خدمات تلگرام پولی می‌شود؛ غارت بزرگ و مدرن Telegram

    کد خبر :258176

فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در جلسه بررسی وضعیت فعالیت تلگرام در ایران و حمایت از پیام رسان های داخلی گفت قرار است خدمات این پیام رسان پولی شود و می‌خواهند غارت بزرگ و مدرن از Telegram انجام دهند.

این روزها بحث تلگرام و احتمال فیلتر شدن آن در صدر اخبار قرار گرفته و حتی کار به مجلس شورای اسلامی هم کشیده شده است. روز دوشنبه، 20 فروردین 1397، جلسه‌ای با حضور اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و وزیر ارتباطات به منظور بررسی تهدیدهای اقتصادی Telegram و امنیت پیام رسان های داخلی برگزار شد.

ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی که در این نشست مشترک حاضر شده بود اظهار کرد شبکه ملی پیام رسان، تعیین‌کننده مرزهای ملی ما است و مرزهای ملی ما بر روی سکوهای فضای مجازی شکل می‌گیرد. این سکوها اثرگذاری ملی و وسیعی دارد و مانند زیرساخت‌های حیاتی کشور است. وی با اشاره به تدوین سند حمایت از پیام رسان های بومی، بیان کرد تلگرام هیچ گزارش سالیانه‌ای به ایران ارائه نمی‌کند و ایران از سهامداران آن نیست؛ در حالی که 90 درصد کاربران شبکه های اجتماعی در ایران از این پیام رسان استفاده می‌کنند. فیروزآبادی افزود:

ما نمی‌دانیم پاول دوروف، مسئول تلگرام، تبعه چه کشوری است و این شبکه زیر نظر چه کشوری اداره می‌شود. تلگرام به شدت هزینه‌بر است، اما هیچ محل درآمدی برای آن اعلام نشده است. این اپلیکیشن، قابلیت‌های ویژه‌ای مانند کانال دارد که در هیچ نرم افزار دیگری آن را مشاهده نمی‌کنیم. طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی، پیام رسان‌هایی که تعداد کاربرانشان از حدی افزایش پیدا کند، باید در کشور نماینده رسمی داشته باشد، اما تلگرام تاکنون نماینده رسمی به ایران معرفی نکرده است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی همچنین گفت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توافقاتی با تلگرام داشت که در این راستا تا دی‌ماه 96 همکاری‌های خوبی انجام شد، اما در ماجراهای دی‌ماه گذشته، آن‌ها به توافقات خود عمل نکردند.
مشکل ارز دیجیتالی تلگرام

وی به انتشار سند اخیر تلگرام در مورد برنامه‌های سال 2018 اشاره کرد و گفت این پیام رسان قصد دارد در سال 2018 ارز رمزنگاری شده وارد کند. هنوز در مرکز ملی فضای مجازی به نتیجه مشخصی در برخورد با این ارزهای دیجیتالی از جمله بیت کوین نرسیده‌ایم و جلساتی با بانک مرکزی داریم تا سیاست‌های جمهوری اسلامی در نحوه تعامل با ارزهای رمزنگاری شده مشخص شود. فیروزآبادی در مودر ارز دیجیتالی گرام اظهار کرد آنچه قرار است در تلگرام در قالب رمزارز ارائه شود، نسل سوم ارزهای رمزنگاری شده است. این رمزارزها قابلیت دولت گریزی و بلادرنگ بودن دارند و برخی افراد معتقدند با مبانی تئوری رمزارزهای مرسوم مغایرت دارد. وی همچنین اضافه کرد:

ورود گرام نه تنها نقش رمزارزی ندارد بلکه در آینده به عنوان بخشی از پول ملی در گردش ملی مورد استفاده قرار خواهد گرفت که موضوع مهمی است. در سند تلگرام اعلام شده که از این پول برای عقود هم استفاده خواهد شد و مثل سفره‌ای می‌ماند که می‌خواهند غارت بزرگ مدرن از آن انجام دهند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص برنامه‌ریزی Telegram برای راه‌اندازی فیلترشکن هم گفت فیلترشکنی که قرار است در سال 2018 در این اپلیکیشن راه‌اندازی شود، فیلترشکنی برای کل فضای مجازی است که فقط شامل تلگرام نمی‌شود. این فیلترشکن تمام فضای مجازی غیر مجاز را در دسترس کاربران قرار می‌دهد و تا دی‌ماه امسال به صورت نهایی استقرار پیدا می‌کند. به گفته فیروزآبادی، قرار است خدمات فعلی تلگرام پولی شود و خدمات فیلترینگی که در نیمه دوم سال 2018 ارائه می‌شود هم پولی خواهد بود. تا پایان سال 2018 کیف پول Telegram آغاز به کار می‌کند و ما در تلاشیم تا جایگزین‌هایی برای پیام رسان تلگرام داشته باشیم و تمام کسب و کارهایی که در این اپلیکیشن فعالیت دارند را به شبکه مجازی بومی منتقل کنیم.

وی با تاکید بر این که کسب و کارها در تلگرام عدد قابل ملاحظه‌ای هستند، اما از نظر اقتصادی مبلغ قابل توجهی شکل نمی‌گیرد، افزود برنامه شورای عالی فضای مجازی برای تقویت شبکه های پیام رسان داخلی، اجرای استراتژی کوچ داوطلبانه از تلگرام است و تلاش داریم تا از طریق صدا و سیما، موضوع را برای مردم تشریح کنیم. همچنین تلاش می‌کنیم در دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش از ارائه خدمات در این پیام رسان خودداری کنیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید