به فرزندانتان درباره اعتیاد آگاهی دهید
یک روانپزشک و درمانگر اعتیاد با تاکید بر اینکه بهترین سن آموزش، سالهای آخر دبستان و ابتدای راهنمایی است، بر لزوم آموزش مباحث پیشگیری از اعتیاد از سنین نوجوانی تاکید کرد.
دکتر مشیت محمدزاده گفت: متاسفانه این روزها اعتیاد پدیده شایعی شده و نمیتوان بر واقعیت چشم بست که جامعه ما به خصوص نسل جوان امروزی به لحاظ فرهنگی، اخلاقی و سلامتی، دغدغههای نسل جوان دهههای قبلی را ندارد.
وی افزود: این موضوع و عدم دغدغه در خانوادههایی که به تعریفی مرفه هستند با توجه به شرایط مالی و امکانات و همچنین آزادی و اختیار عمل بیشتری که در اختیار جوانشان قرار دادهاند، بیشتر مشهود است.
این روانپزشک و درمانگر اعتیاد بیان کرد: اگر این نوع از جوانان مستعد مصرف مواد مخدر باشند و زمینه ژنتیکی آن را در مغز داشته باشند به مصرف مواد تمایل پیدا میکنند و اعتیاد گریبانگیرشان را می گیرد.
محمدزاده ادامه داد: ممکن است نفر دیگری به لحاظ ژنتیکی، تمایل به مصرف مخدر را داشته باشد، اما چون در شرایط فرهنگی ، اقتصادی و خانوادگی مطلوبی زندگی میکند، اصلا به سمت مصرف مواد مخدر نرود.
وی افزود: فردی که استعداد مصرف مواد مخدر را از لحاظ بیولوژی، فیزیولوژی، زیستشناسی و ژنتیکی داشته باشد و امکانات و شرایط برایش مهیا باشد، مواد مخدر را به عنوان یک تفریح، یا به روز بودن و یا پز روشنفکری مصرف میکند و این مورد معمولا در بین جوانان مرفه دیده میشود، آنان به سراغ موادی میروند که برایشان خاص باشد و هزینههای زیادی هم بابت آن متقبل میشوند.
این روانپزشک یادآور شد: برخی از جوانان در گروههای دوستانهای هستند که با تحریک دیگر دوستانشان، شروع به مصرف مواد میکنند که اصطلاحا به آن “فشار همسالان” میگویند، فرد حتی اگر مصرفکننده هم نباشد تحت فشار دوستان قرار میگیرد و برای اینکه مورد تمسخر آنان قرار نگیرد و بتواند در گروهشان باقی بماند، همراه بقیه مواد مخدر مصرف میکند.
به گزارش ایسنا، محمدزاده تاکید کرد: برای پیشگیری از اعتیاد در جوانان و فرزندانمان باید آگاهی لازم را به آنان بدهیم، کلاسهای شناخت انواع موادمخدر سنتی و صنعتی برگزار و اثرات مخرب هر یک از آنان بر روی بدن انسان، توضیح داده شود.
وی ادامه داد: گاهی حس کنجکاوی باعث میشود فرد به سراغ مصرف مادهای برود که هیچ اطلاعاتی ندارد و تنها بر پایه اطلاعات غلط، آن را مصرف کند. پس اگر آموزشهای کافی درباره عوارض و اثرات هریک از انواع موادمخدر به جوانان داده شود مطمئنا در پیشگیری از اعتیاد موثر خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، این درمانگر اعتیاد بیان داشت: آموزشی که از طریق خانواده به فرزندان داده شود و پدر و مادر بتوانند رابطه خوبی با جوانشان برقرار کنند، بسیار مهم است. چرا که اگر فرزند دچار مشکل یا بحرانی شد بتواند راحت در خانواده با پدر یا مادرش صحبت کند و با همفکری آنان مشکلش را حل کند نه اینکه به دوستانش پناه ببرد و آنان هم برای رهایی وی از گرفتاری، او را تشویق به مصرف مخدر کنند.
محمدزاده در پایان بر لزوم آموزش مباحث پیشگیری از اعتیاد از سنین نوجوانی تاکید کرد و گفت: بهترین سن آموزش، سالهای آخر دبستان و ابتدای راهنمایی است، قبل از اینکه فرد وارد دوران نوجوانی و جوانی شود باید او را واکسینه کرد، همانطور که برای جلوگیری از یک بیماری عفونی به فرد واکسن تزریق می شود تا بدن او در مقابل میکروب، ایمن شود، در مورد اعتیاد هم لازم است تا با آموزش مناسب که مواد مخدر چیست و چه اثرات مخربی دارد او را واکسینه کنیم تا در هنگام مواجه با مشکلات و فشارها به سراغ مخدرها نرود.