تأمین آب شرب روستاهای قشم با آب ازپیش ذخیرهشده
در حال حاضر آب شرب جمعیت روستایی جزیره قشم با آب شرب ذخیرهشده در منابع و تانکرهای آب که اغلب در دو هفته اخیر و بهمنظور پشتیبانی از رشد مصرف در ایام ماه رمضان و ایام گرم سال ذخیره شده بودند ، تأمین میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، دو روز پیش (شامگاه پنجشنبه 11 خرداد ماه) آب شرب روستاهای جزیره قشم قطع شد.
این خبر که با گزارشهای مردمی از قشم به اطلاع تسنیم رسیده بود، موجب شد تا خبرگزاری تسنیم با پیگیری این موضوع و انتشار خبرهایی با عناوین “آب روستاهای قشم قطع شد” و “جزئیات تازه از دلایل قطع آب قشم/پای نیروگاه دستدوم خارجی در میان است” به اطلاع رسانی و رصد آخرین وضعیت آب روستاهای جزیره قشم بپردازد.
پیگیریهای خبرنگار تسنیم از جزیره قشم حاکی از این است که تا این لحظه (شنبه 13 خردادماه ساعت 11:30) آب شرب لولهکشی روستاها هنوز قطع است.
در حالی که بهعلت عدم دسترسی به گاز مناسب برای راهاندازی واحدها، هنوز واحدهای تولید همزمان آب و برق جزیره قشم به مدار بهرهبرداری وارد نشده، بهمنظور بهرهمندی مردم روستاهای قشم از آب شرب و بهپشتوانه تمهیداتی که مسئولان محلی برای ذخیرهسازی آب در ایام ماه رمضان داشتهاند، در حال حاضر آب شرب بیش از 9 هزار نفر جمعیت روستایی جزیره قشم در 26 روستای این جزیره با آب شرب ذخیرهشده در منابع و تانکرهای آب که اغلب در دو هفته اخیر و بهمنظور پشتیبانی از رشد مصرف در ایام ماه رمضان و ایام گرم سال ذخیره شده بود، تأمین میشود.
بهموازات این اقدام، بازگشت پروژه تولید همزمان آب و برق جزیره قشم به مدار بهرهبرداری در دست اقدام است.
در صورت بازگشت این پروژه به مدار بهرهبرداری، هیچ نگرانی بابت تأمین آب روستاییان وجود نخواهد داشت.
* علت قطع آب چه بود؟
به نظر میرسد نهادهای مسئول همچون شرکت ملی گاز ایران بدون انجام بررسیهای لازم مبنی بر وجود بسترهای مناسب تخصیص گاز، برای پروژه جدیدی که نیروگاه 75مگاواتی بوده، مجوز دریافت سوختصادر کردهاند.
با آغاز دریافت سوخت گاز از خط لوله اصلی انتقال گاز جزیره قشم، پروژه تولید همزمان آب و برق که تأمین کننده آب روستاهای این جزیره است با افت فشار شدید در گاز ورودی مواجه شده و با ورود ناخالصیها به خط لوله گاز شامل میعانات گازی و…، واحدهای آن از مدار بهرهبرداری خارج شده است.
در پی بروز مشکل در تأمین آب شرب روستاهای جزیره قشم، مسئولان مربوطه وارد عمل شده و دستور خروج از مدار بهرهبرداری نیروگاه جدید را صادر کردند. این نیروگاه که 3 واحد 25مگاواتی خریداریشده از کشورهای خارجی است، با راندمان پایین و بهصورت واحدهای دستدوم وارد مدار شده که این مسئله خود مشکلاتی را در میزان گاز دریافتی و تولید برقی که در ساعات بهرهبرداری داشت از نظر راندمان و بهرهوری ایجاد کرده بود.
بررسیهای تسنیم نشان میدهد اگر نیروگاهی که مختصات فنی درستی دارد بخواهد اکنون در جزیره وارد مدار شود باید ابتدا زیرساختهای سوخترسانی و بسترهای تخصیص مناسب گاز ایجاد شود چرا که بسترهای فعلی گازرسانی در این جزیره برای ورود نیروگاهی جدید به مدار بهرهبرداری کافی نیست؛ در چنین شرایطی ورود نیروگاهی به مدار بهرهبرداری که واحدهای آن دستدوم خارجی است و راندمانی پایین دارد بسیار عجیب به نظر میرسد.