معاون حقوقی و امور مجلس آموزش و پرورش مطرح کرد

بدهی 800 میلیاردی آموزش و پرورش به فرهنگیان بابت هزینه «مهدکودک»

    کد خبر :228974

معاون حقوقی و امور مجلس آموزش و پرورش به تشریح تغییر تقویم آموزشی، آمار اراضی و املاک و پرداخت حق مهدکودک زنان فرهنگی پرداخت.

به گزارش ایسنا، یوسف نجفی در مورد تغییر تقویم آموزشی مدارس اظهار کرد: برای تغییر تقویم آموزشی لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس ارسال‌شده بود که لایحه دولت با رویکرد محیط زیستی تهیه و تنظیم‌شده بود و این رویکرد، با نگاه کمیسیون آموزش و وزارت آموزش‌وپرورش متفاوت بود. ازاین‌رو لایحه، در گروه تخصصی آن؛ کمیسیون آموزش و تحقیقات؛ رد شد و در صحن علنی مجلس شورای اسلامی هم رد شد و وزارت آموزش‌وپرورش موظف شد در اولویت اول با لحاظ کردن نیازهای آموزشی کشور و در مرحله بعد با درنظرگرفتن سایر اولویت‌ها، اقدام به تهیه تقویم آموزشی کند. این تقویم در شورای عالی آموزش‌وپرورش در دست تهیه و بررسی است که پس از طی مراحل نهایی و طرح در هیئت دولت به‌صورت لایحه به مجلس ارسال خواهد شد.

وی درباره آمار تعداد اراضی و املاک وزارت آموزش در سال 1396 گفت: 95758 ملک، دارای سند رسمی: 42536، دارای سند عادی: 27113 ملک، فاقد سند: 26109، اوقافی: 5339 ملک، استیجاری (غیر اوقافی): 985 ملک، مستحق للغیر 220 ملک، دارای حکم خلعید یا قلع‌وقمع: 118 ملک، مازاد بر نیاز: 1890 ملک (اکثراً در روستاها واقع‌شده‌اند) در آموزش پرورش وجود دارد.

یوسف نجفی درباره آمار املاک اختلافی اظهار کرد: دستگاه‌های دولتی 45 ملک، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 136 ملک، کمیته امداد امام خمینی (ره) 65 ملک، بنیاد شهید و امور ایثارگران 58 ملک، بنیاد مستضعفان 372 ملک، بنیاد 15 خرداد 6 ملک، سازمان تأمین اجتماعی 4 ملک، اختلاف با آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای 54 ملک هست.

وی در مورد سایر آمارها اظهار کرد: تعداد دعاوی املاک حوزه ستادی و درخواست‌های اعاده دادرسی فقط اعاده در سراسر کشور را 25 پرونده، اختلاف با دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی درگذشته 7000 ملک بوده که اکنون 45 ملک مورد اختلاف باقی‌مانده است. همچنین در سال جاری 985 ملک استیجاری با مالکیت اشخاص حقوقی وجود دارد که آموزش‌وپرورش بابتان اجاره می‌دهد و در سال 96 مبلغ 300 میلیارد تومان بابت املاک استیجاری اجاره می‌دهیم که بخش کوچکی از این مبلغ بابت اجاره اموال موقوفه است و مابقی بابت اجاره به اشخاص حقیقی پرداخت می‌شود.

معاون حقوقی وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به آمار حمایت قضایی از کارکنان آموزش‌وپرورش گفت: 2208 موردحمایت قضایی از کارکنان در استان خراسان رضوی انجام‌شده است که بالاترین نرخ حمایت در استان‌های کشور است و استان ایلام با 63 مورد کمترین آمار را دارد.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، وی گفت: در مواردی که شکایت‌های قضایی به دلیل مسائل شغلی باشد، نماینده حقوقی معرفی می‌کنیم که از طرف خوانده به دادگاه می‌رود و در مواردی که ارتباط شغلی وجود نداشته باشد این خدمات به‌صورت مشاوره حقوقی به همکارانمان خواهد بود.

یوسف نجفی درباره تعداد شکایت‌هایی که از آموزش‌وپرورش به دیوان عدالت اداری شده است، اظهار کرد: در سال 95، 10376 و در سال 96، 12533 مورد شکایت شده است.

وی گفت: بیشترین شکایت‌ها در سال 96 مربوط به تبدیل وضعیت استخدامی است که به 834 مورد می‌رسد. بیشترین موارد اعتراض‌ها مربوط به اعتراض به احکام، گزینش، تخلفات اداری و احتساب سنوات خدمتی است.

وی درباره شکایت‌های مربوط به‌حق مهدکودک مادران شاغل گفت: از زمانی که این قانون در سال 86 تصویب‌شده است، به دلیل در نظر نگرفتن بودجه رفاهی برای فرهنگیان، قادر به پرداخت این حق نبودیم و تاکنون مبلغ 800 میلیارد تومان آموزش و پروش بابت پرداخت هزینه مهد به همکاران زن واجد شرایط بدهکار است.

معاون پارلمانی وزارت آموزش‌وپرورش درباره نحوه پرداخت این بدهی افزود: طبق توافقاتی که انجام‌شده است، مبلغ 800 میلیارد تومان از هزینه‌های فصل اول به فصل ششم انتقال می‌یابد تا در سال آینده بتوانیم این بدهی را پرداخت کنیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید