ارتقای رتبه اعتباری ایران، هزینه فاینانس‌ها را کاهش می‌دهد

    کد خبر :228325

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: بهبود یک پله‌ای رتبه اعتباری ایران، تقریبا تا ۱۰ درصد از مجموع هزینه‌های مالی در فرآیند استفاده از خطوط اعتباری یا منابع مالی خارجی می‌کاهد.

به گزارش بازتاب، به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی؛ حسین سلاح‌ورزی با اشاره به ارتقای رتبه ایران اظهار داشت: تلاش‌های زیادی برای بهبود رتبه ریسک اعتباری ایران در رنکینگ بین‌المللی شده که می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های استفاده از تسهیلات خارجی و خطوط اعتباری شود.

وی با بیان اینکه با بهبود یک پله‌ای رتبه اعتباری ایران، تقریبا تا ۱۰ درصد از مجموع هزینه‌های مالی در فرآیند استفاده از خطوط اعتباری یا منابع مالی خارجی کاسته و زمینه جذب بهتر و سریع‌تر سرمایه‌گذاری خارجی فراهم می‌شود، گفت: این ارتقای رتبه و کاهش ریسک اعتباری در رتبه بندی جهانی برای تجارت و سرمایه‌گذاری خارجی در ایران دارای اهمیت و یک ارزش است اما حفظ آن شاید سخت‌تر از به دست آوردنش باشد.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه درحال حاضر قیمت ارز در آینده قابل پیش‌بینی نیست و این غیر قابل پیش‌بینی بودن می‌تواند صدمه جدی به استفاده از منابع خارجی وارد کند، یادآور شد: مداخله دولت در عرضه و تقاضا و کنترل قیمت ارز طی سال‌های گذشته صورت گرفته و اکنون این فنر رها و باعث افزایش قیمت ارز شده است.

سلاح‌ورزی با بیان اینکه بهترین راه حل برای بازار ارز، یکسان‌سازی و واقعی شدن قیمت ارز در یک فرآیند تدریجی و آرام است که باعث می‌شود اثرات مخرب کمتری بر فضای اقتصادی داشته باشد، تاکید کرد: اینکه چندنرخی بودن ارز تبعات منفی برای اقتصاد کشور دارد، یک حقیقت غیر قابل انکار است و یک شرایط عدم اطمینان برای فعالان اقتصادی مخصوصا صادرکنندگان به‌وجود می‌آورد.

وی ادامه داد: هرچند بسیاری معتقدند که افزایش قیمت ارز رابطه معناداری با توسعه صادرات غیرنفتی ندارد، اما واقعی شدن قیمت ارز در کنار بهبود فضای کسب‌وکار باعث افزایش صادرات غیرنفتی می‌شود و همچنین می‌توان اثرات ناشی از افزایش قیمت تمام شده محصولات و تولیدات داخلی را کنترل کرد که از نظر فشار به مصرف‌کنندگان داخلی اثرات نامساعدی نداشته باشد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید