انتظارات دولت ترامپ از دولت روحانی/ تک: از طریق تحریمهای اقتصادی با ایران مقابله خواهیم کرد
![انتظارات دولت ترامپ از دولت روحاني/ تک: از طريق تحريمهاي اقتصادي با ايران مقابله خواهيم کرد](https://baztab.ir/wp-content/uploads/2017/05/7-96.jpg)
سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه گفت از طریق تحریمهای اقتصادی با ایران مقابله خواهیم کرد.
به گزارش بازتاب به نقل از روزنامه «القدس العربی» ، ناتان تک سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه در گفتگو با القدس العربی گفت واشنگتن با ایران با استفاده از تحریمهای اقتصادی و مقابله با آن در کشورهایی که حضور نظامی دارد ، برخورد خواهد کرد و این کشورها را به اتخاذ تدابیر بر ضد آن تشویق می کند.
تک گفت اگر حسن روحانی رئیس جمهور ایران می خواهد نگاه جهان را نسبت به کشورش تغییر دهد باید برای «خنثی کردن شبکه تروریستی ایران و شبکه حمایت مالی آن» تلاش کند و به «آزمایش موشکهای بالستیک ایران پایان دهد» و حمایت تدارکاتی از گروههایی که منطقه را بی ثبات کرده است متوقف کند.
وی در پاسخ به اینکه همکاری موجود بین آمریکا و کشورهای عربی را چگونه ارزیابی می کنید ، گفت :« در خصوص روابط دوجانبه به اظهارات رئیس جمهور ترامپ اشاره می کنم که گفت بسیاری از این کشورها عملا مشارکت قابل توجهی در امنیت منطقه ای دارند ، خلبانهای اردنی شرکای اساسی بر ضد سازمان (تکفیری صهیونیستی) داعش در عراق و سوریه هستند. عربستان سعودی و ائتلاف (متجاوز) منطقه ای ، اقدامات قوی بر ضد مبارزان حوثی در یمن انجام می دهد. ارتش لبنان اعضای سازمان داعش را که برای نفوذ به خاک این کشور تلاش می کنند تعقیب می کند. نیروهای امارات عربی متحده از شرکای افغان ما حمایت می کند. نیروهای آمریکایی از کردها ، سنیها و شیعیانی که در کنار هم در موصل و برای کشورشان می جنگند حمایت می کند. همچنین قطر نیز که میزبان فرماندهی مرکزی آمریکا است ، یک شریک راهبردی مهم به شمار می آید. همکاری بلندمدت ما با کویت و بحرین برای تقویت امیت در منطقه ادامه دارد. نظامیان شجاع افغانستان قربانیان زیادی در جنگ بر ضد طالبان و دیگران در جنگ برای کشورشان ، داده اند.»
وی در پاسخ به سوالی درباره اهمیت قرارداد تاریخی و بزرگ بین آمریکا و عربستان سعودی به ارزش ۴۶۰ میلیارد دلار از جمله ۱۱۰ میلیارد دلار قرارداد تسلیحاتی ، گفت :« گسترش قابل توجهی در روابط امنیتی بلندمدتی که از بیش از هفت دهه بین آمریکا و عربستان سعودی وجود دارد به وجود آمده است و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و رکس تیلرسون وزیر امور خارجه در مراسم امضای توافقنامه هایی به ارزش ۱۱۰ میلیارد دلار با هدف انتقال تجهیزات دفاعی و برآورده کردن نیازهای دفاعی عربستان سعودی ، حضور پیدا کردند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه در پاسخ به سوالی درباره محتوای توافقات نظامی ، گفت :« این بسته ای از تجهیزات و خدمات دفاعی است که از امنیت بلندمدت عربستان سعودی و منطقه خلیج (فارس) در مقابله با نفوذ پلید ایران و تهدیدات ایران حمایت می کند. این توافقات همچنین توان عربستان سعودی را برای تامین امنیت خود و ادامه مشارکت در عملیات مبارزه با تروریسم در سراسر منطقه و همچنین کم کردن باری که بر دوش نیروهای نظامی آمریکا قرار دارد تقویت می کند. این قراردادهای فروش به پنج دسته تقسیم می شود : امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم ، امنیت دریایی و ساحلی ، نوسازی نیروی هوایی ، نوسازی پدافند هوایی و موشکی و امنیت الکترونیک و تجهیزات ارتباطاتی. همچنین پیشنهادهایی در خصوص آموزش و حمایت گسترده برای تقویت شرکای ما و نیروهای مسلح عربستان سعودی مطرح است. به طور کلی فرصتی است برای تقویت توانمندی عربستان سعودی برای کمک به بازدارندگی برابر تهدیدات منطقه ای و تقویت توان این کشور برای حمایت از مرزها و مشارکت در عملیات ائتلاف در مبارزه با تروریسم.»
وی در پاسخ به اینکه ترامپ چه انتظاری از همپیمانان خود در کشورهای عربی برای مبارزه با تروریسم دارد ، گفت :« رئیس جمهور ترامپ در سخنرانی تاریخی خود آشکارا گفت به طرف جهان اسلام دست دوستی و امید دراز می کند و گفت جنگ بر ضد تروریسم جنگ بین ادیان مختلف یا مذاهب مختلف و یا تمدنهای مختلف نیست. این جنگی با جنایتکارانی است که برای از بین بردن حیات بشریت تلاش می کنند و همه آنها به نام دین دست به این جنایات می زنند. در نشست تاریخی که در ریاض برگزار شد طرحهای قابل توجهی برای تقویت همکاری آمریکایی – عربی در مبارزه با تروریسم اعلام شد.»
ناتان تک درباره اهمیت مرکز بین المللی مبارزه با تندروی در عربستان سعودی ، گفت :« مرکز جهانی جدید برای مبارزه با اندیشه افراطی گری در ریاض ، مرکزی خواهد بود که سعودیها فرماندهی آن را برای از بین بردن تندروی در فضای اطلاعاتی برعهده خواهند داشت. همچنین بارها از آنها شنیده ایم که گفته اند باید داعش را در عرصه نبرد شکست دهیم اما علاوه بر این باید داعش را در فضای مجازی شکست دهیم چرا که پایگاههای اینترنتی به ابزار استخدام نیروی آنها تبدیل شده است. همچنین این راهی است برای ارسال پیام برای همه گرگهای تنها در سراسر جهان. این مرکز به شکل گسترده بر چگونگی ورود به این فضا از نظر کارشناسانی که در این بخش از جهان زندگی می کنند متمرکز خواهد شد.»
وی در پاسخ به اینکه چگونه می توان حمایت مالی از گروههای تروریستی را قطع کرد ، گفت :« شرکای ما در شورای همکاری خلیج (فارس) از جمله عربستان سعودی توافق جدیدی را برای پر کردن شکافهای مختلف در این زمینه امضا کردند از جمله زیربنای مالی که تروریستها از آن استفاده می کنند ، ما آنها را راهنمایی کردیم که به تروریستها اجازه ندهند فعالیت مالی در کشورشان انجام دهند. ما از همه کشورها می خواهیم راه رسیدن پول و دارایی به این سازمانهای تروریستی را از بین ببرند.»
وی در پاسخ به اینکه آمریکا چه انتظاری از محمد (حسن) روحانی رئیس جمهور ایران پس از انتخاب مجددش در انتخابات ریاست جمهوری ایران دارد ، گفت :« ما امیدواریم ایران و رئیس جمهور روحانی که در دوره جدید ریاست جمهوری پیروز شد از این دوره برای آغاز روند خنثی سازی شبکه تروریستی ایران و شبکه حمایت مالی آن و جلوگیری از جذب نیروی این شبکه ها و مقابله با حمایت تدارکاتی آنها و هر چیزی که به قدرتهایی ارائه می کنند که موجب بی ثباتی موجود در منطقه شده است ، استفاده کند. این چیزی است که امیدواریم انجام دهد. همچنین امیدواریم رئیس جمهور روحانی به آزمایش موشکهای بالستیک ایران پایان دهد و حقوق ایرانیها را در آزادی بیان بازگرداند تا آنها از زندگی مناسبی که شایستگی آن را دارند برخوردار شوند. اگر روحانی می خواهد روابط ایران را با دیگر کشورهای جهان تغییر دهد اینها کارهایی است که باید انجام دهد.»
تک در پاسخ به اینکه آیا امکان دارد در آینده گفتگوی مستقیم با تهران صورت بگیرد ، گفت :« ایران برای سیطره بر منطقه به فعالیتهای خود در یمن ، عراق و سوریه ادامه می دهد و از حزب الله لبنان حمایت می کند. تا زمانی که ایران تمایل خود را برای اینکه همسایه ای خوب باشد نشان ندهد و آمادگی خود را برای متوقف کردن حمایت از هرگونه فعالیت بی ثبات کننده و توقف پرداخت پول به مبارزان خارجی و شبه نظامیان برای رفتن به کشورهایشان و ایجاد بی ثباتی در آن ، نشان ندهد ، هیچ جایی در این گفتگوها که در ریاض برگزار شد نخواهد داشت.»
وی در خصوص اقداماتی که دولت ترامپ قصد دارد بر ضد ایران انجام دهد ، گفت :« در این زمان به اتخاذ تدابیر بر ضد ایران ادامه خواهیم داد تا بفهمیم تا چه زمانی می خواهد به این رفتار غیرقابل قبول خود ادامه دهد. منظورم اقدامات تروریستی و حمایت از آن و ادامه گسترش برنامه موشکهای قاره پیمای ایران است. ما به اتخاذ تدابیری از طریق تحریمها ادامه خواهیم داد و دیگر اعضای جامعه بین المللی را نیز به اتخاذ این تدابیر تشویق می کنیم تا ایران بفهمد این اقدامات قابل قبول نیست. بنابراین با ایران از طریق تحریمهای اقتصادی تعامل خواهیم کرد و با ایران در هر کشوری که بخواهد در آن حضور نظامی داشته باشد برخورد خواهیم کرد.»
سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه درباره احتمال حل بحران یمن نیز گفت :« تلاش ما در خصوص اوضاع یمن دستیابی به راه حل سیاسی است. ما اوضاع در یمن را فاجعه بار می دانیم و مشخص است که میلیونها نفر از مردم به علت درگیریها ، در معرض قحطی قرار دارند. اما معتقدیم علاوه بر این مهم است که به طرفها فشار بیاوریم تا برای انجام گفتگو پای میز مذاکره بیایند. تلاشهای ما در همه جبهه ها ادامه دارد. فکر می کنم شورشیان در یمن و کسانی که در این کشور قدرت را در دست گرفته اند و دولت را سرنگون کرده اند باید بدانند نمی توانند به این جنگ ادامه دهند. آنها باید بدانند حاکمیت نظامی پیدا نخواهند کرد. اما تا زمانی که احساس می کنند مقاومت نظامی دارند چنین احساسی خواهند داشت بنابراین مهم است که ما به فشار بر آنها ادامه دهیم. بسیاری از تسلیحاتی که به عربستان سعودی داده ایم به آنها کمک خواهد کرد تا در بسیاری از حملات خود دقیقتر عمل کنند اما باید به فشار بر شورشیان در یمن نیز ادامه داد.»