لاریجانی؛ گزینه اعتدالیون اصولگرا – اصلاح طلب در انتخابات 1400؟
ابوالقاسم رئوفیان فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه «لاریجانی تامین کننده نظرات معتدلین هر دوجناح است اما تندرها مخالف هستند» گفت: « قطعا جمنا گزینه ای غیر از لاریجانی خواهد داشت».
بلافاصله بعد از انتخابات اردیبهشت ماه گمانه زنی در مورد کاندیدهای انتخابات 4 سال بعد آغاز شد. حضور کم نظیر اسحاق جهانگیری در مناظرات انتخاباتی و ادامه سفرهای استانی و کارهای تبلیغاتی ابراهیم رئیسی در این زمینه بی اثر نبود. به هر حال این معادله هر روز پیچیده تر می شد چراکه از یک سو یاران قالیباف در حال جمع شدن کنار هم هستند و از سوی دیگر بسیار از میانه های اصلاح طلب و اصولگرا حرف از احتمال ورود لاریجانی می زنند.
عبدالله ناصری در یکی از تازه ترین اظهارات خود دوگانه جهانگیری و لاریجانی را در انتخابات 1400 متصور شد و گفت که به احتمال زیاد لاریجانی گزینه مورد حمایت اصولگرایان خواهد بود. کاظم جلالی همکار همفکر لاریجانی نیز او را در گفت وگویی بهترین گزینه اصولگرایان دانسته است.
به گزارش نامه نیوز: حال سوال اینجا است که لاریجانی در جلب حمایت دو جریان سیاسی چقدر موفق است. برخی با اتکا به تجربه اصلاح طلبان در انتخابات های 92 و 96 بر این باورند که این جریان سیاسی یک بار دیکر از تاکتیک حمایت از گزینه غیراصلاح طلب برای سهیم شدن در قدرت استفاده می کند. برخی نیز تاکید دارند که اصلاح طلبان این بار به دنبال کاندیدای اصلاح طلب هستند و این یعنی ورود جهانگیری به عرصه انتخابات. تصمیم برای اصولگرایان نیز ساده نخواهد بود. انتخاب میان رئیسی، قالیباف و لاریجانی کار ساده ای به نظر نمی رسد اما فعالان سیاسی در این جریان گمان می کنند که تکلیف روشن است.
ابوالقاسم رئوفیان می گوید که میانه روها از لاریجانی و تندروها از رئیسی حمایت می کنند. او در گفت وگو با نامه نیز ضمن اینکه لاریجانی را گزینه مورد حمایت جمنا نمی داند تاکید می کند که او در جلب نظر معتدلین هر دوجریان و آرای خاکستری جامعه موفق خواهد بود.
مشروح این گفتگو را بخوانید؛
****
*اخیرا اتفاقی نظری میان اصلاح طلبان و اصولگرایان حاصل شده مبنی بر اینکه علی لاریجانی گزینه مناسبی برای کاندیداتوری در انتخابات 1400 است. شما با این ایده موافق هستید؟ چه ویژگی هایی سبب شده که از لاریجانی به عنوان گزینه مناسب صحبت شود؟
لاریجانی یکی از چهره های مطرح در دوره های گذشته نیز بوده است. نامزد ریاست جمهوری دوره هشتم نیز بود و البته رای لازم را کسب نکرد و نفر چهارم انتخابات شد. طبیعی است که اصولگرایان معتدل رویکردی مثبتی نسبت به او به عنوان گزینه ریاست جمهوری داشته باشند. حتی اصلاح طلبان معتدل نیز نسبت به این مساله مخالفتی ندارد و بعضا موافق نیز هستند. چه بسا معتدلین دو جناح لاریجانی را نامزد کنند.
نکته دوم نیز سابقه و پیشینه لاریجانی است. به هرحال رسانه ملی را مدیریت کرده و سال های سال است که در مجلس به عنوان نماینده مردم و به ویژه در جایگاه ریاست مجلس قرار داشته است. در قوه مقننه بر قوه مجریه به سبب اینکه مصوبات مجلس را اجرا می کند، نظارت داشته است و نیازهای جامعه و اقتضائات حال و آینده کشور را واقعا می شناسد. با همه وجود؛ با پوست و گوشت، خون و رگ و پی و ریشه مسائل را لمس کرده و به همین خاطر می تواند نسبت به دستیابی به موفقیت ها و تحقق اهدافی که مهم ترین آن رفع دغدغه های مردمی است بسیار موثر باشد. به همین خاطر من هم فکر می کنم که لاریجانی گزینه مناسبی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری آتی است.
*اشاره کردید که اصلاح طلبان میانه رو نیز از لاریجانی استقبال می کنند. به نظر شما با توجه به اینکه اصلاح طلبان در انتخابات 92 و 96 از روحانی به عنوان یک گزینه غیر اصلاح طلب حمایت کرده و اکنون با موجی از نارضایتی در جامعه مواجه هستند، یک بار دیگر همین راه را رفته و از گزینه ای همچون لاریجانی حمایت می کنند؟
چنانچه از این صف بندی ها و خط کشی ها صرف نظر کنیم می شود گفت که لاریجانی تامین کننده نظرات معتدلین هر دوجناح است. البته تندروها خیلی با او موافق نیست. چه در جناح راست و چه در جناح چپ. قطعا تندروهای جریان اصلاح طلب و اصولگرا مخالفت خواهند کرد اما به نظر من خردگرایان و معتدلین هر دو جناح از لاریجانی در انتخابات 1400 قاطعانه حمایت می کنند.
*به نظر می رسد آقایان رئیسی و قالیباف علی رغم شکست قبلی در حال مهیا شدن برای حضور در انتخابات آتی هستند. در این صورت رسیدن به گزینه واحد برای اصولگرایان سخت نمی شود؟
اینکه در دروه های گذشته نیز بود . در همین انتخابات 96 نیز شاهد بودیم که برخی از اصولگرایان از رئیسی و برخی از روحانی حمایت کردند. این بار نیز این اتفاق خواهد افتاد و موضوع تازه ای نیست.
*انتخاب سازوکار تشکیلاتی اصولگرایان یعنی جمنا کدام است؟
قطعا آن ها گزینه ای غیر از لاریجانی را خواهند داشت.
*و این از شانس لاریجانی را برای پیروزی می کاهد؟
خیر، لاریجانی آرای خود را دارد و فکر می کنم که بتواند نسبت به جذب آرای خاکستری نیز موفق باشد.
* اگر آقای جهانگیری نیز وارد میدان شود، باز هم از لاریجانی حمایت می کنند؟
به نظر مین این اتفاق نخواهد افتاد.یعنی لاریجانی وارد رقابت های انتخاباتی می شود یا جهانگیری.
*تصمیم گیرنده در این خصوص کیست؟ لاریجانی با آمدن جهانگیری منصرف می شود یا برعکس؟
پیش بینی من این است که اگر جهانگیری وارد میدان شود لاریجانی از حضور در انتخابات منصرف شود. فکر می کنم قبل اینکه چنین اتفاقی بیفتد به یک جمع بندی می رسند اما وجه غالب آمدن لاریجانی در صحنه است.
*برخی می گویند که اگر لاریجانی وارد میدان شده و مورد حمایت اصلاح طلبان قرار بگیرد، اصولگرایان با او همراه نمی شوند.نظر شما چیست.
به هیچ عنوان چنین چیزی را قبول ندارد. همان طور که گفتم باید حساب تندروها را جدا کرد.