سعودی ها به دنبال سایه افکنی بر انتخابات پارلمانی لبنان

    کد خبر :271952

عربستان در تلاش است بار دیگر به صحنه تحولات لبنان بازگردد و در این راستا انتخابات پارلمانی 16 اردیبهشت ماه جاری این کشور را بهترین فرصت برای این منظور می داند تا حامیان بیشتری در پارلمان این کشور بدست آورد.
به نظر می رسد سعودی ها پس از سفر بحث برانگیز چند ماه گذشته ‘سعد الحریری’ نخست وزیر لبنان به ‘ریاض’ که گفته می شود، وی تحت فشار سعودی ها علیه مقاومت و ایران سخن گفته و به همین دلیل تا حدودی محبوبیت خود را در لبنان از دست داده، با چهره دیگری درصدد بازسازی وجه سیاسی اش باشد .
به گزارش ایرنا عربستان در ماه های گذشته نتوانست به اهداف خود در عراق، سوریه و یمن دست یابد، از این رو در تلاش است که در لبنان شاهد تکرار چنین مساله ای نباشد.
اهداف کوتاه مدت و بلند مدت عربستان در لبنان، حمایت از گروه ها و احزاب نزدیک به این کشور است و از همین رو همچنان در مقابل ‘حزب الله’ و ‘جنبش امل’ به عنوان دو گروه بزرگ شیعه صف آرایی خواهد کرد.
سعودی ها در لبنان از ‘حزب المستقبل’ به رهبری سعد الحریری نخست وزیر فعلی و همچنین حزب ‘سمیر جعجع’ جانبداری خواهد کرد تا کرسی های بیشتری در پارلمان این کشور کسب کنند.
نظام حکومتی لبنان پارلمانی است و پارلمان نقش مهمی در انتخاب نخست وزیر و کابینه ایفا می کند.
حزب الله به عنوان یکی از بازیگران اصلی لبنان، از آغاز اجرای مراحل مقدماتی انتخابات پارلمانی این کشور درصدد است با آرامش و سیاست های منطقی، این مرحله حساس را پشت سر بگذراد.
‘سید حسن نصرالله’ رهبر جنبش حزب الله به شدت مراقب است که انتخابات به صحنه کشمکش و چالش در لبنان تبدیل نشود. اغلب گروه ها و احزاب لبنانی که نگاه به داخل کشور دارند، در تلاش هستند که انتخابات سالم و آرام را برگزار کنند، زیرا در غیر این صورت، هیچ گزینه دیگری برای استمرار رشد و توسعه این کشور وجود ندارد.
لبنان تجربه های زیادی از پیامدهای جنگ داخلی و کشمکش ها و بحران ها را در دهه های گذشته کسب کرده و زیانهای این بحرانها نیز به مردم این کشور رسیده، از این رو در چنین شرایطی برگزاری یک انتخابات آرام می تواند خیلی از مشکلات این کشور را حل کند و به نظر می رسد برخی از بازیگران منطقه ای نمی خواهند که این انتخابات در فضای آرام برگزار شود، اما برگزاری آرام انتخابات پارلمانی در لبنان دستکم این مزیت ها را برای جامعه این کشور به همراه دارد.
1- برگزاری آرام این انتخابات نشان خواهد داد که مردم این کشور درصدد هستند که مشکلات خود را از راه های قانونی و پای صندوق های رای رفع کنند.
2- لبنان سرزمینی با مذاهب و قوم های مختلف است، هر چند سهم هر مذهب و قومی در قدرت مشخص شده، اما برگزاری آرام چنین انتخاباتی نشان خواهد داد که مردم این کشور نسخه بیگانگان را در سرنوشت خود دخالت نخواهند داد.
3- اکنون در تحولات لبنان به ویژه انتخابات پارلمانی این کشور، کشورهای دیگری نیز فعال هستند و در صددند از راه های مختلف بر این انتخابات تاثیر بگذارند. انتخابات 16 اردیبهشت ماه جاری نشان خواهد داد که لبنانی ها خود سرنوشت و مصالح کشورشان را تعیین خواهند کرد و کشورهای دیگر نقشی در آن ندارند.
4- انتخابات پارلمانی این کشور در حقیقت راه آینده لبنان را برای دستکم چهار سال مشخص خواهد کرد. نحوه برگزاری این انتخابات تاثیر زیادی در مسایل سیاسی و رشد اقتصادی این کشور از جمله رشد گردشگری به همراه خواهد داشت.
5- این انتخابات با هر نتیجه ای که به پایان برسد، باید صلح و آرامش برای لبنان به ارمغان آورد، زیرا این ثبات، رشد این کشور را در ابعاد مختلف رقم خواهد زد.
6- لبنان در کنار کشور بحران زده سوریه قرار دارد و برگزاری چنین انتخابات مهمی اقتضائاتی دارد که مهمترین آن حفظ آرامش کشور است . همین حالا لبنان پذیرای یک میلیون و 500 هزار آواره سوری است، درحالی که لبنانی ها خود با مشکلات اقتصادی و وسعت کم سرزمینی روبرو هستند. این انتخابات باید بتواند به ثبات و آرامش بیشتر منطقه کمک کند تا مسایل منطقه ای بیش از این پیچیده نشود.
افزایش تحرکات اخیر عربستان در لبنان به منظور یارگیری بیشتر در این کشور، بیشتر شبیه یک رویا است، زیرا جامعه لبنان از انگیزه های این حضور کاملا آگاه است،. در دهه ها و سال های اخیر لبنان بیشترین صدمات را از دخالتهای سعودیها در این کشور محتمل شده اند.
به هر روی جامعه لبنان اکنون با مسایل و مشکلات مختلفی از جمله بیکاری و مسایل اقتصادی روبرو است و ترکیب پارلمان آینده می تواند در رفع این مسایل نقش اساسی ایفا کند. مردم لبنان بطور قطع با نگاه به کارنامه هر یک از احزاب و گروه های حاضر در این انتخابات، به لیست های مورد نظر رای خواهند داد تا پیشرفت و توسعه کشور خود را بیش از پیش تسریع بخشند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید