبوده و جدی نیست. از طرف دیگر می گویید احمدی نژاد می خواهد دولت را تحریک کند تا استعفا ندهد. اگر استفعا جدی نیست و آن نتیجه ناگوار را ندارد پس پیامد آن چیست و چرا احمدی نژاد از استعفای روحانی نگران و ناراحت است؟ فردای استعفای روحانی چه اتفاقی می افتد؟

مشکلاتی که دولت روحانی به وجود آورد به گردن نظام و دیگر جریان های سیاسی کشور می افتد. این وضعیت را دولت روحانی و تیم اقتصادی او به وجود آورده و خودش هم باید آن را حل کند. مثل زمان آقای خاتمی که بر اثر منفعل برخورد کردن دولت اصلاحات مشکلاتی در عرصه هسته ای ایجاد شد و ضرر کردیم.

*دولت احمدی نژاد هم با سیاست های غلط اقتصادی و سیاسی آثار بدی برجای گذاشت. مشکلاتی که نه تنها خودش حل نکرد بلکه شاهدیم تا 6 سال بعد از دولت او نیز هنوز ادامه دارد.

همه دولت ها این مسائل را داشته اند. اما در برخورد با آن یک روش حساب شده ای وجود داشته است. در دولت آقای خاتمی دیدیم که مقام معظم رهبری گفتند پلمپ سایت های هسته ای شکسته شود. در واقع خواستند همان دولتی که پلمپ کرده خودش آن را بشکند. اکنون نیز مساله همین است. دولت با برجام مشکلاتی برای کشور ایجاد کرده که خودش باید با یک تغییر روش آن را حل و فصل کند.

*و این بار آقای احمدی نژاد اصرار دارد که همین دولت مشکلات را حل کند؟!

بله، من فکر میکنم که این طور است. ممکن است برداشت های دیگری هم باشد اما من تصور می کنم که این برداشت به واقعیت نزدیک تر است و حداقل این تاثیر را دارد که روحانی از استعفا فاصله گرفته و به سمت حل مسائل از راه تغییر سیاست ها سوق داده شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید