وزیر علوم: دانشجویان ستاره‌دار به دانشگاه ها بازگشتند

  • سیاسی
  • یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ ۱۰:۱۴
    کد خبر :226722

وزیر علوم گفت: وزارت علوم تمام تلاش خود را انجام داد تا دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه‌ها برگردند و با توجه به تأکیدات و پیگیری‌های رئیس جمهوری و با بررسی آیین نامه‌ها و ضوابط موجود تمام دانشجویان محروم از تحصیل سال 96 به دانشگاه‌ها برگشتند و امیدواریم دیگر موضوعی به نام دانشجویان ستاره دار نداشته باشیم.
این بخشی از صحبت‌های منصور غلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار «ایران» بود. اوباتأکید بر اینکه موضوع دانشجویان ستاره دار را به طور جدی در دولت دوازدهم پیگیری کردیم افزود: موضوع دانشجویان ستاره دار تقریباً تمام شده است و ما دیگر دانشجوی ستاره دار برای سال تحصیلی 96 نداریم. همه دانشجویان محروم از تحصیل سال 96 وارد دانشگاه شدند. البته در صحبت‌هایی هم که با مسئولان داشتم اعلام کردم که اصطلاح دانشجویان ستاره دار اصلاً درست نیست. این افراد دانشجو نیستند اما تمایل دارند که وارد دانشگاه شوند.بنابراین این افراد داوطلبان ورود به دانشگاه هستند که به هر دلیلی برای ورود به دانشگاه محدودیت دارند.
وی به سابقه محرومیت از تحصیل دانشجویان اشاره کرد و گفت:ستاره دار شدن دانشجویان سابقه طولانی دارد.درست ایام بعد از پیروزی انقلاب بود که مصوباتی تصویب شد تا برای ورود به دانشگاه دانشجویان را گزینش کنند. برخی افراد پرونده دانشجویان را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که به صلاح نیست برخی‌ها وارد دانشگاه شوند. کسانی که سوابق ارتباط خاص با گروهک‌های منافقین را داشتند و این موضوع هم‌اکنون در کشور ما نزدیک به صفر است‌.
به گزارش نامه نیوز وزیر علوم تأکید کرد: وقتی با مسئولان مربوط به گزینش پرونده‌های دانشجویان صحبت کردیم این موضوع را مطرح کردیم که کسی را نداریم که با گروهک‌های منافقین در ارتباط باشد و دوستان هم این موضوع را پذیرفتند. امسال همه کسانی که محرومیت داشتند وارد شدند.
وی در پاسخ به اینکه آیا باید مصوبه یا آیین نامه ای تدوین شود که دیگر موضوع ستاره دار بودن دانشجویان از سوی نهادهای خاص مطرح نشود اظهارداشت: مصوبات به اندازه کافی وجود دارد. اما برداشت‌ها تعیین‌کننده بود که این برداشت‌ها هم حل شده است.
غلامی درباره دانشجویان ستاره دار سال‌های قبل از 96 هم اعلام کرد: به نظرم این داوطلبان باید جایی شکایت کنند. چون وزارت علوم تمام تلاش خود را کرده است. ما حتی برخی از دانشجویان محروم از تحصیل را وارد دانشگاه کردیم و بیشتر مشکلات دانشجویان ستاره دار با تلاش رئیس جمهوری و بررسی آیین نامه‌ها و ضوابط موجود حل و فصل شده است و ابراز امیدواری می‌کنیم هیچ موردی پیش نیاید که در قالب آیین نامه موجود قانون اجازه دهد که منع ورود به دانشگاه برایش قائل شویم. وزیر علوم درباره بازداشت دانشجویان هم اعلام کرد: بعد از اتفاقاتی که در دی ماه اتفاق افتاد تعدادی از دانشجویان در فضای تجمعات حضور داشتند و به هر دلیلی بازداشت شده است البته برخی هم در کنار دانشگاه تهران بازداشت شدند ولی هیچ دانشجویی در داخل دانشگاه ها بازداشت نشده چون نهاد‌های امنیتی انتظامی اجازه ورود به دانشگاه ها را ندارند. تلاش همکاران در سطح تهران و شهرستان‌ها منجر به آزادی همه دانشجویان شده است. وی تأکید کرد: چون در اینستاگرام هستم آنجا گروهی به بنده اعلام کردند که یک دانشجو هنوز بازداشت است به همکاران توصیه کردم که پیگیری کنند. امیدوارم خیلی زود به نتیجه برسند و البته با خانواده این دانشجو و نهادهای امنیتی صحبت‌هایی داشتیم. باید بگویم آزادی این دانشجو حتمی است.
حذف کنکور یک تکلیف قانونی است
وزیر علوم درباره کرسی‌های آزاداندیشی اعلام کرد: رهبر معظم انقلاب به بحث کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها بسیار تأکید دارند بنابراین باید مسئولان دانشگاه‌ها این فضا را طوری ترتیب دهند که اگر صحبتی پیش می‌آید خدایی نکرده برای گوینده آنها نگرانی ایجاد نشود.
منصور غلامی درباره اظهارات برخی از رؤسای دانشگاه‌ها که عدم اطمینان از آزادی بیان را علت پانگرفتن کرسی‌های آزاد اندیشی بیان کرده‌ بودند، گفت: تعداد زیادی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها برگزار کرده‌ایم اما این مسأله که احیاناً در بعضی از دانشگاه ها برخی افراد از روی احتیاط در این نشست‌ها شرکت نمی‌کنند به معنای آن نیست که تصورات آنان واقعی است.
وزیر علوم ،تحقیقات و فناوری در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر اینکه گفته می‌شود سازمان سنجش تمایلی برای حذف کنکور ندارد و مقدمات آن را فراهم نمی‌کند، نظر شما درباره این اظهارات چیست؟ عنوان کرد: حذف کنکور یک تکلیف قانونی است و مهلتی هم داده شده که تا پایان سال ۹۷ این اتفاق بیفتد. باتوجه به اینکه لازم است دانش‌آموزان در پایان دوران دبیرستان خود بدانند بر اساس چه روشی باید به دانشگاه راه پیدا کنند قطعاً این مدت باید تمدید شود، آموزش و پرورش زمینه‌ بررسی این طرح را آغاز کرده است. دانشگاه‌ها هم روی شاخص‌های لازم برای سنجش گزینش یا انتخاب دانشجو برای ورود به رشته‌های پر طرفدار کار می‌کنند که امیدواریم به یک مدل جدید و خوب برای پذیرش دانشجو ختم شود. زمان تحقق این امر بستگی به اعلام نظر نهایی گروهی دارد که مسئولیت بررسی این طرح را به عهده دارند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید