آشوب زناشویی با طعم دخالت بزرگتر ها!
گاهی افراد برای پیدا کردن استقلال تصمیم به ازدواج میگیرند. دوست دارند که با ازدواج کردن دیگر خودشان، بدون نظر و دخالت هیچ فرد دیگری برای زندگی شان تصمیم بگیرند، اما تصور اینکه بعد از ازدواج هم حالا نوبت خانواده همسر باشد که بخواهند در زندگی مان دخالت کنند و برای انجام هر کاری قرار باشد به انها جواب پس بدهیم کلافه کننده است.
دخالت خانواده، ازدواج، خانواده همسرف احترام، خانواده ایرانی، عشاق موفق یکی از نکات مهم در زمان مواجه شدن با دخالت خانواده همسر در زندگی مشترک، مدیریت احساسات و هیجانات ناخوشایند است چرا که اگر نتوانید مدیریت خوبی بر احساسات خود داشته باشید، احتمال برخوردهای نپخته نیز زیاد میشود.
پس پیش از انجام هر اقدام دیگری سعی کنید روشی مناسب برای مدیریت احساسات خود بیابید تا به این ترتیب مانع فوران احساسات ناخوشایند و برخوردهای نادرست شوید چرا که گاهی برخوردهای نامناسب در مواجه با دخالتهای خانواده همسر نه تنها تاثیر مثبتی نخواهد داشت بلکه وضعیت را بدتر خواهد کرد، اما چگونه میتوان جلوی دخالتهای خانواده همسر را گرفت؟
اندازه نگه دار!
سادهترین راه برای کم کردن میزان دخالتها تنظیم روابط به اندازه معقول است. اگر میبینید میزان دخالتها بسیار زیاد است و از سویی امکانش را دارید، میزان زمان حضور در خانه آنان را کاهش دهید، البته نه این که دفعات را کم کنید، بلکه فقط میتوانید زمان هر بار حضور را کاهش دهید. مثلاً در عوض این که از ظهر تا شب در خانه آنان به سر ببرید، فقط یک یا دو ساعت آن جا بمانید.
از طرفی سعی کنید زمانی که آنان نیز به خانه شما میآیند برنامههایی برای شان ترتیب دهید تا مشغول باشند، مثلاً میتوانید سی دی فیلم یا سریالی را بخرید و با آنها تماشا کنید. با این راهکارهای ساده میتوانید تا حدی از میزان دخالتها کم کنید، اما قطعاً این روشها کافی نخواهد بود.
علل آسیب زای بعد از ازدواج
نبود مرز بندی صحیح و به موقع از طرف زوجین باعث بروز دخالتهای والدین و دیگران در زندگی مشترک شان میشود. زندگی مشترک زوجین بعد از ازدواج باید دارای مرز زناشویی مشخص باشد تا از این طریق زوجین از زندگی خود محافظت کنند. اگر زن و شوهری بدون هیچ محدودیتی تمام اطلاعات و مسائل زندگی مشترک شان را به والدین خود انتقال دهند، نشانگر این است که آنها هیچ گونه حریم شخصی در زندگی برای خود قائل نیستند و در خانهای زندگی میکنند که دیوارهای آن شیشهای است و همه افراد شاهد جریانات زندگی شان هستند.
هر کس را مسئول رفتار خودش بدانید
اگر قرار باشد شما به خاطر رفتار خانواده همسرتان از دست همسر خود عصبانی شوید، قطعا مشکلات شما و همسرتان هر روز تشدید خواهد شد چرا که شما در رابطه با موضوعی از دست همسرتان عصبانی هستید که او کنترلی روی آن ندارد.
شاید با خود بگویید، اما همسرتان در مقابل تقاضای شما برای صحبت با خانواده اش مقاومت کرده و حاضر نمیشود به آنها تذکری دهد؛ کاری که میتواند رفتارهای ناخوشایند آنها را متوقف سازد. اگر شما چنین تصوری دارید، بد نیست به چند نکته توجه داشته باشید.
اول آنکه هر چند گاهی اوقات صحبت همسران با خانواده هایشان مفید است، اما به هر صورت این کار معجزه نخواهد کرد، پس وزن زیادی برای این موضوع قائل نشوید.
نکته دوم اینکه اگر میخواهید اختلاف بین شما و همسرتان تشدید نشود، همیشه ماجرا را از دریچه نگاه او نیز در نظر داشته باشید. برای همین منظور یادتان باشد که صحبت کردن با خانواده خود و تذکر به آنها کاری بسیار دشوار برای هر فردی است و تعلل فرضی همسر شما شاید بیش از هر چیز به خاطر اخلاق مداری و داشتن علاقه به خانواده اش باشد و سوم آنکه درست است که همسرتان در رابطه با انتخاب خود، مبنی بر صحبت نکردن با خانواده اش مسئول است، اما در هر حال این به معنای پذیرفتن مسئولیت تمامی رفتارهای ناخوشایند خانواده اش نخواهد بود!.
برای کاهش دخالتها چه باید کرد؟
در چنین مواقعی، یکی از زوجین باید در ابتدا سعی کند اعتماد به نفس همسرش (که همه اطلاعات را به خانواده اش میدهد) تقویت شود. از طریق بیان عبارات و جملاتی از قبیل: «تو آن قدر پخته هستی که خودت زندگی ات را مدیریت کنی»، باید به همسرش بفهماند که بر تواناییهای خود تمرکز کند. در واقع با تقویت رفتارهای مثبت او و چشم پوشی از رفتارهای غلطش خواهد توانست به افزایش خود باوری او کمک کند.
برای کاهش روابط، ضربتی عمل نکنید
راه حل مهاجرت به شهری دیگر نیز برای کاهش وابستگی و دخالت بزرگ ترها شاید موقتا موثر باشد؛ اما در صورت وابستگی خانمی به مادرش احتمال دارد جدایی از او به افسردگی در غربت یا پرخاشگری و لجبازی منجر شود؛ بنابراین بهتر است از نظر مکانی خانهای دورتر از والدین در نظر گرفته شود و از نظر زمانی فاصله دیدار یا دفعات ارتباط با آنها به هفتهای یک بار و در مدت زمان کمتر از ۳ ساعت محدود باشد تا فرد امکان جدایی را کم کم برای خود فراهم آورد.
در نهایت با توجه به این که احترام والدین واجب و ضروری است، بهتر است در برابر پیشنهادهای آنها سکوت کنید و شنونده خوبی باشید؛ اما اجرای آنها را به توافق و هم فکری با همسر موکول کنید تا به مرور زمان آنها هم استقلال و توانمندی شما را برای مدیریت زندگی جدید به رسمیت بشناسند.