فروش اینترنتی دارو ممنوع و غیرقانونی است

    کد خبر :318104

یک بررسی جدید نشان می دهد که تعداد زیادی از داروخانه های آنلاین به شکل غیر قانونی فعالیت میکنند. متاسفانه این روزها بازار فعالیت های غیر قانونی داروخانه های آنلاین به شدت داغ است.
کاربران می توانند تقریبا تمامی خریدهای خود را در فضای مجازی انجام دهند اما خرید دارو به شکل آنلاین گاهی مخاطرات جدی را به همراه دارد.

متاسفانه برخی بازارهای آنلاین دارو در سطح بین المللی، به مبادله غیر قانونی داروهای مخدر یا کمیاب مشغولند و اخیرا گزارشی درباره فروش مواد مخدر در فضای تاریک وب نیز منتشر شده که نتایجی تکان دهنده دارد. پژوهشگران دریافتند که بسیاری از معاملات خطرناک در فضای نا امن آنلاین در شرایطی انجام می شود که حتی می تواند جان کاربران را به خطر اندازد.

اگر چه اپراتورهای اغلب داروخانه های آنلاین ادعا می کنند که داروهای بدون نسخه عرضه نمی کنند اما بیشتر این سفارشات از طریق شبکه های اجتماعی دریافت می شود.

با این وجود چرا مخاطبان هنوز هم به داروخانه های آنلاین روی خوش نشان می دهند؟ ممکن است علت اصلی این باشد که این داروخانه ها نقش مهمی در ارایه پرسرعت دارو به بیماران ایفا می کنند.

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان فارس و ایران در این باره می گوید: خرید دارو به صورت آنلاین غیر مجاز و غیر قانونی است و هیچ داروخانه ای حق فروش اینترنتی ندارد.

دکتر محمد منفرد می افزاید: از مردم خواستاریم به هیچ وجه به عواملی که در فضای مجازی،‌ کانال ها و اینستاگرام اقدام به تبلیغ و عرضه انواع داروها می نمایند اعتماد نکنند چرا که سلامتی آنها به خطر می افتد.

این عضو هیات مدیره انجمن داروسازان استان یادآور می شود: هنگامی که دارو از کانال غیرمجاز خریداری می شود هر اتفاقی ممکن است برای آن بعد از تولید و قبل از توزیع افتاده باشد،‌ به طور مثال عدم رعایت زنجیره سرد داروی یخچالی به بی اثر شدن آن منجر می شود.

دکتر منفرد می گوید: البته حتی ممکن است فرمول واقعی دارو با چیزی که روی جعبه آن نوشته شده فرق داشته باشد این تقلب ها جان بیمار را به خطر می اندازد.

وی می افزاید: وقتی بحث تقلب و دور زدن قانون پیش بیاید کلاهبرداران برای کسب سود از هیچ کاری دریغ نمی کنند و به خطر افتادن جان بیمار هم برای آن ها اهمیتی ندارد.

دکتر منفرد یادآور می شود: لیبل داروهایی که از مکان هایی غیر از داروخانه ها و توسط سودجویان به دست بیماران می رسد تقلبی است و حتی ممکن است کشور سازنده را تغییر و تاریخ جدید بر روی آن بزنند.

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان فارس می گوید: داروهای اینترنتی علاوه بر غیر قانونی بودن معمولا تاریخ گذشته است و با توجه به این که مجوز تولید و توزیع ندارد از هیچ استانداردی هم برخوردار نیست.

دکتر منفرد می افزاید: وقتی دارویی از کانالی بدون نظارت وزارت بهداشت وارد کشور و استان شود قاچاق محسوب می شود و می تواند عوارض جبران ناپذیر و حتی مرگ در پی داشته باشد.

این داروساز می گوید: مردم فارس از طریق سامانه تی تک می توانند نسبت به اصالت دارویی که از داروخانه ها تهیه می کنند مطمئن شوند؛ در هرحال همچنان مردم باید دارو را تنها از داروخانه ها و با حضور در این مکان ها و نه فضای مجازی تهیه کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم یادآور می شود: هیچ داروخانه ای مجاز به فروش اینترنتی دارو نیست و اقلام باید طبق نسخه در داروخانه توسط داروساز کنترل و پیچیده شود.

دکتر حسین نیک نهاد می افزاید: فروش دارو از طریق شبکه های اجتماعی و فضای مجازی ممنوع است و هر دارویی از این طریق به دست بیمار برسد علاوه بر احتمال تقلبی بودن ممکن است به اشتباه ارسال گردد.

این مسئول دانشگاه علوم پزشکی شیراز می گوید: با توجه به اهمیت بررسی نسخه توسط داروساز مردم استان برای تهیه دارو حتما باید به داروخانه مراجعه کنند تا احتمال ضریب خطا در ارایه نسخه و نحوه مصرف آن کاهش یابد.

دکتر نیک نهاد می افزاید: تنها فروش مکمل های غذایی براساس کمیسیون ماده 20 در 4 داروخانه شیراز مجاز است، دیگر داروخانه ها نیز می توانند برای فروش اینترنتی مکمل و لوازم بهداشتی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز مجوز بگیرند.

مدیر امور دارو و فرآورده های بیولوژیک دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم اهمیت کنترل دارو توسط داروساز را حایز اهمیت می داند.

دکتر حسام درستی می گوید: فروش دارو خارج از داروخانه یعنی عدم کنترل و نظارت وزارت بهداشت که این مساله احتمال تقلبی بودن چیزی که به اسم دارو به افراد ارایه می شود را بیشتر می کند.

وی یادآور می شود: تنها چیزهایی که امکان دریافت مجوز فروش اینترنتی برای آن وجود دارد لوازم آرایشی بهداشتی است و عرضه هرگونه دارو از طریق کانال ها و به طور کلی فضای مجازی ممنوع است.

دکتر درستی می گوید: وقتی از دارو حرف می زنیم منظورمان چیزی است که باعث به دست آوردن سلامتی در افراد شود،‌ که تهیه دارو از مبادی غیر رسمی با آن متناقض است.

این مسئول دانشگاه علوم پزشکی شیراز می افزاید: داروی سالم، ‌دارویی است که در کنار آن توصیه های مربوط به نحوه و زمان مصرف، ‌شرایط نگهداری و تداخلات احتمالی توسط داروساز هنگام پیچیدن نسخه به بیمار گفته شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید