چرا ممکن است اسرائیل حملاتی را علیه مواضع ایران در سوریه راه اندازی کند؟
قرار است، ترامپ بار دیگر (دوازدهم ماه می) تصمیم خود در مورد تمدید یا عدم تمدید تعلیق تحریمهای ایران را اعلام کند؛ طبق پیش بینی بسیاری از کارشناسان، ترامپ تعلیق تحریم های ایران را تمدید نخواهد کرد. با این حال، برخی کارشناسان بر این باورند که ممکن است ترامپ با فشار متحدان اروپایی اش، بار دیگر تعلیق تحریم ها را تمدید کند.
هر چه به ضرب الاجل دوازدهم می نزدیک تر می شویم، تلاش برخی بازیگران منطقه ای و از جمله اسرائیل و عربستان برای جوسازی علیه ایران بیشتر می شود. در همین راستاست که سعودی ها، موج جدیدی از اتهام افکنی علیه ایران را آغاز و ادعا کرده اند که به زودی دخالت ایران در حمایت از نظامیان حوثی را ثابت خواهند کرد.
این جوسازی ها علیه ایران در اردوگاه اسرائیلی ها فراتر از این رفته و صهیونیست ها در آستانه دوازدهم می در حال تلاش برای تهدید جلوه دادن ایران در منطقه و ایجاد یک جنگ روانی علیه ایران هستند.
در همین زمینه، پایگاه اسرائیلی «دبکا فایل» مدعی شده، ارتش اسرائیل روز سهشنبه جزئیات پایگاههای هوایی ایران در سوریه و نام فرماندهان آنها را در حالی افشا کرد که تبادل تهدید بین دو طرف شدت یافته است.
به گزارش تابناک؛ این افشاگریها و لحن آنها در تضاد آشکار با سکوت عجیب و اظهارنظرهای منفعلانه مقامات امنیتی و سیاسی اسرائیل در قبال افزایش مداوم تجهیزات نظامی ایران در سوریه طی دو سال گذشته قرار دارد.
اطلاعاتی که اکنون منتشر شده است، این باور رو به رشد بین رهبران استراتژیک اسرائیل را که سپاه پاسداران در آستانه یک عملیات نظامی تلافیجویانه مقابل حمله اسرائیل به پایگاه T-4 در سوریه است ـ که منجر به کشته شدن هشت افسر سپاه پاسداران از جمله سرهنگ مهدی دهقان شد ـ تصدیق میکند.
ارتش اسرائیل در نهایت در حال افزایش سطح تهدید است تا افکار عمومی اسرائیل را برای آنچه شبیه یک درگیری نظامی ناگزیر با ایران است، آماده کند.
یکی از منابعی که روز دوشنبه با نیویورکتایمز گفت وگو کرد، حمله به پایگاه T-4 سوریه را به اشتباه، نخستین حمله اسرائیل به اهداف زنده و فرماندهان ایرانی توصیف کرد. واقعیت این است که نیروی هوایی اسرائیل در هجدهم ژانویه سال 2015 به گروهی از فرماندهان ایرانی که سفری مخفیانه به قنیطره در مقابل مرز جولان داشتند حمله کرد که به کشته شدن دو ژنرال ایرانی انجامید. در 26 جولای سال بعد، حمله راکتی دیگری به سفر مخفیانه دیگری به قنیطره صورت گرفت که ناکام ماند.
دبکا در ادامه با اشاره به نکات زیر مدعی شد؛
ـ ژنرال قاسم سلیمانی، رهبری آمادهسازی برای نخستین حمله مستقیم (نه از طریق نایبان) ایران به اسرائیل را بر عهده دارد. سلیمانی فرمانده کل جبهههای خاورمیانهای ایران است.
ـ واحدهای نیروی هوایی ایران در سوریه در حال آمادهسازی برای حمله هستند.
ـ هواپیماهای باربری نظامی Il-76 در پوشش پروازهای تجاری سیمرغ ایر و پویا ایر در حال انتقال تجهیزات نظامی به سوریه هستند.
ـ ناوگان هوایی سپاه پاسداران در چهار پایگاه هوایی (حلب، صیقل، دمشق و T-4) گسترده شده است.
بنابراین، همانطور که دبکا نیز نوشته است، اسرائیل در حال زمینه سازی برای حمله به مواضع ایران در سوریه به بهانه های نامبرده هستند. به نظر می رسد، تل آویو قصد دارد با حملاتی که می تواند با واکنش ایران مواجه شود، ترامپ و دولت آمریکا را تحریک کند تا به بهانه فعالیت های منطقه ای ایران تعلیق تحریم ها را تمدید نکند و از برجام خارج شود.
لذا، ممکن است تا دوازدهم می اسرائیل حملاتی علیه مواضع ایران در سوریه راه اندازی کند تا بلکه بتواند با واکنش هرچند محدود از سوی ایران، فشارها بر تهران را با هدف خروج آمریکا از برجام دنبال کند.