ماجرای عکس متفاوت وزیر جوان و هشتگهای توییتری

نکته جالب در این میان، گستردگی و تنوع واکنشها به پوشش «وزیر جوان» بود. تا آنجا که در میان کاربران بودند گروهی که این پوشش را در حد «شقالقمر» بالا برده و این تفاوت ظاهری را نشانهای از تفاوتی عمیق در نوع نگاه آذریجهرمی تحلیل کردند و در مقابل، طیفی نیز «وزیر جوان» را بهخاطر تلاش برای آنچه ازسوی این کاربران نوعی «پوپولیسم» و «عوامفریبی» خوانده شد
ماجرای عکس جنجالی وزیر جوان و هشتگهای توییتری نخستین ساعات تعطیلات آخر هفته بود که عکسی از محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درکنار کیمیا علیزاده، دختر تکواندوکار دوستداشتنی ایرانی موجی از واکنشهای کاربران فضای مجازی را برانگیخت.
به گزارش اعتماد، علیزاده دختر ورزشکار و قهرمان ایرانی که قرار بود پرچمدار کاروان ایران در بازیهای آسیایی باشد و حالا بهخاطر مصدومیت نهتنها از این مهم بازمانده، بلکه حتی از حضور در رقابتها هم محروم شده است و این اتفاق تراژیک قلب ایرانیان بسیاری را به درد آورده و احساسات میلیونها هواخواه «کیمیا» را برانگیخته است.
با این حال علت اصلی بارها و بارها بازنشر این عکس، نه لبخند «کیمیا» بود، نه تقدیر «وزیر جوان» از این ورزشکار دوستداشتنی. آنچه این عکس را اینچنین مورد توجه کاربران قرار داد، پوشش متفاوت آذریجهرمی بود. وزیر دههشصتی کابینه مسن حسن روحانی که آنچنان که در این چند ماهی که از وزارتش میگذرد، ثابت کرده شاید بیش از هرچیز با رموز رسانه و تبلیغات آشنا باشد، با یک شلوار جین و پیراهن آستینکوتاه در اتاق کارش میزبان دختر تکواندوکار ایرانی بود و همین پوشش نامتعارف بار دیگر «آذری_جهرمی» را در فضای مجازی «هشتگ» کرد. نکته جالب در این میان، گستردگی و تنوع واکنشها به پوشش «وزیر جوان» بود.
تا آنجا که در میان کاربران بودند گروهی که این پوشش را در حد «شقالقمر» بالا برده و این تفاوت ظاهری را نشانهای از تفاوتی عمیق در نوع نگاه آذریجهرمی تحلیل کردند و در مقابل، طیفی نیز «وزیر جوان» را بهخاطر تلاش برای آنچه ازسوی این کاربران نوعی «پوپولیسم» و «عوامفریبی» خوانده شد، مورد هجمههای شدید انتقادی قرار دادند.
عجیب آنکه منتقدان در ادامه انتقادهای خود به آذریجهرمی جریان اصلاحات را نیز هدف قرار دادند و این جریان سیاسی را به فریبکاری متهم کردند. آن هم در شرایطی که آذریجهرمی نهتنها هیچ سابقهای در جریان اصلاحات نداشته و ندارد، بلکه اتفاقا مهمترین منتقدانش در جریان رایاعتماد همین اصلاحطلبان و فراکسیون امید مجلس بود و مهمترین حامیانش، اصولگرایان در ۲ فراکسیون نمایندگان ولایی و مستقلین ولایی!
این نخستینبار نیست آذریجهرمی با اقداماتی از این دست، اینچنین کاربران فضای مجازی را به واکنشهایی مثبت و منفی وامیدارد.
به هر حال، فارغ از آنکه انگیزه «وزیر جوان» از این حضور پررنگ در فضای رسانه چیست و آیا واقعا آنچنان که منتقدان این رفتار آذریجهرمی ادعا میکنند، علت اصلی تلاش برای دستیابی به درجات بالاتر سیاسی ازجمله «ریاستجمهوری» است یا مطابق ادعای موافقان رفتار متفاوت، هدف آذریجهرمی، صرفا ساختارشکنیهایی بجا در راستای ارتقای سطح اعتماد عمومی به حاکمیت است، پرسش بیپاسخ آن است که علت ورود به حوزههایی که ارتباطی به اختیارات وزیر ارتباطات ندارد، چیست؟
همانطور که برخی میگویند چگونه حضور «وزیر جوان» با آستینکوتاه در اتاق کار امری پسندیده و حتی مورد تحسین است اما رانندگان تاکسی قزوینی از همین پوشش زیر آفتاب داغ تابستان منع شدهاند.
در میان انبوه این سوالها که هرکدام به کرات نیز مطرح شده، شاید یک سوال کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ اینکه پشت دوربین عکاسی که در اتاق وزیر آمده ثبت تصویر بوده، چه کسی ایستاده و این عکس چطور به فضای رسانهای درز کرده است؟!