رقابت بین اصلاح طلبان برای نشستن روی صندلی بهشت

اعتماد نوشت: در آستانه انتخاب شهردار، روز گذشته ۲۸ نامزد پیشنهادی از سوی شورای شهر پایتخت معرفی شدند.
در این بین احزاب مطرح جریان اصلاحات برای پیروزی هر یک از این افراد تلاش میکنند. این پرسش به وجود میآید که آیا رقابت گزینههای مورد نظر احزاب انسجام این جریان را خدشهدار خواهد کرد؟ حمیدرضا جلاییپور در گفتوگو با «اعتماد» در پاسخ به این پرسش حرکت شورای شهر پنجم را در جهت دو وجه هدف جریان اصلاحات و عمل ائتلافی تشریح میکند.
در آستانه انتخاب شهردار جدید به نظر شما اعضای شورای شهر چه مسائلی را در انتخابشان باید مدنظر داشته باشند؟
خوشبختانه این مسائل در شورای پنجم شناختهشده است. مساله مبارزه با فساد شهرداری به صورت غیرجنجالی و از طریق تقویت شفافیت نهادی، مساله مهار مکان شهر، آسمان و آفتابفروشی، به روز کردن راههای معقول درآمدزایی، افزایش حملونقل عمومی، مبارزه با آلودگیهوا، رسیدگی زیربنایی به محلات فقیرنشین و… از مسائلی است که شورای شهر پنجم در انتخاب شهردار آن را در نظر خواهد داشت.
صحبت از رقابت بین احزاب برای گرفتن کرسی شهرداری مطرح شده است، این رقابت آیا منافاتی با انسجام اصلاحطلبی دارد؟
این سوال شما نیازمند توضیح است. لیست شورای پنجم در نتیجه یک «کار حزبی» بسته نشده است بلکه در نتیجه «ائتلاف احزاب اصلاحطلب» در جبهه اصلاحات بوده است. تابه حال هم شورای شهر پنجم اهداف جبهه اصلاحات را که یکی از آنها مبارزه با فساد ساختاری است به خوبی تامین کرده است. لذا الان مهمترین مساله برای شورای پنجم مصلحتسنجی برای تحقق بهتر این اهداف است و از این نظر کارنامه شورای پنجم در هشتماه گذشته قابل دفاع است.
رقابت بین احزاب در کشورهای دموکراتیک دنیا رایج است. رقابت احزاب اصلاحطلب برای کرسی شهرداری در این راستا میتواند باشد؟
قبلتر توضیح دادم که احزاب اصلاحطلب در شورای شهر پنجم در چارچوب «عمل ائتلافی» برای رسیدن به اهداف اعلامی اصلاحات عمل میکنند و اکثریت اعضای شورای پنجم هم به بعد ائتلافی و هم به بعد اهداف اصلاحات توجه دارند.
شهردار آتی باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
باید ویژگیهایی مشابه جناب آقای نجفی را داشته باشد. یعنی با تجربه، کاردان، غیر جنجالی و طرفدار شفافیت نهادی باشد.
رقابت احزاب مختلف اصلاحطلب بر سر ویژگیهای شهردار، غالبا در چه حوزههایی بوده است؟
تقریبا رقابتی نبوده و شورای شهر بیشتر به صورت ائتلافی و در جهت اهداف اصلاحات (مثل فسادستیزی) عمل کرده است. آقای محمد علی نجفی هم عمدتا با فشار از بیرون و با بیمحبتی بعضی روبه رو بوده است و تا به آخر شورای شهر حامی آقای نجفی بود.