چرا مدیر تازه CIA خطرناک است، نه پمپئو؟

    کد خبر :246555

ابراهيم ناصرالدين در الدیار چاپ بیروت نوشت: دیپلمات های غربی به مسئولان لبنان توصیه می کنند از تعیین جینا هاسپل بعنوان مدیر جدید سیا بیش از روی کار آمدن پمپئو نگران باشند؛ چرا که این قاتل سرکش برای تثبیت جایگاه خود بعنوان نخستین زنی که در این منصب قرار گرفته است، نیاز به اقداماتی بخصوص دارد.

هاسپل قطعا برای ایجاد تغییری ریشه ای در این سازمان تلاش کرده و می کوشد سیاستهای عدوات آمیز بیشتری را نسبت به دشمنان واشنگتن اعمال کند، کسی که متهم به تایید شکنجه افراد بازداشتی است و یکی از مهمترین اصولش، در پیش گرفتن سیاست عملیات بازدارنده بعنوان اولویتی در استراتژی امنیت ملی آمریکاست، بدین معنا، واشنگتن به مرحله تازه ای از عملیات ترور روشمند و برنامه ریزی شده وارد می شود و این مهم در کنار انجام عملیات امنیتی سری در خارج از مرزهای ایالات متحده، همزمان با عملیات نظامی گزینشی خواهد بود.

به گزارش بازتاب؛ این روزنامه در ادامه آورده است: در همین چارچوب، مجامع دیپلمات اروپایی مذکور بعید نمی دانند که عملیات های امنیتی شدید به میدان لبنان نیز باز گردد، اما به احتمال زیاد اولین میدان نظامی بین واشنگتن و دشمنانش، جنوب سوریه خواهد بود.

بنابراین، تلاشهای دیپلماتیک تیلرسون برای برگزاری نشستی در اردن، به دلیل نگرانی واشنگتن از گزارشهایی در خصوص حمله ارتش سوریه به مناطقی در درعا، متوقف شده و هرگز در دوران وزارت پمپئو عملی نخواهد شد، چرا که وی کسی است که به ضرورت استفاده از پایگاه آمریکایی تنف در نزدیکی مرزهای سوریه-اردن-عراق، باور دارد و بر این عقیده است که واشنگتن باید به کمک به نیروهای مسلح در جهت ایجاد توازن جدیدی در میزانهای قدرت پس از سقوط قریب الوقوع غوطه شرقی در دستان ارتش سوریه، ادامه دهد.

این عملیات در نوع خود اولین اقدام در جهت هدف قرار دادن شبه نظامیان شیعه در مناطق درعا و قنیطره است که توسط ایران اداره می شوند. چنین نبردی بارها به تاخیر افتاد و گروه دیپلماسی جدید آمریکا علت این تاخیر را ضعف تیلرسون می دانند که می تواند در زمان پمپئو جبران شود. در صورتی که این ارزیابی ها درست باشد، عملیات پیش گفته به منزله مقابله مستقیم آمریکا با حزب الله و مقابله غیر مستقیم آن با ایران، در میدان سوریه است.

به عقیده مجامع اروپایی، عربستان اولین دولتی است که از برکناری تیلرسون سود می کند و علت این مساله، روابط دوستانه و استراتژی ک تیلرسون با قطر، مخالفت وی با لغو توافق هسته ای با ایران و تمایل شدید او برای باقی ماندن ترکیه بعنوان هم پیمان اصلی آمریکاست. ریاض از این پس با خیال آسوده تری با پمپئو در تعامل خواهد بود اما نمی تواند از تغییر ایجاد شده در صحنه لبنان استفاده کند؛ زیرا کاخ سفید در زمان بحران استعفای حریری به توصیه های وزارت دفاع و سازمان جاسوسی آمریکا گوش فرا داد که هر دو بر سر انتقاد از اقدامات سعودیها در مورد لبنان موافقت کردند.

اتفاق مهمی که با روی کار آمدن پمپئو احتمال آن بیش از پیش تقویت می شود، خروج آمریکا از توافق هسته ای است، چرا که وزیر خارجه جدید یکی از افرادی است که همواره به ترامپ توصیه می کرد توافق هسته ای را نادیده بگیرد. این شرایط می تواند منطقه را در برابر احتمالات خطرناکی قرار دهد که پیش بینی انها اسان نیست، اما قطعا لبنان یکی از اجزاء نبردی خواهد بود که در خاورمیانه بوقوع می پیوندد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید