کاهش قیمت نفت برای دومین روز متوالی
قیمت نفت روز دوشنبه تحت تاثیر رکورد بالای تولید در آمریکا و انتظارات برای افزایش تولید اوپک برای دومین روز معامله متوالی کاهش یافت
به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱۲ سنت یا ۰.۱۶ درصد کاهش، به ۷۶.۶۷ دلار در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در معاملات روز جاری ۶ سنت یا ۰.۰۹ درصد کاهش یافت و به ۶۵.۸۷ دلار در هر بشکه رسید. هفته گذشته بهای معاملات این بازار حدود سه درصد کاهش ثبت کرد که به کاهش حدود ۵ درصدی هفته پیش از آن افزوده شد.
به گفته تحلیلگران گروه بانکی ANZ، قیمت نفت در شرایطی که بازار به مذاکرات میان اعضای اوپک درباره افزایش تولید متمرکز شده است، تحت فشارهای کاهشی مانده است. در آمریکا نیز آمار تصویر تیره و تاری نشان میدهد. تولید نفت این کشور به رکورد بالای جدیدی صعود کرده و فعالیت حفاری دوباره افزایش پیدا کرده است.
تونی نونان، مدیر ریسک نفت در شرکت «میتسوبیشی» نیز اظهار کرد: ما به فصل تابستان نزدیک میشویم و تصور میکنم ذخایر نفت آمریکا کاهش پیدا کند اما تولید شیل رو به رشد است که مسئلهساز خواهد بود.
طبق آماری که روز پنجشنبه از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر شد، تولید نفت این کشور در مارس ۲۱۵ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۱۰.۴۷ میلیون بشکه در روز رسید که رکورد ماهانه جدیدی به شمار رفت.
گروه خدمات انرژی «بیکر هیوز» روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت فعال آمریکا هفته گذشته دو حلقه افزایش یافته و به ۸۶۱ حلقه رسیده است. این افزایش به دنبال افزایش ۱۵ حلقه در هفته پیش از آن روی داد.
در این بین گفته میشود عربستان سعودی و روسیه سرگرم گفتوگو درباره افزایش تولید به میزان حدود یک میلیون بشکه در روز برای جبران کاهش عرضه از سوی ونزوئلا و همچنین احتمال متاثر شدن صادرات نفت ایران به دلیل تحریمهای آمریکا هستند.
شرکت «رنسانس کپیتال» در یادداشتی برای مشتریانش نوشت: اگر محدودیتهای تولید جهانی برداشته شود، «روسنفت» که بزرگترین تولیدکننده روسیه است قادر خواهد بود ظرف مدت دو روز، ۷۰ هزار بشکه در روز تولیدش را افزایش دهد.
بر اساس گزارش رویترز، اوپک و متحدانش تحت پیمانی توافق کردهاند میزان تولیدشان را حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش دهند. این توافق از ژانویه سال ۲۰۱۷ به اجرا درآمد و قرار بود تا پایان سال ۲۰۱۸ ادامه پیدا کند اما یک منبع آگاه به رویترز گفت: این تولیدکنندگان به دلیل نگرانیهای فزاینده نسبت به احتمال کمبود عرضه به بازار، آماده هستند تولیدشان را به صورت تدریجی افزایش دهند.