جریان‌های مسیحی با شعار «نه به عربستان» در انتخابات لبنان شرکت می‌کنند

    کد خبر :275165

کارشناس خاورمیانه گفت: به نظر می‌رسد شانس پیروزی جریان وابسته به حیدر العبادی، نخست وزیر فعلی عراق و دولت قانونی به رهبری نوری المالکی در عراق بیشتر است

«حسن هانی‌زاده»، کارشناس خاورمیانه، در گفت‌وگو با برنا، در خصوص انتخابات پارلمانی در عراق و لبنان گفت: در انتخابات عراق سقف‌بندی‌ها معین شده است. گروه‌های مختلف با تشکیل جریان‌های سیاسی سعی دارند در مشارکت فعال داشته باشند. در بین این جریان‌ها اختلاف نظر زیادی وجود دارد و مانند گذشته سقف‌بندی‌ها کاملا پررنگ است.

هانی‌زاده ادامه داد: اختلاف‌نظرهایی در حوزه جریان‌های سیاسی شیعه به وجود آمده و دسته‌بندی‌های جدیدی در این انتخابات ورود کردند. به نظر می‌رسد شانس پیروزی جریان وابسته به حیدر العبادی، نخست وزیر فعلی عراق و دولت قانونی به رهبری نوری المالکی بیشتر است، ضمن اینکه جریان صدر پیشرو است و جریان الحکمه عمار الحکیم هم شانس پیروزی بالایی دارد. در طیف‌های کردی اختلاف‌نظرها بسیار پررنگ شده است و تقابل جریان‌های سیاسی کرد مثل اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کاملا انتخاب پیش‌رو را تحت تاثیر قرار داده است.

او گفت: با توجه به گزارش‌های دریافتی به نظر می‌رسد، مردم نسبت به شرایط داخلی عراق امید کمتری دارند زیرا دولت حیدر العبادی به دلیل درگیری در مسائل امنیتی و داعش نتوانسته خدمات رفاهی لازم را به مردم ارائه دهد. به نظر من، اقبال مردم در این انتخابات در مقایسه با گذشته کمتر خواهد بود.

هانی‌زاده در پاسخ به این سوال که اختلافات داخلی چه تاثیری در کرسی انتخاباتی عراق می‌تواند داشته باشد؟ گفت: در انتخابات پارلمانی عراق چهره‌های جدیدتری وارد خواهند شد و جریان‌های سنتی و چهره‌های سنتی نشان‌دار که توانستند، خدمات لازم را به مردم عراق طی 15سال گذشته ارائه دهند، شانس کمتری در انتخابات عراق خواهند داشت. انتخابات عراق در هفته جاری یک انتخابات حساس و سرنوشت سازی خواهد بود و چهره‌های جوان‌تر و چهره‌های غیر معروف، نیز در پارلمان ورود خواهند کرد.

او در خصوص انتخابات پارلمانی در لبنان بیان کرد: در لبنان با توجه به اینکه قانون جدید انتخابات لبنان، با گذشته (یعنی با قانون سال 1960) تفاوت کرده است به نظر می‌رسد، یک انتخابات حساس و مهمی در پیش خواهد بود. شانس پیروزی جریان مقاومت هم بسیار بالاست. در حال حاضر در انتخابات موجود و براساس برآیند گزارش‌ها، شیعیان لبنان که حضوری فعال در انتخابات دارند، خواهند توانست حداقل 27 کرسی از 128 کرسی پارلمان لبنان را به دست آوردند. ضمن اینکه نوعی ائتلاف میان مسیحیان مارونی و جریان‌های وابسته به مقاومت وجود دارد که در تشکیل دولت آینده لبنان تاثیرگذار است.

او درباره نقش سایر کشورها به ویژه عربستان در انتخابات لبنان اضافه کرد: از شعارهایی که جریان‌های سیاسی وابسته به مسیحیان و جریان‌های لیبرال و چپ اعلام کردند، نباید سعودی‌ها در لبنان دخالت داشته باشند. به نظر می‌رسد اقبال عمومی برای انتخاب جریان‌های وابسته به مقاومت در لبنان افزایش یافته است و شانس تشکیل یک دولت ائتلافی با محوریت این جریان بسیار بالاست. همه جریان‌های مسیحی با شعار «نه به عربستان» در حقیقت در این انتخابات شرکت می‌کنند.

هانی‌زاده با اشاره به اینکه فشارهای وارده سبب می‌شود حزب الله کمترین کرسی را در لبنان داشته باشد، گفت: به نظر می‌رسد حزب الله اکثریت لازم را به دست نخواهد آورد اما از طریق ائتلاف با جریان دوروزی‌ها، مسیحیان و جریان‌های چپ می‌تواند اکثریت را در پارلمان‌های آینده داشته باشد. عربستان سعودی سعی کرده جریان‌های وابسته با 14 مارس را تقویت کند و میلیاردها دلار هم طی هفته‌های گذشته هزینه کرده تا جریان وابسته به سعد حریری پیروز شود. اما در حال حاضر اختلاف نظرهای بین جریان 14 مارس و شخص سعد حریری با محمد بن سلمان بوجود آمده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید