انتخابات خانههای مطبوعات در گفتههای فعالان مطبوعاتی
تنی چند از فعالان مطبوعاتی کشور با اظهار نظر دربارهی برگزاری ششمین انتخابات خانههای مطبوعات به صورت الکترونیکی و سراسری، از این انتخابات اعلام حمایت و قدردانی کردند.
به گزارش ایسنا، انتخابات الکترونیکی خانههای مطبوعات روز چهارشنبه در حالی برگزار شد که بنا بر اعلام سامانه اینترنتی خانههای مطبوعات تعداد ۲۲۱۲ نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات بودند.
ستاد مرکزی برگزاری این انتخابات تا ساعت ۱۵:۳۰ از مشارکت بالای ۸۵ درصدی واجدین شرایط در این انتخابات خبر دادند.
مسعود احمدی، رییس خانه مطبوعات استان کردستان برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی و سراسری را بیانگر همت دولت برای ارتقای جایگاه خانههای مطبوعات کشور عنوان کرد و افزود: برگزاری این انتخابات افزایش کارایی و شفافیت در عملکرد خانههای مطبوعات را در پی دارد.
وی هویتبخشی بیشتر خانههای مطبوعات را یکی دیگر از نتایج این انتخابات توصیف و اظهار کرد: برگزاری این انتخابات به صورت سراسری و الکترونیکی را به فال نیک میگیریم و معتقدیم امروز نخستین قدم برای احقاق حقوق از دست رفته جامعه خبرنگاری در سراسر کشور برداشته شد.
مرتضی داستانی، مدیر مسؤول روزنامه ۱۹ دی قم نیز با اشاره به اینکه برگزاری الکترونیک و سراسری خانههای مطبوعات باعث شده تا این دوره از انتخابات نزد اهالی مطبوعات بسیار مهم جلوه کند، افزود: پیش از این به موضوع خانههای مطبوعات توجه چندانی نمیشد و آن را فاقد کارایی لازم می دانستند اما با ابتکار معاونت مطبوعاتی و طراحی رایگیری الکترونیک، شاهد حضور چشمگیر فعالان مطبوعاتی در این دوره از انتخابات هستیم.
مهدی صمیمیان، مدیر خانه مطبوعات استان سمنان از خانه مطبوعات به عنوان یک تشکل صنفی ذینفوذ نام برد و گفت: خانه مطبوعات میتواند در استانها منشاء اقدامات مختلفی در حوزههای آموزشی، فرهنگی و رسانهای باشد و لذا مشارکت اعضاء در این انتخابات و گزینش افراد کارآمد میتواند بر کارایی این تشکل بیافزاید.
مجتبی نوریان، مدیر خانه مطبوعات استان خراسان رضوی تعیین زمان دقیق آغاز و پایان کار انتخابات خانههای مطبوعات در هر دوره را یکی از حرکات مطلوب دولت در این انتخابات عنوان و اضافه کرد: اصل برگزاری الکترونیک انتخابات از این جهت خوب است که دیگر نیازی به حضور فیزیکی اهالی مطبوعات در پای صندوق رأی نیست و افراد در هر شرایطی میتوانند به کاندیدای مورد نظر خود رأی دهند.
مدیر خانه مطبوعات خراسان رضوی عنصر شفافیت را یکی از پیامدهای مطلوب برگزاری انتخابات به شیوه الکترونیک دانست و افزود: وقتی همه چیز به صراحت مشخص، معلوم و در معرض دید همگان باشد، رأیدهندگان میتوانند بهترین قضاوت را در انتخاب خود داشته باشند.
نوریان ضمن انتقاد از تعویق زمان برگزاری انتخابات، مشارکت اهالی مطبوعات را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: در مجموع تلاش همکاران ما و تعاملی که با سیاست گذاران مطبوعاتی کشور صورت گرفت انتخابات خوبی را رقم خورد.
عبدالحمید کرمی، رییس خانه مطبوعات استان ایلام نیز با اشاره به برخی کاستیها، ساماندهی روند انتخابات به صورت سراسری و الکترونیک را یک حرکت ابتکاری و مطلوب عنوان و تصریح کرد: در این دوره با استقبال بسیار خوب اهالی مطبوعات استان ایلام مواجه هستیم به نحوی که هم اکنون این استان مقام اول را از حیث مشارکت همکاران مطبوعاتی در انتخابات دارد که این نشان از مطلوبیت بیشتر نظام الکترونیک در مقایسه با روال مرسوم سابق دارد.
کرمی افزود: این انتخابات در عین حال به صورت دموکراتیک و بدون هیچگونه دخل و تصرفی از سوی واسطهها صورت گرفت و بدون شک همکاران ما هم میتوانند در انتخاب افراد واجد ضلاحیت از آزادی بیشتری در عمل برخوردار شوند.
به گزارش ایسنا، پس از انتخاب نماینده مدیران مسؤول در هیات نظارت بر مطبوعات، این دومین تجربه ملی برگزاری الکترونیک انتخابات توسط اهالی رسانه است.