تخلف در اظهار گوشی های همراه مسافری پیگیری می شود

    کد خبر :238481

تخلف در اظهار نوع و مدل گوشی های تلفن همراه مسافری در بدو ورود به کشور سبب شده است تا برخی از دارندگان این گوشی ها پس از مدتی با مشکل رجیستری در شبکه ارتباطی کشور رو به رو شوند.

از زمان اجرای طرح رجیستری در کشور که از اواخر مهر ماه کلید خورد، مسافران در مبادی ورودی کشور ملزم بودند نوع گوشی همراه خود را در سامانه ای در گمرک ایران به ثبت برسانند.
با گذشت بیش از چهار ماه از اجرای این طرح، اکنون برخی از دارندگان این گوشی ها در زمینه رجیستری با مشکل قطی از شبکه ارتباطی کشور رو به رو شده اند.
علیرضا سنجری نایب رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی و ارتباطی تهران روز سه شنبه در این باره گفت: ضعف گمرک در کنترل گوشی هایی که بوسیله مسافران وارد می شود، سبب بروز تخلف در کم اظهاری و ثبت اطلاعات یک گوشی در سامانه رجیستری و فروش مدلی دیگر به خریداران شده است.
وی افزود: اکنون این تخلف سبب شده تعدادی از خریداران این نوع گوشی ها با مشکل مواجه شوند.
وی درباره برخورد اتحادیه با این تخلف خاطرنشان ساخت: به دلیل آنکه چنین گوشی هایی در فروشگاه ها خرید و فروش نمی شوند، نمی توانیم بر آن نظارتی داشته باشیم بنابراین گمرک باید در این زمینه دقت بیشتری به عمل آورد.
سنجری ادامه داد: برخی از متقاضیان با اعلام یک نشان تجاری تلفن همراه و مدل با ارزش پایین‌تر و ثبت شماره IMEI واقعی (مربوط به یک گوشی با مدل و برند به ارزش بالا) با پرداخت عوارض کم اقدام به ثبت گوشی در سامانه گمرک می‌کنند.
نایب رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی و ارتباطی تهران گفت: چنانچه گمرک کنترل های لازم را اعمال نکند، ممکن است در روند اجرای طرح رجیستری مشکلاتی ایجاد شود.
وی یادآور شد: گوشی های تولیدی شرکت های نوکیا و سونی از هفته آینده مشمول طرح رجیستری خواهند شد که خریداران باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشند.

* پیگیری تخلفات هستیم
در این پیوند، سامانه اطلاع رسانی طرح رجیستری نیز امروز اطلاعیه داد که تخلفات صورت ‌گرفته در سامانه گمرک در حال رصد است.
بر اساس این اطلاعیه، با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در سامانه همتا، متاسفانه مشاهده شده است برخی از متقاضیان با اعلام یک برند و مدل با ارزش پایین‌تر و ثبت IMEI واقعی (مربوط به یک گوشی با مدل و برند به ارزش بالا) با پرداخت عوارض کم اقدام به ثبت گوشی در سامانه گمرک می‌کنند.
در این اطلاعیه تاکید شده است که تمام این تخلفات شناسایی شده‌اند و این گوشی‌ها در حال قطع شدن هستند و وجه پرداختی آنها به هیچ وجه قابل برگشت نیست.
متولیان طرح رجیستری از مردم خواسته اند در اعلام و ثبت مدل و برند گوشی تلفن همراه دقت داشته باشند.

* سامانه آنلاین رجیستری گوشی های مسافری راه اندازی شد
پیگیری ایرنا از گمرک ایران نیز حاکی از آن است که مسئولان گمرک با تایید این کم اظهاری برای مقابله با آن سامانه آنلاین رجیستری گوشی های مسافری را طراحی کرده اند تا دسترسی آسان مسافران و امکان خود اظهاری برای گوشی های مسافری از طریق سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی فراهم شود.
این سامانه به نشانی اینترنتی http://epl.irica.gov.ir/ImeiRegister در دسترس است و مسافران ورودی مکلفند حداکثر ظرف 10 روز از تاریخ ورود به کشور نسبت به ثبت IMEI تلفن همراه خود در سامانه مربوطه اقدام کنند.
همچنین مسافران از طریق سامانه مذکور با احتساب 80 دلار معافیت باید نسبت به پرداخت حقوق و عوارض و مالیات بر ارزش افزوده بقیه ارزش گمرکی یک دستگاه تلفن همراه برای هر مسافر (حسب ارزش‌های گمرکی مندرج در سامانه) اقدام کنند.
طرح کددار کردن گوشی های تلفن همراه یا رجیستری گوشی تلفن های همراه طرحی است که در آن گوشی های تلفن همراه کاربران بر اساس شماره سریال گوشی و شماره سریال سیمکارت در سامانه ای که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای این منظور طراحی و پیاده سازی کرده است، ثبت می‌شوند که به هنگام روشن شدن در شبکه تلفن همراه کشور، این شماره سریال‌ها با زیرساخت های شبکه مخابراتی کشور مطابقت داده می‌شوند و اگر از مبادی رسمی وارد نشده باشند، امکان فعالیت در شبکه تلفن همراه کشور را نخواهند داشت.
طرح رجیستری یک بار در سال 1385 به اجرا درآمد اما به دلیل های مختلف شکست خورد.
این طرح در دولت یازدهم با هدف کنترل بازار درباره ورود گوشی های قاچاق مطرح و پیگیری شد که در فرصت این دولت و به دلیل آنکه طرحی باشد که امکان شکست در آن به شدت کاهش یابد امکان اجرا نیافت.
پس از روی کار آمدن دولت دوازدهم از بیست و هشتم مهرماه امسال این طرح وارد مرحله نخست خود شد که مرحله پایش بازار بود.
پس از پایان این مرحله، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در چند مرحله محصولات شرکت های مختلف تلفن همراه را مشمول رجیستری کرد که مهمترین آن گوشی ها و تبلت های شرکت اپل بود.
سپس گوشی های مدل موتورولا، بلک بری، گوگل پیکسل و ال.جی مشمول اجرای این طرح شدند.
مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امیدوارند تا پایان امسال اغلب برندهای موجود در بازار تلفن همراه کشور مشمول طرح رجیستری شوند.
تقاضای سالیانه تلفن همراه در کشور بالغ بر 9 میلیون دستگاه برآورد می شود که فقط 2 میلیون دستگاه آن از طریق واردات رسمی و 2 میلیون و 300 هزار دستگاه نیز از سایر روش های وارداتی مانند ورود همراه مسافر تامین می شود.
بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، واردات گوشی تلفن همراه از مبادی رسمی کشور در 11 ماهه امسال نسبت به سال گذشته رشد 93 درصدی داشته و به دنبال آن درآمد دولت از این محل نیز 150 درصد افزایش یافته است.
از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه بیش از 2 میلیون و 600 هزار دستگاه انواع گوشی تلفن همراه از طریق گمرکات وارد کشور شده است.

1
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد
  1. محمدامین سلیمانی گفت:

    اقا مشکل از خودشونه من خودم‌گوشی خریدم بعد از یک‌ماه پیام‌کم اضحاری اومده الان هم بد بخت شدم هنوز که هنوزه وصل نشده مشکلم از طرف وزارت صنعت معدنه من خیلی پیگیری کردم

دیدگاهتان را بنویسید