راهکار کنترل عفونتهای بیمارستانی
مسئول کارگاه کنترل عفونت در نوزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران، گفت: استفاده کمتر و بهینه از آنتی بیوتیکها جهت مقابله با مقاومت های آنتی بیوتیکی امری ضروری است.
به گزارش مهر، دکتر محمدرضا صالحی در آستانه برگزاری نوزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران در ارتباط با موضوع عفونتهای بیمارستانی، اظهار داشت: یکی از مشکلات عمده و بزرگ سیستمهای بهداشتی و درمانی در دنیا از جمله ایران گسترش روز افزون عفونتهای بیمارستانی است و به ویژه بخش های مراقبت های ویژه از این قضیه مستثنی نبوده و گاها ممکن است تعداد زیادی از بیماران در این بخش ها درگیر این مسئله شوند.
وی افزود: مهم ترین اقدام در مقابله با این مسئله، آموزش راهکارهای پیشگیری و احتیاطات مرتبط، تشخیص به موقع و درمان عفونتها، استفاده از دانش همکاران میکروبیولوژیست و به کارگیری متدهای جدید تشخیص میکروبی است، همچنین باید توجه داشت که این عفونتها باید در اسرع وقت تشخیص داده شود تا با دقت بیشتری پیشگیری از انتشار آنها ودرمان بیماران آنها انجام شود.
مسئول کارگاه کنترل عفونت در نوزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ادامه داد: همکاران میکروبیولوژی در هر سایت درمانی که کار می کنند به صورت دوره ای باید الگوی میکروارگانیسمها را ترسیم و مقاومت آنها را پایش کنند تا چراغ راهی پیش روی متخصصین بیماری های عفونی از جهت پیشگیری از انتقال و درمان دقیق تر روشن نمایند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: مهم ترین راه پیشگیری از انتقال و ایجاد عفونتهای بیمارستانی بر اساس گایدلاینهای معتبر کنترل عفونت و توصیه سازمان بهداشت جهانی جهت شست و شوی دست با آب و صابون یا شست و شو بر پایه محلول های الکل به صورت مکرر توسط بیمار، همراه آنان و پرسنل درمانی است.
وی ضمن تاکید بر ضرورت استفاده کمتر و بهینه از آنتی بیوتیکها جهت مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی گفت: تجویز منطقی آنتی بیوتیک از عفونت مقاوم و مکرر جلوگیری میکند همچنین باید توجه داشت مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها به غیر از بحث ایجاد مقاومت میکروبی، عوارض زیادی میتواند برای کلیه، کبد و سایر ارگانهای بیمار به همراه داشته باشد.
عضو هیات مدیره انجمن متخصصین بیماری های عفونی خاطر نشان کرد: از چالش هایی که همکاران میکروبیولوژیست ما با آن مواجه هستند عدم وجود امکانات پیشرفته لازم برای تشخیص میکروارگانیسم ها است ، در اکثر مراکز درمانی و بیمارستانی متاسفانه کماکان مجهز به سیستم های سنتی کشت بوده که دقت کمی در زمینه تشخیصی دارند.
صالحی گفت: همچنین باید همکاران میکروبیولوژیست توسط مدیران بیمارستانها و معاونان درمان دیده شوند و هزینههای بیشتری در این زمینه اختصاص داده شود تا شاهد کمک هر چه بیشتر به تشخیص سریع تر این عفونت ها و کنترل هرچه بیشتر آنها باشیم.
نوزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران۱۳ لغایت ۱۵ شهریور ۹۷ در سالن ابن سینای دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود.