آمریکا: ۷۶۰ هزار بشکه سوخت به کره شمالی ارسال شده
آمریکا نامهای به کمیته تحریمهای سازمان ملل فرستاده و در آن ادعا کرده است که ۷۶۰ هزار بشکه سوخت و تولیدات نفتی از ابتدای سال جاری میلادی تا پایان میبه کره شمالی ارسال شده است که بالاتر از سقف تحریمها یعنی ۵۰۰ هزار بشکه در سال است. آمریکا در نامه خود انگشت اتهام را به سوی چین و روسیه نشانه گرفته و آورده است که این دو کشور در انتقال غیرقانونی سوخت به کره شمالی دخیل بوده اند.
در شرایطی که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا میگوید پیشرفتهای خوبی در روابط با کره شمالی حاصل شده است، دولت وی خواستار توقف ارسال همه محمولههای سوخت به پیونگ یانگ شده است.
به گزارش بازتاب از یونهاپ، این در شرایطی است که ترامپ از نامهای رونمایی کرده که به گفته وی ‘کیم جونگ اون’ رهبر کره شمالی برای وی نوشته و مطالب بسیار خوب و با احترامی در آن درج شده است.
با این وصف امروز آمریکا اعلام کرد که از سازمان ملل خواسته است با فوریت جلوی ارسال هرگونه محموله سوخت به کره شمالی را به علت آنکه این کشور به طور غیرقانونی برای دور زدن تحریمها اقدام کرده است، بگیرد.
آمریکا مدعی شده است که کره شمالی تلاش کرده تا به صورت غیرقانونی واردات سوخت داشته باشد و شورای امنیت باید فورا از ارسال هر گونه محموله سوخت به این کشور جلوگیری کند.
درخواست آمریکا آن هم در شرایطی که پیشرفتهای زیادی هنوز در مسیر خلع سلاح هستهای کره شمالی بدست نیامده است میتواند مذاکرات جاری آنها را نیز متوقف کند.
روز یکشنبه قرار است مقامهای دو کشور با یکدیگر دیدار کنند تا درباره بازگرداندن بقایای سربازان کشته شده آمریکایی در جنگ کره به آمریکا تصمیم گیری شود.
آمریکا نامهای به کمیته تحریمهای سازمان ملل فرستاده و در آن ادعا کرده است که ۷۶۰ هزار بشکه سوخت و تولیدات نفتی از ابتدای سال جاری میلادی تا پایان میبه کره شمالی ارسال شده است که بالاتر از سقف تحریمها یعنی ۵۰۰ هزار بشکه در سال است.
این کشور افزوده است که بسیاری از محمولهها به صورت کشتی به کشتی انتقال یافته و کشتیهای کره شمالی هم ۸۹ بار در این اقدامات دخیل بوده اند.
آمریکا در نامه خود انگشت اتهام را به سوی چین و روسیه نشانه گرفته و آورده است که این دو کشور در انتقال غیرقانونی سوخت به کره شمالی دخیل بوده اند.
واشنگتن تاکید کرده است که باید کره شمالی از سوی شورای امنیت متخلف معرفی شود و فورا سوختهای ارسالی به این کشور متوقف شود.
خبرگزاری یونهاپ نیز در گزارشی آورده است شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرده است که آماده شنیدن اعتراضات به این نامه آمریکا تا روز ۱۹ جولای است و اگر اعتراضی نباشد درخواست آمریکا را تصویب میکند.
یونهاپ در عین حال اعلام کرد پیشرفتهای ناچیز در مذاکرات آمریکا و کره شمالی برای خلع سلاح نگران کننده است و صلح را در منطقه به خطر میاندازد.