برای حریم و مرزهای همسر خود ارزش قائل شوید
متاسفانه این باور غلط در ذهن بیشتر زوجهای جوان شکل گرفته که توجه به مرزهای شخصی همسر باعث کمرنگ شدن رابطه میشود، اما مطالعات اخیر روانشناسان ثابت کرده که برای داشتن یک زندگی سالم و پایدار باید برای حریم یا مرزهای همسر خود ارزش قائل شویم.
به گزارش ایسنا و به نقل از سایکو سنترال، مثلا زمانی که شما در جایگاه همسر برای علایق و اوقات فراغت شریک زندگیتان ارزش قائل میشوید، به طور پنهان به علایق و تمایلات او احترام گذاشتهاید، پس به جای استفاده از شیوه قدیمی کنترل همسر بهتر است به او اجازه دهید حداقل مدتی را در طول هفته با خود خلوت کند.
روانشناسان معتقدند که احترام به مرزهای مشترک زندگی در تشکیل فضای اعتماد بین زوجین کاملا موثر است. اگر شما در نقش همسر به ارزشها و عقاید شریکتان اعتماد کنید پس به ارزشهای زندگیتان احترام گذاشتهاید. با این روش همسر شما هرگز احساس تهدید شدن نمیکند. در غیر اینصورت همسر شما به جای لذت بردن از زندگی حالت دفاعی گرفته و مسیر زندگی را عوض میکند.
از نظر روانشناسی، مرزهای شخصی در زندگی، نحوه رفتار دیگران با ما را تعیین میکنند و حفظ حریم سالم به منزله احترام به عقاید و باورهای دیگران است. در ادامه شما با پنج مرز همسر خود آشنا میشوید:
– اهمیت توجه به اوقات شخصی همسر
اگرچه داشتن اوقات شخصی در زندگی زناشویی از نظر بسیاری از زوجهای جوان باور پذیر نیست، اما روانشناسان ثابت کردهاند که توجه به زمان شخصی جدای از زندگی زناشویی در بهبود رابطه با همسر کمک شایانی خواهد کرد.
هنگامیکه زن و شوهر تمام اوقات با یکدیگر هستند، ممکن است با گذشت زمان فاکتورهایی که باعث جذب آنها در گام اول به یکدیگر شده به مرور کمرنگ شوند.
– اهمیت توجه به حریم شخصی و عمومی
همیشه در نظر بگیرید که اتفاقات پیش آمده بین شما و همسرتان فقط مربوط به شما و همسرتان است، پس هرگز آنها را جای دیگر و پشت سر همسرتان بیان نکنید. هیچ وقت حتی دوستان صمیمی را محرم اسرار خودتان ندانید، در واقع هیچ دلیلی ندارد که کسی از کیفیت رابطه شخصی شما اطلاع داشته باشد.
زوجها باید حتما تفاوت مرزهای شخصی و مشترک را درک کنند و با خود به توافق برسند که چه چیزی را بگویند و از گفتن چه مواردی به دیگران پرهیز کنند.
– اهمیت توجه به نحوه ارتباط با همسر
متاسفانه بیشتر زوجها نمیدانند که چگونه و در چه زمانی با همسر خود جدی سخن بگویند، مثلا شاید همسر شما هیچ علاقهای نداشته باشد که هنگام صرف غذا در مورد مسائل جدی صحبت کند.
مثلا در مشاجرات خانوادگی معمولا زن یا شوهر به دنبال بیان مسئله از طریق گفتوگو هستند،
اما طرف مقابل صرفا به دنبال آرام کردن شرایط برای جلوگیری از تنشهای بیشتر است، شما در این موقعیت باید حریم همسر خود را بشناسید و با برنامه به دنبال حل مشکل باشید.
– اهمیت توجه به نوع حمایت از همسر
متاسفانه هنوز بسیاری از زوجها تفاوت بین حمایت از همسر و یا مسئولیت داشتن در برابر او را درک نمیکنند.
برای درک صحیح این مفهوم مهم و اساسی در زندگی به این مثال توجه کنید. شما در جایگاه همسر در خانواده خود دچار مشکل و با یک یا چند نفر از اعضای خانواده به شدت دچار اختلاف شدهاید، در این موقعیت اگر همسر شما به دنبال حمایت از شما باشد، باید با صبوری به مشکلات شما گوش دهد و در نهایت با ارائه راه حل به دنبال حل مسئله از طریق عدم دخالت باشد.
اما اگر همسر شما صرفا بر روی مسئولیت داشتن روی شریک زندگی متمرکز شود، به جای ارائه راهحل به همسر، خود وارد حریم شخصی خانوادگی شما میشود که مسلما به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.