ساحل استانهای شمالی قتلگاه شده است
رئیس هیئت نجات غریق شهرستان تنکابن گفت: کمبود طرح های سالم سازی در نوار ساحلی عامل شنا در مناطق غیر مجاز است.
آیت کشاورزیان در گفت و گو با ایسنا بابیان این که بسیاری از نقاط نوار ساحلی دارای سنگ چین بوده، ضمن یادآوری عقب نشینی دریا و عمق زیاد جنوب پهنه آبی خزر نسبت به شمال آن اظهار کرد: این عوامل ساحل استان های شمالی را به قتلگاه بدل کرده و ناجیان هر روز با غریق های متعدد مواجه هستند.
وی، مهمترین مشکل ناجیان را امکانات و تجهیزات مناسب دانست و اظهار کرد: امکانات هیئتهای نجات غریق شهرستان های استان مازندران که طولانی ترین نوار ساحلی شمال کشور را دارد، قابل مقایسه با سایر کشور نیست و بزرگترین چالش ما در فصول شنا، مشکل سخت افزاری است.
رئیس هیئت نجات غریق شهرستان تنکابن با تاکید بر این که اگر امکانات و تجهیزات مناسب در اختیار هیئت های نجات غریق قرار گیرد حتی می توان آمار غریق دریا را به صفر رساند، خاطرنشان کرد: ابزارهایی مانند حلقه نجات، قایق، جت اسکی، بویه، چتر و سایبان اگر به تعداد متناسب در اختیار هیئت ها قرار گیرد، کنترل سواحل به مراتب بیشتر شده و امنیت آن نیز افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه تنها یک دست لباس برای ناجیان در طول دوره (سال) در نظر گرفته شده است، گفت: لزوم ورود اسپانسرها در زمینه سخت افزاری ضروری به نظر می رسد تا بتوانند با تزریق سرمایه علاوه بر تبلیغات نیازهای ضروری ناجیان را مرتفع سازند.
ساعات کاری ناموزون برای ناجیان غریق
وی در ادامه به ساعات کاری ناجیان غریق اشاره کرد و افزود: شیفت کاری ناجیان از ساعت 8 صبح تا 8 شب ادامه داشته و به صورت دو شیفت کاری انجام می شود اما در بسیاری موارد شاهد شنا در ساعاتی غیر از موعد درنظر گرفته شده هستیم که این مشکلی دیگر برای ناجیان محسوب می شود.
کشاورزیان، استقرار ناجیان بعد از ساعت معمول شیفت را به صورت داوطلبانه عنوان و تصریح کرد: متاسفانه به دلیل منع قانونی در آئین نامه اجرایی هیچ گونه حقوقی را نمیتوان خارج از شیفت کاری به عنوان اضافه کار برای ناجیان داوطلب در نظر گرفت که این مطلب لزوم بازنگری در قانون را طلب میکند.
کارشناس ارشد تربیت بدنی با اشاره به پوشش بیمه ای نامناسب ناجیان غریق گفت: دو بیمه ورزشی و بی نام برای ناجیان در نظر گرفته شده که برای حوادث کارایی دارد اما نیازمند حضور شرکت های بیمه در این عرصه پرخطر هستیم تا علاوه بر پوشش بیمه در مشکلات، سوابق کاری ناجیان نیز لحاظ شود.
بلند مرتبه سازی آپارتمانها در سواحل شمالی مانعی برای اجرای طرح سالم سازی
کشاورزیان، کمبود طرحهای سالم سازی در نوار ساحلی را عامل شنا در مناطق غیرمجاز دانست و گفت: تعدد و تکثر محدودههای مناسب شنا نه تنها به کاهش غریق در دریا کمک کرده بلکه مانع از آلودگی سواحل و دریا در سایر مناطق خواهد شد مضاف بر این که زحمت ناجیان غریق نیز کاهش مییابد.
وی بزرگترین مشکل و مانع پیش روی طرح های سال سازی را اخذ مجوز ساختمان های بلند مرتبه در سواحل دانست و تصریح کرد: ساخت و سازهای غیر مجاز با بلند مرتبه سازی آپارتمانها در سواحل شمالی امکان اجرای طرح های سالم سازی را با مشکل مواجه کرده است.
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی با عنوان این که سواحل شمال کشور نیازمند طرح سالم سازی هستند، افزود: سهولت در کنترل سواحل، جلوگیری از غریق های غیر معمول، تجمیع مسافران و گردشگران و متعاقب آن کاهش آلودگی محیط سواحل، افزایش ضریب ایمنی و امنیتی خانواده ها و مردم، تنها گوشهای از مزایای طرحی است که ظرفیت آن در منطقه وجود دارد.
کشاورزیان با اشاره به اینکه حتی در شهری مانند تهران با وجود برج ها و ساختمانهای بلندمرتبه، استخرهای روباز وجود دارد خاطرنشان کرد: می توان با هزینه در سواحل و اجرای طرح های مناسب سالمسازی، نقیصههای موجود را برطرف کرد.