ارسال انبوه پیامکها و حضور در دفاتر نمایندگان و تهدید آنها
بررسی لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم در مجلس کش و قوسهای فراوانی داشت که البته تهدید نمایندگان موافق این لایحه از سوی جریانی خارج از مجلس، صدای این نمایندگان را درآورد. علاوه بر ارسال پیامکهای تهدیدآمیز به نمایندگان موافق لایحه، معاون پارلمانی رییسجمهور میگوید که عدهای به دفاتر این نمایندگان رفته و آنها را تهدید کردهاند.
به گزارش ایسنا، لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم و بررسی آن در مجلس از همان ابتدا مجلس را به دو قطب مخالف و موافق تقسیم کرد. مخالفان معتقد بودند که پیوستن به این کنوانسیون منافع کشور را به خطر می اندازد، اما موافقان، تصویب این لایحه را از این جهت به نفع منافع کشور میدانند که بهانهجوییهای بانکهای جهانی برای همکاری مالی با ایران به دلیل عدم شفافیت مالی را از بین میبرد.
البته تا اینجای کار همه چیز طبق روال عادی مجلس پیش میرود. هر طرح و لایحهای در مجلس موافق ومخالف دارد و نمایندگان حق اظهار نظر درباره لوایح و طرحها را داشته و در پایان هم با رای اکثریت نمایندگان، تکلیف طرح یا لایحه مشخص میشود. نقطه عطف بررسی این لایحه، دخالت جریانهای خارج از مجلس است؛ ارسال پیامکهای تهدیدآمیز و تهدید نمایندگان در دفاتر کارشان، صدای نمایندگان موافق لایحه را درآورد. حسینعلی امیری معاون پارلمانی رییسجمهور به ایسنا میگوید که «برخی نمایندگان در جریان بررسی این لایحه به من گفتند که عدهای به دفاترشان در شهرستانها مراجعه و آنها را تهدید کردهاند.»
مصطفی کواکبیان از دریافت قریب به 600 پیامک و پروانه مافی هم از دریافت 140 پیامک تهدیدآمیز و حاوی کلمات توهین آمیز خبر دادند. کواکبیان میپرسد که پول اینها (پیامکها) از کجا می آید؟ و بلافاصله بدون آنکه بصورت مستقیم به مبداء ارسال این پیامکها اشاره کند، میگوید که« البته خوب است که تشکل های بسیج دانشجویی اینقدر دغدغه مند هستند، اما من هم جانبازم و دلم برای مملکت می سوزد. چرا به ما میگویند به خون شهدا خیانت نکنید؟! بدانید که شهدا قطعا از اینکه آمریکا چوب لای چرخ بانکهای ما بگذارند، ناراحت خواهند بود.»
مافی نیر تصریح میکند که« شماره هایی که برای ما پیامک ارسال کرده اند، مشخص است و حتی معلوم است که آن ها را دسته ای برای مجموعه ای از نماینده ها ارسال کردهاند. چون در ابتدای برخی از آنان آمده بود که «آقای نماینده» و در برخی پیامک ها هم نام من را ذکر کرده بودند.» اما پیگیریهای علیرضا رحیمی دیگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره مبداء پیامکها، او را به مشهد میرساند؛ همان شهری که برخی معتقدند خواب راحت را در یکسال گذشته از چشمان دولتیها و حامیانش ربوده است. رحیمی در این باره در توییتر نوشت: «امروز از گزارش پیامکهای حاوی تهدید و توهین به نمایندگان در حضور دکتر لاریجانی مشخص شد مرکز طراحی و ساماندهی پیامکها علیه نمایندگان و مجلس (با هدف رد لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم) شهر مشهد بوده است.»
ارسال این پیامکها به نمایندگان، صدای رییس مجلس را هم درآورد. علی لاریجانی با توهینآمیز خواندن ارسال پیامکهای تهدیدآمیز به نمایندگان اظهار کرد:« ارسال پیامک تهدیدآمیز به نمایندگان ممکن است موجب شود نمایندگان نتوانند در موضوعات مختلف تفکر کنند. لذا ما در هیات رییسه این موضوع را بررسی میکنیم که چطور شمارههای نمایندگان در اختیار این افراد قرار گرفته و برای آن تمهیدی خواهیم کرد.»
اما فعالیت علیه نمایندگان به ارسال پیامک محدود نشد. معاون پارلمانی رییسجمهور در گفتو گو با ایسنا با اشاره به اینکه «بخشهای آشکار بحثهای مجلس مربوط به من است و بخش های پنهان مجلس مربوط به دستگاههای ذیربط بوده و از صلاحیت ما در دولت خارج است» گفت: «تعدادی از نمایندگان در جریان بررسی لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم به من گفتند که عدهای به دفاترمان در شهرستانها مراجعه و ما را تهدید کردهاند و بعضا هم گفتند برای ما پیامکهای تهدیدآمیز ارسال شده است. من این مقدار خبر دارم ولی بررسی منشا ارسال پیامکها در حوزه صلاحیت من نیست.»
امیری: تعدادی از نمایندگان به من گفتند که عدهای به دفاترمان در شهرستانها مراجعه و ما را تهدید کردهاند
وی با اشاره به اینکه «نمایندگان دولت در سطح کارشناس، معاون وزیر، وزیر و معاون رییسجمهور کاملا این آمادگی را دارند که با حضور در کمیسیونها، فراکسیونها و صحن علنی مجلس به سوال، ابهام و ایراد نمایندگان به این لایحه پاسخ بدهد» اظهار کرد: «دولت در تهیه این لایحه همانند سایر لوایح مصالح کشور را در نظر گرفته است. این لایحه در شورای عالی امنیت ملی، قوه قضاییه و دولت بحث و بررسی شده است. همه کارهای کارشناسی در تهیه این لایحه انجام شده است با این حال اگر نمایندگان همچنان سوال یا ابهامی دارند، دولت آماده پاسخگویی به آنهاست.»
محمود واعظی رییسدفتر رییسجمهور نیز درباره حواشی ایجاد شده در بررسی این لایحه با اشاره به اینکه «اجازه ندهیم اختلاف نظرها و اختلاف سلیقهها، ابزاری در دست مخالفان کشور باشد.» تصریح کرد:« اگر اقدامی به نفع کشور است، به دلیل برخی مسائل سیاسی و جناحی نباید آن اقدامات نادیده گرفته شود. مطالبی که در مجلس درباره لایحه پولشویی مطرح شد، درست نیست و صفتهایی که به دیگران هم دادند، در شان آن نمایندگان که آن مباحث را مطرح کردند، نیست .این لایحه در دولت دهم مطرح شده است و هیچ ارتباطی با این دولت ندارد. کسانی که اکنون با این لایحه مخالفت میکنند حامی دولت دهم بودند. نمایندگانی که اکنون به این لایحه اعتراض می کنند زمان دولت دهم سکوت کرده بودند ولی الان مخالف هستند. این اقدامات سینگنالهای منفی به جامعه و خارج از کشور است و لازم است با ما هماهنگی بیشتری داشته باشند.
واعظی: تهیه طومار و تابلو کار مناسبی نیست، نماینده با تعقل درباره لوایح و طرحها رای می دهد
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: «جمع کردن افراد در جلوی مجلس در روز یک شنبه که معلوم است چگونه آنها را جمع کردهاند یا تهیه طومار و تابلو کار مناسبی نیست. نماینده مجلس با تعقل درباره لوایح و طرحها فکر و بررسی و مشورت کرده و رای می دهد. اینکه با فضا سازی به دنبال این باشیم که کاری انجام نشود، پسندیده نیست.»
نقوی حسینی از مخالفان تصویب لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم درباره طومارهایی که مخالفان این لایحه به مجلس آوردند گفت:« بیش از ۵۰ هزار امضای مردم پای این طومارهاست که آنها از نمایندگان خواستهاند به این لایحه رای ندهند.»
نمایندگان در جلسه علنی روز بیستم خرداد با ۱۳۸ رای موافق، ۱۰۳ رای مخالف و شش رای ممتنع از مجموع ۲۵۳ نماینده حاضر در مجلس، موافقت کردند که لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم دو ماه یعنی تا زمان روشن شدن نتیجه مذاکرات با اروپا مسکوت بماند.