استان قم در رتبه اول کمکهای مردمی / توسعه مددکاری اسلامی در کشور
رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: استان قم در رتبه اول کمک های مردمی در کشور قرار دارد.
به گزارش ایسنا، پرویز فتاح در دیدار با آیت الله اعرافی در قم عنوان کرد: کمکهای مردمی در استانها بر اساس جمعیت آن استان و میزان مشارکت بررسی میشود و بر همین اساس استان قم در رتبه اول کمکهای مردمی در کل کشور قرار دارد که این موضوع نشان از تاثیر بارگاه کریمه اهل بیت حضرت معصومه(س) در این شهر است.
وی از افزایش کمکهای مردمی استان قم در سال ۹۶، نسبت به سال قبل از آن خبر داد و افزود: مقداری از خیرات و انفاق مردم قم به استانهای دیگر نیز رسیده است و مردم قم کمکهای بسیار خوبی را به نیازمندان انجام دادهاند. در زلزله کرمانشاه نیز مردم قم کمکهای مناسبی را انجام دادند.
رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: نشانههای تغییر رویههای امدادی مردم بر مبنای اعتقادی، دینی و حوزوی دیده میشود؛ کمک به نیازمندان در تمام دنیا وجود دارد ولی ما با نگاه قرآنی این کار را انجام میدهیم و در استان قم این رویه بارزتر است و میخواهیم این در کل کشور اجرایی شود.
وی ادامه داد: همه مددکاری ما اسلامی است ولی احکام و آداب این کار نیز باید طبق دستورات اسلامی اجرا شود؛ بر همین اساس اکنون در استان قم برای خانوادههایی که سرپرست خانوار خانم است، مددکار خانم مراجعه میکند و همچنین مسائل و احکام شرعی نیز به خانوارهای تحت تکفل، آموزش داده میشود.
توسعه مددکاری اسلامی در کشور
فتاح ادامه داد: مددکاران کمیته امداد چون در موضوعات دینی تخصص ندارند، نمیتوانند کمک کنند، ولی طلاب در این زمینه میتوانند بسیار کمک حال باشند و این اتفاق که در استان قم در حال اجرا است، باید در کشور به صورت الگو قرار بگیرد و امسال درصدد هستیم که مددکاری اسلامی را در کشور توسعه دهیم.
وی تصریح کرد: تمام تلاشمان این است که سرعت فقر بیشتر از تلاش های ما نشود و اگر فقر پیشی بگیرد، مشکلات نیازمندان عمیقتر و وسیعتر میشود؛ برای جلوگیری از این اتفاق باید تورم را بر زندگی محرومین لحاظ کنیم و بیشتر از آن میزان کمک کنیم تا شرایط را حفظ کنیم و وضعیت را ثابت نگهداریم تا نیازمند، فقیرتر از گذشته نشود.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: مشکلات اقتصادی و اتفاقات بازار ارز در فروردین ماه، ما را نگران کرده است که اگر نتوانیم کمکها را درست جمع آوری کنیم، وضعیت نیازمندان در سال ۹۷ نامناسبتر از گذشته میشود.
وی بیان کرد: دولت، مسئولین، نمایندگان مجلس و مردم باید یاری کنند تا بتوانیم به جامعه نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد بهتر رسیدگی کنیم تا کمتر آسیب ببینند.
در این دیدار، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قم اظهار کرد: سال گذشته تعداد خانوارهای مستمری بگیر کمیته امداد استان قم کاهش پیدا کرده است و از حدود ۱۷ هزار نفر، به حدود ۱۵هزار نفر رسیده است که نشان دهنده توانمند سازی خانوارهای تحت پوشش است.
اکبر میرشکار از کمکهای بسیار خوب مردم و خیرین استان قم خبرداد و گفت: در سال گذشته ۱۳۲مسکن توسط خیرین خریداری شد و در اختیار نیازمندان قرار گرفت که با این کار کمک بسیار زیادی به آن خانوادهها شد.
وی تصریح کرد: با کمک طلاب خانم و آقا، برای اولین بار در کشور، خانوادههایی که به دلیل اعتیاد یا مسائل دیگر منجر به طلاق شده بود و از هم پاشیده بود، با بهبود شرایط و درمان، مجددا احیا شد و در جشنی ۱۵۰ خانواده زندگیشان را از سر میگیرند؛ ۵۷خانوار از این تعداد، زنان زیر ۲۰سال بودند که با این اقدام که برآمده از مددکاری اسلامی است، به وضعیت مطلوب زندگی میرسند