راهکارهای مدیریت شهری برای ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی
شهردار تهران با تاکید بر لزوم نگاه فرآیند محور به حوزه آسیب های اجتماعی گفت: همواره اصلاح امور جامعه با حواشی بسیاری روبرو است و متأسفانه گاهی حاشیه سازان، اقدامات سازمانها را تحت تاثیر قرار میدهند؛ اما نباید فراموش کنیم برای حفظ جامعه گاه مجبوریم شدت عمل به خرج دهیم و همزمان مطمئن باشیم که عموم شهروندان پشتیبان ما خواهند بود.
به گزارش ایسنا، سید محمدعلی افشانی در جلسه عصر دیروز شورای فرهنگی و اجتماعی شهر تهران که با حضور انوشیروان محسنی بندپی رییس سازمان بهزیستی کشور، سعید اوحدی رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، ولی الله شجاع پوریان معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران، الهام فخاری رییس شورای اسلامی استان تهران و جمعی از کارشناسان فرهنگی و اجتماعی برای بررسی موضوعات تکدی گری و معتادان متجاهر در شهر تهران برگزار شد، گفت: متاسفانه در کشور با بحران های متعددی روبرو هستیم که به تدریج برخی از آنها خود را در قالب آسیب های اجتماعی نشان می دهند. در طول این سال ها نیز در جلسات متعدد این موضوعات مورد بحث و بررسی قرار گرفتند، اما سوال اصلی این است که راهکار ما برای ساماندهی آسیب ها چیست؟
وی با تاکید بر اینکه نگاه در حوزه آسیبهای اجتماعی باید به شکل فرایند محور باشد، افزود: واقعیت این است که مهاجرت نخبگان، یکی از پیش زمینه های بروز آسیب های اجتماعی است و یکی از اقداماتی که می تواند به پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی کمک کند، استفاده از نیروهای متخصص و آگاه در پست های مرتبط است.
ترغیب شرکت های دانش بنیان به فعالیت در بافت فرسوده و محلات آسیب خیز
افشانی با تاکید بر عزم مدیریت شهری برای ساماندهی آسیب های اجتماعی در تهران پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری، تصریح کرد: در ابتدای حضورم به عنوان شهردار تهران از بافت فرسوده و محلات آسیب خیز شهر بازدید کردم و تمام تلاشم این است تا شرکت های دانش بنیان را تشویق کنم تا در این مناطق حضور پیدا کنند. دلیل این تاکید هم این است که زندگی همراه با نشاط اجتماعی و همچنین استفاده از پتانسیل نیروی انسانی در این نقاط صورت پذیرد.
وی با اشاره به اینکه موضوع مقابله با آسیبهای اجتماعی باید اولویت مسئولان در عرصه اجتماعی باشد، گفت: لازم است به شکل جدی در این حوزه ورود کرده و با قاطعیت اقدام کنیم.
شهردار پایتخت ادامه داد: جذابیتهای پایتخت گاهی زمینه حضور بیشتر آسیب دیدگان اجتماعی را در کلانشهری همچون تهران افزایش میدهد، تا حدی که پایتخت به محل جذابی برای معتادان تبدیل شده است.
انتقال آسیب دیدگان اجتماعی تهران به استانهای مبداء
افشانی با بیان اینکه شهرداری تهران با تدوین طرحی تلاش دارد تا به مقابله با این مساله بپردازد، تصریح کرد: با هماهنگی دیگر نهادهای مسئول همچون وزارت کشور، استانداری تهران و قوه قضاییه تلاش می کنیم تا در مرحله اول آسیب دیدگان اجتماعی را شناسایی و جذب و در مرحله بعد افراد غیرساکن در تهران را به استانداری های مبدا منتقل کنیم.
وظیفه شهرداری تهران تنها جمع آوری آسیب دیدگان اجتماعی است
شهردار تهران با تاکید بر اینکه در شرایط موجود لازم است تمامی دستگاه ها پای کار بیایند، خاطرنشان کرد: منطقی نیست شهرداری تهران مسئولیت و وظیفه سایر دستگاه ها را انجام دهد. درواقع مدیریت شهری در تهران براساس قانون وظیفه جمع آوری و تحویل به سازمان های مسئول را انجام می دهد و بقیه اقدامات برعهده سازمان هایی همچون بهزیستی، کمیته امداد و وزارت بهداشت است.
لزوم فرهنگ سازی در جامعه به منظور مقابله با مافیای تکدی گری
وی با اشاره به پیوند برخی از آسیبهای اجتماعی همچون تکدی گری با شبکه های مافیایی گفت: برای حل این آسیب ها در مرحله اول باید فرهنگ سازی صورت بگیرد تا مردم به خیریه های واقعی کمک کرده و بدین صورت نقش اجتماعی خود را در بهبود شرایط ایفا کنند. در مرحله بعد نیز با شناسایی و جذب این افراد بخشی از آنها باید رد مرز و بخشی دیگر باید به استان های خود منتقل شوند.
بر اساس گزارش شهرنوشت، شهردار تهران با پیش بینی اینکه برخورد با متکدیان، حاشیه سازی های شبکه های مافیایی را به همراه خواهد داشت، اظهار کرد: همواره اصلاح امور جامعه با حواشی بسیاری روبرو است و متاسفانه گاهی حاشیه سازان، اقدامات سازمان ها را تحت تاثیر قرار می دهد، اما نباید فراموش کنیم برای حفظ جامعه گاه مجبوریم شدت عمل به خرج دهیم و هم زمان مطمئن باشیم که عموم شهروندان پشتیبان ما خواهند بود.