سايه سرهنگ بر پاستور؛ پشت پرده ماجرای معاون اولی قالیباف چیست؟

    کد خبر :315766

محمدباقر قاليباف فردي كه حتي اگر در عالم سياست ايران نيز جايگاهي نداشته باشند، نامش حاشيه‌هايي را مي‌تواند به همراه بياورد. او كه مدت‌هاست در متن سياست ايران حضور ندارد اين روزها اخباري در باره اش منتشر مي‌شود كه دوباره نامش را به وسط ميدان رقابت‌هاي سياسي كشيده است.

به گزارش بازتاب روزنامه قانون نوشته است: ماجرا از اين قرار بود كه شهردار سابق و سردار اسبق در اظهاراتي اقتصادي در سالروز دفن شهدای گمنام در مجتمع پیشکوه اظهار داشت كه امروز باید همه با هر سلیقه‌ای کنار یکدیگر باشیم و از جنگ اقتصادی که دشمن به‌راه انداخته است فرصت درست کنیم. دولت نیز باید از فرصت پیش‌آمده که بسیار بی‌نظیر است استفاده کند و در مسیر برطرف کردن مشکلات اقتصادی کشور قدم بردارد.

وی افزود: امروز دشمن با تمام قوا به میدان آمده است، مسئولان ما نیز باید به همین طریق وارد شوند و فارغ از سلایق آن‌ها را کنار گذاشته و دست در دست یکدیگر قرار دهند و در مقابل دشمن ایستادگی کنند.در گذشته کسانی بودند که معتقد بودند می‌توان با آمریکا گفت‌وگو کرد اما امروز این افراد داخلی نیز متوجه شده‌اند که آمریکا دیگر قابل اعتماد نیست زیرا در برجام عهدشکنی و ذات شیطانی آمریکا را دیدند. وي‌گفت: آمریکایی‌ها پس از مذاکرات خیانت کردند آن هم مذاکراتی که مورد تایید سازمان ملل بود اما باز هم آن‌ها خیانت کرده و از برجام خارج شدند.

قاليباف ادامه داد: مردم باید در حوزه اقتصادی ورود داشته باشند زیرا ضعف اصلی ما نیز در حوزه اقتصاد است و این ضعف اقتصادی ناشی از این است که مردم در عرصه اقتصاد و مدیریت کشور ورود نداشته‌اند، در حالی که در دوران دفاع مقدس این گونه نبود اما امروز به مردم اجازه ندادیم در عرصه اقتصادی و اجتماعی شکوفایی و خلاقیت داشته باشند. شهردار پيشين تهران افزود: وضعیت بازار ارز و سکه و واردات را اگر شاهد باشید قابل تایید است که بخش عمده اقتصاد کشور در انحصار و اختیار یک گروه خاص است. نكته اظهارات قاليباف اينجا بود كه در ادامه حواشي اي را ايجاد كرد.

وي تاكيد كرد: دولت حرف‌های خوبی در حوزه اقتصادی داشت و البته این صحبت‌ها نیازمند عمل است و باید محقق شود اما در مجموع موضع شفافی از سوی دولت در قبال آمریکا اعلام شد و از این بابت خوشحال هستیم.امیدوارم دولت شعارها و وعده‌ها و حرف‌‌هایی را که در حوزه اقتصاد ایراد کرد در عرصه عمل نیز محقق کند. مواضع روحانی را دیدیم و مواضع ایشان مغایر با بحث برخی بود که گاهي عنوان می‌کردند دولت در سایه اجازه کار به دولت را نمی‌دهد و حتی سخنان روحانی در مورد حمایت مقام معظم رهبری از مصوبات دولت را نیز شنیدیم که گفت حمایتی بی‌نظیر صورت گرفته است.

قاليباف ادامه داد: دشمن با تمام توان به‌دنبال القای ناکارآمدی نظام است، دشمنان انقلاب اسلامی را مورد هجمه قرار داده‌اند اما این ملت عظمت و عزت خود را با اهدای مال و جان و فرزندانش به دست آورده و ناامیدی را بزرگ‌ترین گناه می‌داند. ما از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم، امروز هم کسی مدعی نیست شرایط اقتصادی کشور مناسب است اما این به‌معنای آن نیست که اجازه نفوذ و القای نومیدی از سوی دشمن را بدهیم. آرمان‌هایی که امروز به دست آورده‌ایم مرهون انقلاب اسلامی است که از جمله آن می‌توان به استقلال، آزادی و عزت و مردمسالاری اشاره کرد و اساس دشمنی استکبار نیز به‌دلیل همین عزتی است که امروز از آن برخوردار هستیم و شاهد هستیم که جمهوری اسلامی تمامی معادلات استکباری را برهم زده است. امروز دشمن عرصه اقتصادی را برای نبرد انتخاب کرده است. آن‌ها از تهدید و فتنه و جنگ نظامی ناامید شدند و در این عرصه‌ها شکست خوردند و در طول ۴۰ سال اخیر ملت ما روز به روز در عرصه دفاعی و راهبردی قوی‌تر شد و امروز در طراز ۱۰ کشور نخست دنیا در حوزه دفاعی هستیم. این تجربه را در دوران دفاع مقدس داشتیم. مردم و جوانان جنگ را اداره کردند اما امروز جوانان را از صحنه بیرون کردیم و از انرژی آن‌ها استفاده نمی‌شود. باید به این جوان ها اعتماد کرد و اگر این اعتماد بود همان‌‌گونه که انقلاب به پیروزی رسید از این شرایط نیز بیرون خواهیم آمد.

تئوري معاون اولي
اين اظهارات و تعريف از سياست‌هاي روحاني كافي بود تا برخي گمانه‌زني‌هايي را درباره جانمايي اين فرد در كابينه به زبان بياورند. در همين راستا سايت نامه نيوز از رسانه‌هاي اصولگراي نزديك به روحاني در گزارشي با عنوان«قاليباف معاون اول روحاني مي‌شود» نوشت كه در خبرهایی آمد که سید‌ابراهیم رئیسی جلسات سیاسی مهمی را در تهران با موضوع انتخابات مجلس برگزار کرده و از جمله شخصیت هایی که با او به گفت‌وگو نشستند، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، محسن رضایی، حدادعادل، ذوالقدر و رحیمیان بوده.

محمدسعید احدیان درباره برگزاری جلساتی از سوی سیدابراهیم رئیسی در تهران با چهره های سیاسی همچون محمدباقر قالیباف در موضوع انتخابات مجلس گفت: خبر را دیدم ولی من از چنین جلسه ای درباره انتخابات مجلس اطلاعی ندارم. وی درباره ورود محمدباقر قالیباف به انتخابات مجلس اظهار کرد: آقای قالیباف ورودی به انتخابات مجلس ندارد، او کارهای دیگری می‌کند. مشاور شهردار اسبق تهران درباره پیشنهاد معاون اولی دولت روحانی به محمدباقر قالیباف یادآور شد: این خبر را برخی رسانه‌های اصلاح طلب نوشتند اما به راحتی تکذیب می‌شود.

وی افزود: دولت آقای روحانی به آقای قالیباف چنین پیشنهادی را ماهیتا نمی‌تواند بدهد چون در این صورت آقای قالیباف موی دماغ فرصت طلبانی می شد که از آن‌ها در انتخابات تحت عنوان چهار درصدی ها یاد می‌کرد. البته ای کاش آنقدر عقلانیت وجود داشت که دنبال افراد پاکدست و توانمند برای انجام کارها باشند و چنین پیشنهادی را مطرح کنند. گرچه در صورت طرح مساله، بعید بود مورد پذیرش آقای قالیباف قرار بگیرد.

احدیان درباره خبر طرح پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی دولت دوازدهم به آقای قالیباف بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 96 نیز بیان کرد: هیچ پیشنهاد جدی توسط دولت آقای روحانی به آقای قالیباف ارائه نشده و نخواهد شد چون اگر آقای قالیباف بخواهد کاری کند موی دماغ یک مجموعه فرصت طلب چهار درصدی درون دولت می شود، بنابراین این مجموعه فرصت طلب هیچ گاه چنین وضعیتی را برای خودش ایجاد نمی‌کنند.
ادعاهاي نچسب
بعد از اين گزارش بود كه دولت بهار از رسانه‌هاي نزديك به احمدي‌نژاد مدعي شد كه نه تنها قاليباف قرار نيست معاون اول روحاني شود بلكه قرار شده تا به جاي او پاستور را در اختيار بگيرد. در خبري كه كانال تلگرامي دولت بهار منتشر كرد، آمده بود كه شنیده ها حاکی‌است، درپی داغ شدن موضوع انتخابات زودرس، یکی از کاندیداهای اصولگرا که شایعه انتصابش در جایگاه معاون اولی منتشر شد، ستادهای خود را فعال کرده است!

فرصت قاليباف
بي‌شك اگر قرار باشد در كشور اقدامي صورت بگيرد تا به نفع مردم و ايران باشد، اين‌گونه جابه‌جايي‌ها يا انتصاب‌ها نه تنها منفعتي ندارد بلكه اوضاع را آشفته‌تر نيز خواهد كرد. در جامعه‌اي كه تعصب‌هاي سياسي بر منفعت‌هاي ملي برتري دارد بي‌شك اگر هر فردي با شيوه‌هاي غير همگرايي به قدرت برسد حتي اگر قدرت مطلق نيز باشد نمي‌تواند به اهدافش در كشور برسد و اين ايران است كه آسيب خواهد ديد.

بنابراين اگر قرار است قاليباف يا هر فرد ديگري كه پتانسيلي دارد قدرت گرفته و به ميدان بيايد، بايد از طريقي باشد كه جريان‌هاي سياسي آن را قبول كرده و نحوه روي كار آمدن آن به گونه‌اي نباشد كه سبب بازپس زدن فرد شود و اين نيرو به جاي رسيدگي به امور جامعه وقت خود را صرف درگيري‌هاي سياسي كند. با تمام انتقادهايي كه به قاليباف وارد است ولي او در امور اجرايي و سازندگي ويژگي‌هايي دارد كه بسياري از نيروهاي حاضر در دولت روحاني ندارند و از طرف ديگر نيز ارتباط مناسبي با لايه‌هاي قدرت دارد و مي‌تواند برخي مخالفت‌ها يا تضاد‌ ديدگاه‌هايي را كه وجود دارد به راحتي پشت سر بگذارد تا شايد كشور از اين وضعيت بحراني خارج شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید