مهلتی به سازمان مدیریت بحران برای جبران عقب‌ماندگی‌هایش

  • اجتماعی
  • یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۴:۳۰
    کد خبر :280773

اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز دو لایحه را تصویب کردند و یک طرح پیرامون پیوست مدیریت بحران را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تخصصی برگشت دادند.

به گزارش ایسنا، صبح امروز در جلسه شصت و سوم شورای شهر تهران موضوع یک فوریت لایحه اصلاحیه مصوبه مجوز تقسیط و چگونگی اخذ مطالبات شهرداری تهران روی میز بررسی اعضای شورای شهر قرار گرفت و یک فوریت آن بدون داشتن موافق و مخالف به تصویب رسید و برای بررسی بیشتر به کمیسیون تخصصی ارجاع داده شد.

در ادامه اعضای شورای شهر تهران طرح الزام شهرداری به تهیه و ارائه لایحه برنامه عملیاتی واکنش اضطراری برای مقابله با زلزله تهران را روی میز بررسی قرار دادند که زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر با بیان اینکه طرح مذکور به امضای ۱۳ نفر از اعضای شورای شهر رسیده است، گفت: این طرح با قید یک فوریت در دستور کار شورا قرار دارد و امیدوارم هر چه زودتر به تصویب برسد تا بتوانیم برنامه عملیاتی برای زلزله تهران داشته باشیم. چرا که در جلسه پیش شورای شهر نیز در این مورد صحبت شده است.

مسجدجامعی نیز با بیان اینکه زلزله چندی پیش تهران نشان داد که در مقابل زلزله آماده نیستیم، گفت: پس از زلزله تهران خیابان‌ها قفل شد و این نشان می‌دهد که حتی آمادگی ترافیکی هم برای زلزله نداریم و باید برنامه‌ای اندیشیده شود که هر چه سریعتر برنامه‌ای را برای تهران داشته باشیم چرا که زلزله خبر نمی‌کند.

در ادامه زهرا نژاد بهرام با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران تکالیف خود را انجام نداده است،‌ گفت: از آنجایی که سازمان مدیریت بحران به تکالیف خود عمل نکرده باید هر چه سریعتر دست به کار شود تا بتواند این عقب ماندگی‌ها را جبران کند به همین دلیل پیشنهاد می‌شود به جای آنکه چند ماه به سازمان مدیریت بحران فرصت دهیم که طرح جامع خود را آماده کند یک یا دو ماه فرصت دهیم تا این برنامه خود را که باید پیش از این آماده می‌کرد، آماده کند.

نوری در تشریح این طرح گفت: افزایش کارایی سیستم مدیریت بحران، به روز رسانی امکانات شهرداری تهران، بهبود فرآیند امدادرسانی سریع و افزایش تاب‌آوری از جمله دلایل توجیهی این طرح است و بر اساس این طرح شهرداری موظف است ضمن تعیین شاخص‌ها و اهداف کمی و کیفی برنامه عملیاتی خود را در مورد ارتقای فرهنگی ایمنی، ایجاد بانک اطلاعات جامع، ارائه برنامه چگونگی استفاده از ظرفیت فضاهای زیرسطحی به خصوص مترو، تکمیل شبکه راه‌های اضطراری، ارزیابی اولیه و سریع حادثه، تامین تجهیزات و … ظرف مدت معین انجام دهد.

به گزارش ایسنا، طرح الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه لایحه برنامه عملیاتی واکنش اضطراری برای مقابله با زلزله تهران ظرف مدت یک ماه به تصویب اعضای شورای شهر رسید.

محسن هاشمی نیز در واکنش به رای بالای اعضای شورای شهر به مصوبات گفت: امروز شورا چه خبر شده؟ به نظر می‌رسد امروز روز انسجام شورا و به قول بازیگر یک فیلم «اندِ اندِ خودشه».

در ادامه اعضای شورای شهر طرح «الزام شهرداری تهران به تدوین پیوست مدیریت بحران در پروژه‌های بزرگ عمرانی» را در دستور کار قرار دادند که احمد مسجدجامعی به عنوان یکی از پیشنهاد دهندگان این طرح گفت: بحث پدافند غیرعامل در پروژه‌های عمرانی بزرگ مقیاس بسیار مهم است و در اسناد بالادستی نیز به این نکته که ساختمان‌ها و مکان‌های بزرگ و مهم باید در خصوص بحث پدافند غیرعامل برنامه ریزی داشته باشند،‌ تاکید شده است، لازم است تمهیداتی اندیشیده شود که در پروژه‌های بزرگ عمرانی تهران نیز موضوع پیوست پدافند غیرعامل نیز به مانند دیگر مطالعات الزامی شود که نیازمند مصوبه شورای شهر است.

همچنین زهرا صدراعظم نوری با بیان اینکه بر اساس مبحث ۲۱ مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان پدافند غیرعامل توجه ویژه شده و عنوان شده است که تمامی ساختمان‌ها از جمله مال‌ها، مراکز تجاری، مجتمع‌های بزرگ مسکونی و … نیز در دامنه کاربرد این قانون قرار گیرند گفت: همچنین در برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران، شهرداری موظف است که طرح پدافند غیرعامل شهر تهران را در سال اول برنامه تهیه کند و با تصویب شورای عالی فنی به شورا ارائه کند. همچنین شهرداری ملزم بود که شاخص‌های پدافند غیرعامل و پیوست‌های ایمنی و مدیریت بحران را برابر اسناد بالادستی و دستورالعمل‌های سازمان پدافند غیرعامل تهیه کنند.

وی افزود: شهرداری موظف بود که برنامه‌های عملیاتی مدیریت بحران و واکنش اضطراری در مترو و فضاهای زیرسطحی را فراهم کند.

در ادامه محسن هاشمی با بیان اینکه زمانی که در مترو بودم بحث استفاده از فضاهای زیرسطحی و پدافند غیرعامل مطرح بود، گفت: در آن زمان سعی داشتیم که ایستگاه‌های متروی در حال ساخت را در برابر عوامل احتمالی محکم کنیم که باید بگویم تنها ایستگاه قیطریه است که در برابر همه تهدیدات از جمله اشعه‌ها مقاوم است و در آن زمان پیشنهاد دادیم که در این محل‌ها مواد غذایی و وسایل اسکان نیز باشد تا در صورت بروز سوانح و حوادث مردم در این ایستگاه‌ها ساماندهی شوند که نیاز به بررسی بیشتر دارد.

هاشمی افزود: از آنجایی که در این دستورالعمل می‌خواهیم شهرداری را به انجام مطالعات پدافند غیرعامل ملزم کنیم می‌بایست با سازمان پدافند غیرعامل هماهنگ باشیم، گفت: بهتر است این طرح به کمیسیون سلامت برگشت داده شود تا علاوه بر انجام مطالعات بیشتر، نظر سازمان پدافند غیرعامل نیز در مورد این مهم احصاء شود.

به گزارش ایسنا، در نهایت طرح الزام شهرداری تهران به ارائه پیوست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در پروژه‌های بزرگ عمرانی برگشت داده شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید