آتش‌نشانی که در آب جوش سوخت

  • حوادث
  • چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۵:۱۰
    کد خبر :277909

«حسن در تلاش برای مهار مواد مذاب بود که ناگهان به داخل یک چاله نسبتا عمیق که از آب جوش ١٠٠ درجه پر شده بود، سقوط کرد.»

به گزارش ایسنا،«وضع جمسانی آتش‌نشان مشهدی که در حوض آب جوش سقوط کرده بود، پایدارتر شده و فعلا از خطر مرگ نجات پیدا کرده است. این آتش‌نشان ٣٥ ساله چهارشنبه هفته گذشته در یک عملیات نفس‌گیر کنترل و مهار مواد مذاب دچار مصدومیت شد. بنابر اعلام پزشکان، این آتش‌نشان با سابقه ٥٠‌درصد سوختگی نیاز به عمل جراحی دارد اما سوختگی و جراحت‌های گسترده که او را چندین بار تا یک قدمی مرگ پیش برد، فرصت چنین کاری را به کادر درمانی نداده است. با این وجود، بنابر شنیده‌های خبرنگار «شهروند» عفونت‌های گسترده این آتش‌نشان فداکار کنترل شده و پزشکان در صورت ادامه همین روند رو به بهبود، چهارشنبه او را برای جراحی به اتاق عمل می‌برند. دلیل این حادثه در دست بررسی است، اما آن‌ طور که گفته می‌شود ایمن‌نبودن این کارخانه تولید چینی دلیل اصلی این حادثه بوده و کارشناسان اداره کار در حال کنترل شرایط ایمنی این کارخانه هستند.

ساعت حوالی ٦ بعدازظهر چهارشنبه هفته گذشته بود که زنگ‌خطر آتش‌نشانی شهرک صنعتی توس مشهد به صدا درآمد. یکی از کارخانه‌های تولید چینی این شهرک دچار حادثه شده بود. منبع یکی از کوره‌های مذاب این کارخانه دچار شکاف شده بود و مواد مذاب در حال خارج‌ شدن از این منبع بود. حسن پوراکبر همراه با چند نفر از همکارانش به محل حادثه رفت. وسعت حادثه بیشتر از آن چیزی بود که تصور می‌شد. گرمای بالای مواد مذاب، انبوهی از بخار آب و گازهای مختلف همه جا را فرا گرفته بود و مواد مذاب درحال رسیدن به سیم‌کشی‌های برق فشار قوی کور بود.

به گفته یحیی پاک‌عقیده، رئیس آتش‌نشانی شهرک صنعتی توس چنین عملیاتی بسیار حساس و در عین‌ حال خاص است: «مواد مذاب و حرارت بالا بدون وجود شعله‌های آتش نیاز به تجربه بالا و سرعت عمل دارد. نیروهای ما هم دقیقا بر همین اساس به محل حادثه اعزام شدند اما متاسفانه حسن پوراکبر در عملیات مصدوم شد.»

او در توضیح جزییات این حادثه به «شهروند» می‌گوید: «با حضور تیم ما در محل حادثه مشخص شد کوره ذوب این کارخانه نشتی پیدا کرده و بخشی از مواد مذاب از کوره خارج شده است. به‌ طور معمول در این کارخانه‌ها حوضچه‌های آب سردی در زیر کوره تعبیه می‌شود تا در‌ صورت بروز حادثه یا بالارفتن دمای کوره با استفاده از آب سرد موجود دمای کوره را پایین بیاورند. با نشت مواد مذاب، آب این حوضچه‌ها بخار شده بود، به علاوه این‌ که گازهای مختلفی با حرارت به دلیل واکنش‌های شیمیایی کل فضا را پر کرده بود. شرایط به گونه‌ای بود که حتی فاصله یک متری به خوبی دیده نمی‌شد، نیروهای ما در چنین شرایطی عملیات را آغاز کردند. آب به نقطه جوش رسیده بود و بخار آب و گازهای منتشرشده هم بسیار بالا بود. با توجه به این شرایط همه آتش‌نشانان در ‌این‌ خصوص توجیه شدند. در این‌گونه عملیات‌های خاص یک لحظه غفلت می‌تواند خسارات‌های جبران‌ناپذیری را در پی داشته باشد.»

حسن و همکارانش در آن شرایط مشغول خنک‌ کردن مواد مذاب بودند، یکی از نیروهای ایمنی کارخانه از او خواست تا برای مهار بخشی از مواد مذاب که در حال رسیدن به سیم‌های برق فشار قوی بود، به طبقه پایین بروند. حسن همراه با همان نفر به آنجا رفتند و به کمک هم سعی می‌کردند که مواد مذاب را خنک و از رسیدن آنها به تأسیسات برقی جلوگیری کنند. شرایط حساسی بود، با این که حجم بخار آب در آن منطقه بسیار بیشتر بود و هر لحظه احتمال بروز حادثه خطرناکی می‌رفت اما رسیدن مواد مذاب به کابل‌های فشار قوی برق جان همه افراد و نیروهای آتش‌نشان که در چند نقطه مشغول عملیات بودند را تهدید می‌کرد. حسن در تلاش برای مهار مواد مذاب بود که ناگهان به داخل یک چاله نسبتا عمیق که از آب جوش ١٠٠ درجه پر شده بود، سقوط کرد.

رئیس آتش‌نشانی شهرک صنعتی توس می‌گوید: «حسن تا کمر داخل این چاله پر از آب سقوط کرده بود. دلیلش هم نبود دید کافی و لغزنده بودن اطراف حوضچه آب بوده. در واقع او سُر خورده و تا کمر درون مخزن آب سقوط کرده بود. او خودش را خیلی سریع بیرون کشید اما حرارت پاهای او را سوزانده بود. او بلافاصله به بیمارستان امام رضا(ع) منتقل شد. متاسفانه از کمر به پایین حسن دچار جراحت و سوختگی شده. به‌ خصوص کف هر دوپایش. البته مچ دو دستش هم مقداری آسیب دیده، ولی عمده سوختگی در پایین‌تنه است.»

این‌ که چرا چنین چاله‌ای در آنجا قرار داشته، به درستی مشخص نیست اما به گفته پاک عقیده، کارشناسان اداره کار در حال بررسی ایمنی این کارخانه و دلیل اصلی بروز این حادثه هستند.

اما حسن که با سوختگی شدید به بیمارستان منتقل شده بود، اصلا وضع مناسبی نداشت. چند روز نخست پزشکان چندان امیدی به بهبود او نداشتند. وسعت و عمق سوختگی باعث شده بود تا عفونت بخش‌های زیادی از بدن او را فرا بگیرد. شرایط به‌ گونه‌ای بود که حسن به چند قدمی مرگ رسید. تقریبا همه از او قطع امید کرده بودند، با این حال او مقاومت کرد و تسلیم مرگ نشد. علایم بهبودی از ابتدای این هفته در او نمایان شد و کادر درمانی هم با تلاش وضع او را پایدار کردند. حسن همچنان در بخش مراقبت‌های ویژه تحت‌ نظر است ولی گفته می‌شود که چهارشنبه تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد.

اما با بروز این حادثه و رسانه‌ای شدن مصدومیت و سوختگی حسن پوراکبر صحبت‌هایی در خصوص به همراه نداشتن کفش و لباس مناسب برای نیروهای این عملیات مطرح شد. برخی کارشناسان هم با تأیید این کمبودها، دلیل مصدومیت شدید حسن اکبری را نداشتن کفش و لباس مناسب عنوان کردند. اما رئیس آتش‌نشانی شهرک توس در واکنش به این اظهارات می‌گوید: «متاسفانه در چند روز اخیر صحبت‌هایی مطرح شده که به هیچ وجه کارشناسی نبوده. این افراد هیچ‌گونه آگاهی در این زمینه ندارند. بر عکس صحبت‌های مطرح شده، اگر حسن در این حادثه از چکمه‌های آتش‌نشانی استفاده کرده بود، به مراتب وضع بدتر بود، چون آن چکمه‌ها پس از خیس شدن، به راحتی نمی‌توان پا را از آن خارج کرد. یعنی اگر حسن به جای کفش ایمنی که مخصوص این‌ گونه از عملیات‌ها طرحی شده، کفش دیگری به پا داشت، الان هر دو پایش را کامل از دست داده بود. لباس‌های آتش‌نشان‌ها هم به کلی ضد حریق هستند اما در مقابل نفوذ آب هیچ مقاومتی ندارند.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید