تداوم فعالیت های بین المللی برای ارتقای جایگاه مرجعیت علمی ایران

    کد خبر :252273

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، استمرار رشد جایگاه بین المللی ISC در سطح بین المللی، حضور مقامات عالی رتبه کشورهای اسلامی در ISC و برگزاری مجموعه کارگاه های بین المللی را از جمله مهمترین فعالیت های این پایگاه در سال 96 عنوان کرد.

دکتر محمدجواد دهقانی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: فعالیت های بین المللی ISC به منظور ارتقای جایگاه مرجعیت علمی کشور در سال 1396 ادامه یافت که از آن جمله می توان بازدید بیش از 50 مقام مسئول از دانشگاه ها و سازمان های خارجی (از جمله) از ISC را از دستاوردهای قابل ملاحظه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در سطح بین المللی در سال 1396 بر شمرد.
وی ادامه داد: بازدید این مقام ها که از کشورهایی از جمله اندونزی، مالزی، عمان، هند، پاکستان، عراق، ایتالیا و فرانسه بودند، به انعقاد حدود 30 تفاهم نامه همکاری علمی، پژوهشی و فناوری و برگزاری بیش از 50 نشست و کارگاه در سطح ملی و بین المللی منجر شد.
دهقانی در تشریح اهداف برگزاری مجموعه کارگاه های بین المللی تحت عنوان «افزایش تاثیر تحقیق: راهکارهای عملی برای دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی» در سال 1396، گفت: سلسله کارگاه های مذکور با حضور بیش از 400 شرکت کننده از هند، افغانستان، پاکستان، اندونزی و مالزی در کشور هند و همچنین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برگزار شد.
وی هدف از برگزاری این کارگاه ها را افزایش کیفیت نشریات و همچنین تولید علم در جهان اسلام اعلام کرد و گفت: افزایش رتبه نشریات و دانشگاه ها و نیز آشنایی با پارامترهای کیفی و پارامترهایی که نقش موثری در ارتقای جایگاه علمی کشورها دارند از جمله مباحثی هستند که در این کارگاه ها به آنها پرداخته شده است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به نقش ISC در کمک به ارتقای سطح اثرگذاری علمی دانشگاه های کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی (OIC)، گفت: با رایزنی های صورت گرفته با دکتر جعفر کو شَعری (Dr. Jaafar Ku Shaari) دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی (D8)، در سال 1397 برگزاری سلسله کارگاه های ISC در کشورهای عضو D8 دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به طیف گسترده وظایف این پایگاه در افزایش اثرگذاری یا کیفیت تحقیقات علمی به رتبه بندی تعداد 159 دانشگاه و موسسه پژوهشی کشور توسط ISC، ثبت بیش از 600 همایش معتبر کشور در سامانه ثبت نشریات ISC، گردآوری و نمایه سازی بیش از سه هزار نشریه برتر جهان اسلام به زبان های انگلیسی و عربی، فارسی و فرانسه در ISC و تهیه ده ها کتاب، گزارش، مقاله و طرح پژوهشی در حوزه های مرتبط با ارزیابی عملکرد علمی کشورهای عضو کنفرانس اسلامی اشاره کرد .
دهقانی همچنین توسعه گستره خدمات الکترونیکی ارائه شده توسط ISC، رونمایی از پایگاه های اطلاعاتی و اپلیکیشن های جدید موبایل، توسعه سیستم ها و زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری جهت تسهیل و تسریع بارگذاری و دریافت الکترونیکی نشریات ISC، درون دهی اطلاعات، محاسبه ضریب تاثیر نشریات، و ثبت و مدیریت کلیه همایش ها در ISC، تسریع دسترسی کاربران به اطلاعات علمی ISC و در نهایت افزایش مراجعه به پایگاه های اطلاعاتی ISC به بیش از هشت میلیون در طی یکسال اخیر را از دیگر اقدامات شاخص صورت گرفته در سال 1396 برشمرد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام همچنین با اشاره به دستاوردهای مهم برگزاری دوازدهمین جلسه شورای راهبری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در دی 1396، رتبه بندی نشریات و دانشگاه های جهان اسلام در سال 1397، توجه بیشتر به نمایه سازی مجلات کیفی تر در ISC برای ایجاد یک هسته مرکزی از نشریات موجود در این پایگاه و گردآوری نشریات با اعتبار بالاتر را از جمله اهدافی برشمرد که در سال 1397دنبال خواهد شد.
دهقانی به عنوان عضو کمیته اجرایی و رئیس کمیته علوم و تکنولوژی کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد که اجلاس دبیران کل کمیسیون های ملی آیسسکو کشورهای اسلامی با هماهنگی های انجام شده توسط کمیسیون ملی آیسسکو در ایران و همکاری دفتر منطقه ای آیسسکو در تهران، در سال 1397 در ایران و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برگزار خواهد شد که به طور حتم این موضوع از جمله دستاوردهای قابل توجه سال 1396 محسوب می شود.
وی افزود: برگزاری اجلاس آیسسکو ویژه دبیران کل کشورهای اسلامی در راستای مرجعیت علمی کشور از ابعاد مختلف علمی دارای اهمیت خاص است که در نتیجه این اجلاس، با توجه به نقش با اهمیت ISC در رتبه بندی و سنجش عملکرد پژوهشی مولفه هایی مانند دانشگاه ها، نشریات، دانشمندان، رشته های موضوعی و کشورها، هریک از این مفاهیم به شکل تفاهم نامه ای مستقل با کشورهای اسلامی درآمده و مورد امضا قرار خواهد گرفت که این امر به تحکیم روابط علمی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی کمک خواهد کرد.
وی نقش این اجلاس را در ارتقای کیفیت تحقیق و ایجاد یک شبکه پیوسته علمی در سرتاسر کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی مهم دانسته و آن را زمینه ساز سیاستگذاری های صحیح علمی و همکاری ثمربخش آتی میان دانشگاه ها و دانشمندان حوزه های مختلف موضوعی در کشورهای عضو کنفرانس اسلامی عنوان کرد.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) در چهارمین نشست وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی در اکتبر 2008 میلادی در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان به عنوان اولین نظام استنادی جهان اسلام به اتفاق آراء به تصویب رسید.
بدین ترتیب، بر اساس مصوبات این نشست و همچنین نشست های آتی وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی، تمام کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی موظف به همکاری با ISC شدند. این پایگاه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1387 تاسیس شد.
ISC با در نظر گرفتن استانداردهای علمی، به انتخاب و نمایه سازی نشریات علمی کشورهای اسلامی می پردازد و زمینه لازم را جهت ارتقاء کیفیت تحقیق و ایجاد یک شبکه پیوسته علمی در سرتاسر کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی فراهم کرده است.
این نظام رتبه بندی، با نمایه سازی مقالات تمام متن و تحلیل استنادی اطلاعات کتابشناختی آن مدارک، هر ساله به معرفی دانشگاه ها، نشریات، نویسندگان و آثار برتر علمی جهان اسلام می پردازد.
این پایگاه هم اکنون یکی از ابزارهای کارآمد تصمیم گیری برای طیف وسیعی از کاربران از جمله دانشگاه ها و موسسات پژوهشی، ناشران، اعضای هیات علمی، محققان، تحلیلگران حوزه علم سنجی در کشور و نیز سراسر کشورهای اسلامی محسوب می شود.
از جمله خدمات پایگاه تعیین نقاط قوت و ضعف دانشگاه ها و موسسات پژوهشی در سطوح ملی و بین المللی با برگزاری کارگاه های آموزشی و علمی است. در این راستا، تفاهم نامه های متعددی با کشورهای اسلامی منعقد شده و در حال حاضر خدمات مختلفی از جمله مشاوره و همکاری برای برگزاری کارگاه های ارتقاء جایگاه علمی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور و سایر کشورهای اسلامی ارائه می کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید