آمریکا بر ۲۰۰ میلیارد دلار کالاهای چینی تعرفه وضع میکند
رئیس جمهوری امریکا، دونالد ترامپ چین را تهدید کرد که تعرفهای ۱۰ درصدی بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی این کشور وضع خواهد کرد که با پاسخ چین مبنی بر تلافی شدید مواجه شد.
به گزارش بازتاب به نقل از رویترز، دوشنبه شب،رئیس جمهوری امریکا، دونالد ترامپ چین را تهدید کرد که تعرفهای ۱۰ درصدی بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی این کشور وضع خواهد کرد که با پاسخ چین مبنی بر تلافی شدید مواجه شد. تنشهای تجاری بین دو اقتصاد بزرگ دنیا به سرعت در حال بالا گرفتن هستند.
ترامپ در بیانیهای گفت که از نماینده تجاری آمریکا، رابرت لایتایزر خواسته است تا کالاهای چینی را برای تعرفههای جدید شناسایی کند.
او گفت این اقدام برای تلافی تصمیم چین جهت افزایش تعرفه بر ۵۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی است؛ حرکتی که خود پس از اعلام تعرفههایی مشابه توسط ترامپ در روز جمعه، انجام شده است!
وزارت تجارت چین با متهم کردن واشنگتن به آغاز جنگ تجاری اعلام کرد چین به وسیله اقدامات کمی و کیفی، با مواضع آمریکا به شدت مبارزه خواهد کرد و در صورت وضع تعرفه جدید بر کالاهای چینی، پاسخ آمریکا را میدهد.
این وزارتخانه در بیانیه خود گفت: این اقدام وارد آوردن فشار شدید و باجخواهی، راه را از تفاهمی که چندین بار دو طرف به آن تاکید کرده بودند جدا میکند و برای جامعه بینالملل باعث ناامیدی است.
«ایالاتمتحده یک جنگ تجاری به راه انداخته است و قوانین بازار را زیرپا گذاشته است و نه تنها به منافع چین بلکه به منافع کل جهان آسیب رسانده است».
تزریق ۳۱ میلیارد دلار نقدینگی به نظام بانکی
بانک مرکزی چین قرار است امروز سهشنبه ۲۰۰ میلیارد یوآن (۳۱ میلیارد دلار) به موسسات مالی خود وام میانمدت اعطا کند. این اقدام تاکیدی بر نگرانی در مورد نقدینگی و اختلالات تجاری ناشی از جنگ تجاری پیش رو با آمریکا، میباشد.
سقوط ۲۴ درصدی سهام ZTE
سنای آمریکا هم طی اقدامی جلوی مهلت داده شده توسط ترامپ به شرکت زیتیای، غول ارتباطات چین، را گرفت تا این شرکت نتواند تجارت خود در آمریکا را از سر بگیرد. سهام زیتیای ۲۴ درصد سقوط کرد!
نیویورکتایمز گزارش داد که ترامپ در تماس با مدیرعامل اپل، تیم کوک، به او گفته است که دولت آمریکا آیفونهایی را که در چین مونتاژ میشوند از تعرفه معاف میکند.
آسیب کشاورزان آمریکایی از سیاست های ترامپ
جنگ تجاری آمریکا با تجار چینی که خریداران کلیدی سیب، دانه سویا و ذرت آمریکا هستند، باعث شده است که حمایت کشاورزان آمریکایی که از بزرگترین حامیان ترامپ بودهاند، به مخاطره بیافتد؛ کشاورزان آمریکایی ادامه حیات تجاری خود را مبهم میدانند.
ترامپ پیش از این گفته بود که کشاورزان در هیچ جنگ تجاریای آسیب نخواهند دید و قربانی نخواهند شد. او از ایده یارانه دادن به آنهایی که از تعرفههای انتقامجویانه آسیب دیدهاند صحبت کرده بود.