خودتحریمی در برابر فناوری ایرانی/ مجوز؛ چالش شرکتهای دانش بنیان
مدیر یک شرکت دانش بنیان گفت: حتی اگر همه تحریم ها را هم بردارند ما مشکلات زیرساختی فرهنگی داریم؛ خود تحریمی ما از تحریم های بین المللی بیشتر است.
سید محمد حمزه خردمند مدیر فروش یک شرکت دانش بنیان عضو پارک فناوری پردیس اظهار کرد: این شرکت متشکل از جمعی نخبگان دانشگاهی است که در طول فعالیت خود در بسیاری از مهمترین پروژههای کشور در حوزه IT نقش داشته است.
وی با اشاره به خدمات این شرکت دانش بنیان گفت: ارائـه انـواع محصولات و خدمات سختافزاری و نرمافزاری بومی بانکی شامل« Payment Switch، IPG، E-Banking، CMS، USSD، Secure USSD، POS » با پردازش روزانه بیش از ۱ میلیون تراکنش بانکی، تولید، شخصیسازی و تامین بالغ بر ۱۰۰ میلیون کارتهوشمند، سیمکارت و کارت شهری در پروژههای ملی و اپراتورهای تلفن همراه در کارخانه شرکت واقع در پارک فناوری پردیس از جمله اقدامات این شرکت بوده است.
وی افزود: تولید نرم افزارها و طراحی فروشگاه آنلاین کالا و خدمات گوشیشاپ، تولید سختافزارHSM کاملاً سختافزاری و بومی نصب شده در شرکتهای پرداخت و اپراتورهای تلفن همراه کشور از دیگر فعالیت های این شرکت به شمار می رود.
خردمند با بیان اینکه طراحی نرمافزار بومی مدیریت فرایندهای دولت الکترونیک از دیگر اقدامات این شرکت بوده است، گفت: همچنین خدمات پرداخت الکترونیک (PSP) و اولین بازارگاه حملونقل آنلاین کالا «ترابرنت» در این شرکت محقق شده است.
به گفته وی، اصلی ترین فعالیت شرکت تولید و تامین کارت هوشمند کشور است که شامل سیم کارت، کارت هوشمند بانکی و کارت عابر بانک می شود. بزرگترین پروژه ما کارت سوخت بود که بیش از ۱۶ میلیون از این کارت ها را تامین و تولید کردیم. همچنین در حوزه سیم کارت، بیش از ۴۰ میلیون در کارخانه این شرکت تولید و شخصی سازی شده است.
اشتغال زایی و جلوگیری از مهاجرت
خردمند با بیان اینکه این شرکت از سال ۸۳ تاسیس شده و در ابتدا به صورت یک استارتاپ آغاز به کار کرده است، عنوان کرد: در حال حاضر چندین استارتاپ از دل این استارتاپ که اکنون به یک شرکت دانش بنیان تبدیل شده، بیرون آمده است.
وی با بیان اینکه ۵ سال اخیر به عنوان بزرگترین تامین کننده کارت هوشمند در کشور بوده ایم، افزود: در ابتدا ۶ نفر شرکت را راه اندازی کردند اما اکنون نزدیک به ۴۰۰ نفر فارغ التحصیل دانشگاهی در این شرکت مشغول به کار شده اند.
مدیر فروش این شرکت دانش بنیان با تاکید بر اینکه این اقدام منجر شد تا بسیاری از افرادی که امکان خروج از کشور داشتند در ایران بمانند و دراین شرکت فعالیت کنند، گفت: شرکت از ابتدا پروژه های دانش بنیانی را به عهده گرفته که منجر به وسیع تر شدن فعالیت ها شده است.
وی با بیان اینکه این شرکت ۱۰ شرکت زیر مجموعه دارد، خاطر نشان کرد: برخی از این شرکت ها استارتاپ بودند و برخی از آنها نیز در قالب استارتاپ فعالیت می کنند.
توسعه کسب و کارهای جدید در گروه ثبات در سیاست ها
وی با اشاره به مشکلات کسب و کارهای جدید گفت: مهم ترین نکته برای یک کسب و کار ثبات در سیاست هاست؛ از سوی دیگر بیمه، مالیات، ارز و … می تواند روی کسب و کار تاثیر گذار باشد؛ هر کسب و کاری علاوه بر بحث داخل در بحث خارجی هم حرفی برای گفتن دارند.
به گفته خردمند، قد علم کردن شرکت های دانش محور در گرو حمایت و ارائه تسهیلات به آنهاست.
وی با بیان اینکه در برخی موارد، قانون برای این شرکت ها در حد ابلاغ است و اجرا نمی شود، گفت: اگر برخی قوانین ابلاغ شود شرکت ها راحت تر نیروهای خود را نگه می دارند که خیلی از فارغ التحصیلان شریف و تهران از کشور خارج نشوند.
خردمند با تاکید بر ایجاد بستر برای ایده های خوب استارتاپ ها، گفت: اگر قوانین روی کاغذ و قابل اجرا باشند ایده ها به منصه ظهور می رسند.
تحقق شعار امسال با تغییر ذهنیت مردم
وی گفت: باید برای تحقق شعار امسال عزمی صورت بگیرد و ذهنیت خود مردم عوض شود.
خردمند با اشاره به چالش های تولید در شرکت های دانش محور گفت: برای تولید سخت افزار نیاز به مجوزهایی است؛ بر همین اساس اخذ مجوز در ایران سخت است و مدت زمان زیادی برای این اقدام لازم است به این صورت که می توان گفت بروکراسی شدیدی در کشور برای اخذ مجوز وجود دارد.
به گزارش مهر ،وی افزود: دانشی را داریم که جدید است و استانداردی برای آن وجود ندارد و بر اساس استانداردهای خارجی ارزیابی می شود؛ ما باید این استانداردهای خارجی را کنار بگذاریم.
مدیر فروش این شرکت تاکید داشت: حتی اگر همه تحریم ها را هم بردارند ما مشکلات زیرساختی فرهنگی داریم؛ خود تحریمی ما از تحریم های بین المللی بیشتر است.