توافق غول‌های نفتی به قیمت نابودی رقیبان کوچک

    کد خبر :214359

قطر که تولیدکننده کوچک عضو اوپک است تاوان استراتژی نفتی عربستان سعودی -بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک- در آسیا را پس می‌دهد.

صادرات نفت از سوی قطر که یکی از کوچک‌ترین تولیدکنندگان نفت عضو اوپک است، به ژاپن در سال میلادی گذشته حدود یک چهارم کاهش یافت و به پایین‌ترین میزان از سال ۱۹۹۰ رسید.

در حالی که میزان صادرات از سوی عربستان سعودی ۸.۱ درصد رشد کرد و سهم بازار بزرگترین عضو اوپک در این کشور آسیایی را به رکورد بالایی افزایش داد. واردات کره جنوبی از قطر نیز ۲۶ درصد کاهش یافت و به پایین‌ترین میزان در هفت سال گذشته رسید.

این وضعیت متفاوت ممکن است بازتاب استراتژی عربستان سعودی برای حفظ سهم بازار در آسیا -بزرگ‌ترین منطقه مصرف‌کننده نفت جهان- و همزمان هدایت کاهش تولید نفت اوپک برای حذف مازاد عرضه جهانی باشد.

عربستان سعودی محدودیت عرضه بیشتری به آمریکا و اروپا داشته در حالی که آسیا از این محدودیت عرضه تا حد زیادی مصون مانده است زیرا این کشور سود بهتری را در این منطقه می‌بیند. این امر عربستان سعودی را قادر ساخته رقیبان کوچک‌تر خود را کنار بزند.

تاکایوکی نوگامی، رییس اقتصاددان شرکت دولتی نفت، گاز و فلزات ژاپن به بلومبرگ گفت: قطر از پیامدهای استراتژی فروش عربستان سعودی آسیب دیده است. در حالی که قیمت نفت همچنان بسیار پایین‌تر از دوران اوج خود مانده است از دست دادن حجم فروش به ژاپن و کره جنوبی ضربه دوگانه‌ای به قطر زده است.

به گزارش ایسنا، طبق آمار وزارت دارایی ژاپن، واردات نفت این کشور از قطر در سال میلادی گذشته ۲۳ درصد کاهش یافت و به ۸۶ میلیون بشکه رسید.

واردات کره جنوبی از قطر در سال میلادی گذشته به ۶۵ میلیون بشکه کاهش یافت که پایین‌ترین میزان از سال ۲۰۱۰ بود. در مقابل صادرات نفت از عربستان سعودی به ژاپن در سال ۲۰۱۷ به میزان ۸.۱ درصد افزایش یافت و سهم بازار سعودی‌ها در این کشور را به رکورد ۴۰.۲ درصد افزایش یافت.

واردات نفت کره جنوبی از عربستان سعودی ۱.۶ درصد در سال میلادی گذشته کاهش یافت و به ۳۱۹ میلیون بشکه رسید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید