رکوردشکنی سامسونگ برای چهارمین فصل پیاپی طی سهماهه ابتدایی ۲۰۱۸
سامسونگ به لطف تقاضای بسیار بالا برای تراشهی حافظه، موفق به رکوردشکنی در زمینهی سود عملیاتی برای چهارمین فصل پیاپی شد.
تقاضای فوقالعاده بالا برای تراشههای حافظه باعث شد سامسونگ برای چهارمین فصل پیاپی، سود عملیاتی بسیار بالایی کسب کند؛ اما سرمایهگذاران تمرکز خود را بر توانایی بزرگترین شرکت تولیدکنندهی گوشی هوشمند برای حفظ این روند معطوف کردهاند. پیشبینی میشود که قیمت تراشهی حافظه همانند سال گذشته روبهافزایش نباشد و فروش گوشیهای بالارده نیز ناامیدکننده باشد؛ زیرا کاربران تمایل کمتری به ارتقاء سریع گوشی هوشمند خود نشان میدهند.
طبق اعلام شرکت کرهای The Suwon، سود خالص آن در سهماههی ابتدایی سال مالی ۲۰۱۸، با افزایشی ۵۲ درصدی نسبت به بازهی زمانی مشابه در سال گذشته از ۷.۶۸ تریلیون وان (۷.۱۱ میلیارد دلار) به ۱۱.۶۹ تریلیون وان (۱۰.۸ میلیارد دلار) رسیده است؛ درحالیکه سامسونگ در این بازهی زمانی موفق به افزایش درآمد خود از ۵۰.۵۵ تریلیون وان (۴۶.۸۰ میلیارد دلار) به ۶۰.۵۶ تریلیون وان (۵۶.۰۶ میلیارد دلار) شد، ضمن اینکه سود عملیاتی این شرکت با رشدی ۵۸ درصدی نسبت به سال گذشته از ۹.۹ تریلیون وان (۹.۱۷ میلیارد دلار) به ۱۵.۶۴ تریلیون وان (۱۴.۴۸ میلیارد دلار) رسید.
تحلیلگران مؤسسهی پژوهشی S&P Global Market Intelligence پیشبینی کرده بودند که سامسونگ موفق به کسب سود خالصی بالغ بر ۱۱ تریلیون وان (۱۰.۱۸ میلیارد دلار) و درآمد ۶۰.۲ تریلیون وان (۵۵.۷۳ میلیارد دلار) خواهد شد. سود عملیاتی سامسونگ در سهماههی نخست سال ۲۰۱۸ به بالاترین مقدار خود در تاریخ این شرکت رسیده است؛ اما سود خالص آن که هزینههای مختلف شرکت را نیز در بر میگیرد، تحتالشعاع سود خالص ۱۲.۲۶ تریلیون وانی (۱۱.۳۵ میلیارد دلار) سامسونگ در سهماههی پایانی سال ۲۰۱۷ قرار گرفت. کرهایها در حال صرف هزینههای هنگفتی برای افزایش فروش جدیدترین پرچمداران خود، گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس هستند.
کسبوکار تراشهی حافظهی سامسونگ تقاضای بسیاری بالایی از جانب شرکتهای فعال در حوزهی اینترنت و دیتاسرور دریافت میکند. کرهایها پیشبینی میکنند که کسبوکار حافظه در سهماههی آتی نیز شرایط بسیار خوبی داشته باشد؛ با این حال اذعان دارند که به دلیل بازار ضعیفتر نمایشگر منعطف و رقابت دشوار بر سر بازار گوشیهای بالارده، کسب سود از بخشهای دیگر «چالشبرانگیز خواهد بود».
ارزش سهام سامسونگ پس از رسیدن به بالاترین مقدار خود در ماه نوامبر، سقوطی ۱۲ درصدی تجربه کرده است و گفته میشود دلیل این موضوع، نگرانیهای موجود بر سر قیمت تراشهی حافظه است؛ بدین ترتیب که با وجود دستیابی به رکوردی تاریخی، با افزایش ظرفیت تولید رقبا، قیمت این ماژولها کاهش خواهد یافت. گزارش مالی سامسونگ در سهماههی نخست سال جاری میلادی متأثر از عرضهی اولیهی گلکسی اس ۹ در ماه مارس بود؛ درحالیکه نسل پیشین پرچمداران سامسونگ در ماه آوریل روانهی بازار شد. گوشیهای هوشمند بالاردهای که قیمت آنها به ۱۰۰۰ دلار نیز میرسد، سود بسیاری نصیب سامسونگ و اپل میکنند.
اما آغاز موفق گلکسی اس ۹ ممکن است بهتدریج کمفروغ شود. مهدی حسینی، تحلیلگر مؤسسهی Susquehanna، در یادداشت اخیر خود میگوید سامسونگ تولید گلکسی اس ۹ را از هدف اولیهی ۴۰ میلیون دستگاه به حدود ۲۳ تا ۳۴ میلیون دستگاه کاهش داده است. چهار روز پس از آنکه سامسونگ پیشبینیهای خود برای سهماههی نخست را منتشر کرد، حسینی گفت به دلیل فروش ضعیفتر گوشی هوشمند و ارزشمندتر شدن ارز کرهی جنوبی، «رشد محدودی» در ادامهی سال ۲۰۱۸ برای سامسونگ پیشبینی میکند.
کاهش عرضهی گوشیهای هوشمند، بیش از پیش سوددهی کسبوکار گوشی را تحتالشعاع قرار میدهد؛ زیرا سامسونگ با وجود افزایش هزینهی مواد اولیه، گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس را با قیمت مشابه مدلهای سال گذشته عرضه میکند. در زمینهی قطعات، فروش نمایشگر منعطف سامسونگ به دلیل تقاضای پایینتر از حد انتظار برای آیفون ۱۰، ضعیف بوده است. سامسونگ اصلیترین تولیدکنندهی پنل OLED برای آیفون محسوب میشد.
به گزارش والاستریت ژورنال، الجی دیسپلی، رقیب بالقوهی سامسونگ در زمینهی تولید پنل OLED، با مشکلاتی در زمینهی تولید مواجه شده است و این موضوع باعث شد از برنامهی تولید انبوه قطعات آیفونهای جدید عقب بماند. تحلیلگران معتقدند که مشکلات الجی دیسپلی میتواند به کسبوکار سامسونگ رونق ببخشد؛ بدین ترتیب که این شرکت قادر به فروش پنلهای خود با قیمت ۱۰۰ دلار بهازای هر آیفون خواهد بود.