نماینده عضو جبهه پایداری: مجلس نمی‌تواند رئیس جمهور را مجبور به تغییر کابینه کند

  • سیاسی
  • جمعه ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ ۱۲:۴۰
    کد خبر :338150

عضو فراکسیون نمانیدگان ولایی مجلس یادآور شد: از نظر قانون اساسی مجلس نمی تواند رئیس جمهور را مجبور به تغییر کابینه کند. البته مجلس اختیار استیضاح رئیس جمهور و وزرا را دارد.

به گزارش نامه نیوز، بعد از کش و قوس های فراوان بالاخره طرح سوال از رئیس جمهور در مجلس اعلام وصول شد و حسن روحانی تا 10 مهر فرصت دارد به پارلمان بیاید و به موضوعات سئوال پاسخ دهد. در عین حال موضوع ترمیم کابینه نیز متوجه دولت است، از مجلس اصرار و از رئیس جمهور تأمل. آنقدر رئیس جمهور با طمأنینه درباره این موضوع پیش می رود که حرف و حدیث های بسیاری مطرح شده است. با سیدمحمد جواد ابطحی نماینده خمینی شهر و عضو جبهه پایداری به گفتگو نشستیم.

از درون دولت شنیده می شود که رئیس جمهور بعد از انتصاب رئیس کل بانک مرکزی، دیگر تصمیمی به تغییر تیم اقتصادی دولت ندارد، آیا مجلس می تواند رئیس جمهور را اجبار به ترمیم کابینه کند؟

خیر. از نظر قانون اساسی مجلس نمی تواند رئیس جمهور را مجبور به تغییر کابینه کند. البته مجلس اختیار استیضاح رئیس جمهور و وزرا را دارد.

فضای عمومی مجلس چقدر آماده است که اگر رئیس جمهور دست به ترمیم کابینه نزد، نمایندگان در قالب استیضاح این اقدام را انجام دهند؟

اکثریت مجلس با دولت همراه هستند بنابراین به سختی می شود نمایندگان را درباره رأی به استیضاح قانع کرد. کما اینکه وزرایی همچون آقایان آخوندی و ربیعی چندین مرتبه تاکنون استیضاح شدند و دوباره رأی اعتماد گرفتند. شاید فشار افکارعمومی موجب شود که نمایندگان به استیضاح وزرا رأی دهند.

در واقع می فرمایید که رأی آوری استیضاح آقای ربیعی قطعی نیست و احتمال دارد او همچنان وزیر بماند؟

بله، امکان دارد. از این مجلس بعید نیست.

گفته می شود لابی فراکسیون زاگرس نشین خیلی قوی است چراکه بعد از 3 ماه دوباره استیضاح علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی را در دستورکار قرار دادند، این استیضاح چقدر اراده منطقه ای و چقدر اراده ملی نمایندگان است؟

طیف زاگرس نشینان و آذری زبانان در مجلس با هم قوی و هماهنگ عمل می کنند و در مسائل مهم به ویژه منطقه ای مشارکت شدید دارند و این مسئله را مقدم بر مسائل جناحی می دانند. در کل زاگرس نشینان لابی قوی دارند و {literal}{{/literal}برای استیضاح{literal}}{/literal} تلاش زیادی هم انجام می دهند.

به نظر شما با سونامی استیضاح ها مواجه خواهی بود؟

بعید می دانم. سونامی استیضاح نخواهیم داشت، نهایتا یکی دو تا خواهد بود.

غیر از وزیر کار، استیضاح چه وزرایی در پیش است؟

استیضاح وزرای آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی هم مطرح است.

استیضاح وزیر اقتصاد در دستور کار مجلس نیست؟

استیضاح وزیر اقتصاد هم مطرح است اما فکر نمی کنم استیضاح او رأی بیاورد.

اینکه گفته می شود رئیس جمهور با برخی وزرا رودربایسی دارد و معطل می کند تا مجلس با استیضاح آنها را از جمع کابینه خارج کند، درست است؟

بله، چنین خبرهایی شنیدیم. شنیده ها حکایت می کند که رئیس جمهور با برخی وزرا مثل آقای ربیعی رودربایسی دارد و به نوعی نزدیکان رئیس جمهور و نمایندگان فراکسیون امید گفتند آقای روحانی نظر چندان مثبتی ندارد که آقای وزیر کار بماند به همین دلیل لایحه دو فوریتی تفکیک وزارت کار به دو وزارتخانه را دادند که رأی نیاورد. برخی می گویند این کار انجام شد تا آقای ربیعی یک جوری کنار برود.

آقای امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت طرح سئوال از رئیس جمهور غیر قانونی اعلام وصول شد آیا این طور بود؟

خیر، صحبت او خالی از وجاهت حقوقی است، سئوال به درستی مطرح شد و مشکل قانونی ندارد.

مجلس هشتم تجربه سئوال از رئیس جمهور را داشت اما از این تجربه عایدی نصیب کشور و مردم نشد، به نظر شما اگر آقای روحانی به مجلس بیاید و توضیح هم دهد فرقی به حال کشور و مردم می کند؟

بالاخره یک قدم به جلو است. ما نمایندگان نامه نوشتیم و دعوت کردیم رئیس جمهور در مجلس حضور پیدا کند اما نیامد. به همین دلیل طبیعی بود که سئوال به جریان بیفتد. حالا رئیس جمهور می آید و صحبت می کند امکان دارد صحبت هایش قانع کننده باشد یا بر عکس فاصله او با حتی نمایندگان حامی اش بیشتر شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید