سورپرایز کره شمالی برای جهان / هر یکشنبه یک موشک

    کد خبر :21360

کره‌شمالی دومین موشک خود را طی یک هفته پرتاب و اعلام کرد که این آزمایش موفق بوده است. این موشک از نوع میان‌برد بوده و در سواحل شرقی فرود آمده است. به گزارش سی‌ان‌ان در این آزمایش موشکی رهبر کره‌شمالی شخصا ناظر بر شلیک موشک بوده است. نام این موشک بالستیکِ راهبردی «پوک‌ گوک ‌سانگ ۲» است و خبر شلیک آن روز دوشنبه رسانه‌ای شده است. کره‌شمالی گویا قصد دارد تا در هر یکشنبه یک موشک آزمایش کند. یک‏شنبه گذشته نیز کره‌شمالی موشک بالستیک دیگری را آزمایش کرد. شورای امنیت سازمان ملل با محکوم کردن این آزمایش‏ها، کره‌شمالی را به اعمال تحریم‏های بیشتر تهدید کرده است.

دولت ژاپن شدیدا به آزمایش موشکی کره‌شمالی در روز یک‏شنبه اعتراض کرده است. دبیر کابینه دولت ژاپن گفته است کشورش به هیچ‌وجه نمی‏تواند این اقدامات تحریک‏کننده را تحمل کند. به گفته این عضو کابینه دولت ژاپن، موشک کره‌شمالی ساعت ۱۶:۵۹ دقیقه به‌وقت محلی از ساحل غربی این کشور به سمت دریای ژاپن شلیک شده و خارج از منطقه ویژه اقتصادی ژاپن بدون آنکه به کشتی‏ها یا هواپیماها آسیبی برساند، فرود آمده است.

این در حالی است که در واکنش به آزمایش موشکی جدید کره‌شمالی، وزیرخارجه ایالات متحده ضمن انتقاد از این اقدام، به پیونگ‌یانگ هشدار داد که فشارها بر کره‌شمالی در مراحل آغازین خود است. در این زمینه رکس تیلرسون در گفت‏وگویی با شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز تاکید کرد: «ما در مرحله آغازین اعمال فشار اقتصادی و سیاسی بر کره‌شمالی قرار داریم». وزیرخارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد که مقام‏های کره‌شمالی این پیام را درک کنند و متوجه شوند راهی که در پیش گرفته‏اند به سوی امنیت و آسایش نیست. آزمایش موشکی روز یکشنبه کره‌شمالی که به گفته آمریکا در آن از موشک‏های میان‏برد استفاده شده، دومین آزمایش موشکی این کشور ظرف یک‏هفته گذشته محسوب می‏شود.

در این مورد یک مقام نظامی کره‌جنوبی گفت که به نظر می‏رسد موشک آزمایش شده، نسخه ارتقا یافته و اصلاح‏شده «موشک سوخت جامد» زیردریایی‏های کره‌شمالی باشد. موشکی که هفته گذشته شلیک شد از سوخت مایع برخوردار بود و برد بیشتری داشت. کره‌شمالی تاکنون به تمام درخواست‏ها برای متوقف کردن برنامه‏های هسته‏ای و موشکی‏اش حتی از سوی چین، تنها متحد این کشور، بی‏اعتنایی و تاکید کرده است به این تسلیحات برای دفاع قانونی از خود نیاز دارد.

این کشور که مدتی است برای افزایش برد موشک‏هایش تلاش می‏کند، روز شنبه ادعا کرد که موفق شده برد این موشک‏ها را برای رسیدن تا خاک آمریکا افزایش دهد. گرچه متخصصان موشکی می‏گویند در این ادعا اغراق شده است. یک مقام رسمی ایالات‌متحده که همراه رئیس‏جمهوری این کشور در سفر به عربستان سعودی به‏سر می‏برد، گفته است کاخ سفید از پرتاب این موشک‏ها آگاهی دارد و دریافته است که موشک جدید نسبت به سه موشک قبلی از برد کوتاه‏تری برخوردار بوده است.

انجام دو آزمایش موشکی طی تنها یک هفته، کار رئیس‏جمهوری جدید کره‌جنوبی «مون جائه این» را دشوار کرده و برنامه‏های او را برای کاهش تنش بین دو کشور با چالش روبه‏رو کرده است.

موقعیت شبه‌جزیره کره به‌دلیل آنکه پس از جنگ 53-1950 بین دو کشور، هنوز قرارداد صلحی به امضا نرسیده از حساسیت برخوردار است. در واکنش به آزمایش‏های موشکی کره‌شمالی، وزیر خارجه کره‌جنوبی گفته است این آزمایش‏ها به مثابه آب سردی بر روی امید و اشتیاق دولت جدید و جامعه جهانی برای صلح و غیراتمی کردن شبه‏جزیره کره است.

انجام آزمایش موشکی یک هفته قبل توسط کره‌شمالی، از سوی شورای امنیت سازمان ملل محکوم شد و همزمان واشنگتن هم پیونگ‌یانگ را تهدید کرد که در صورت تکرار این اقدام، تحریم‏های تازه‏ای وضع خواهد کرد. آمریکا برای مقابله با تهدید کره‌شمالی، سامانه دفاع موشکی تاد را که قادر به هدف قرار دادن موشک‏های بالستیک با برد کوتاه و متوسط است، در کره‌جنوبی مستقر کرده است.

واحد 180

همزمان با هیاهوی دومین آزمایش موشکی کره‌شمالی، رویترز گزارش داد که پیونگ‌یانگ یک واحد ویژه برای جاسوسی دارد که نام آن 180 است. وظیفه نیروهای این واحد حملات هکری وسیع است.  کره‌شمالی در چند سال اخیر به‌دلیل حملات هکری به شبکه‌های مالی در ایالات‌متحده، کره‌جنوبی و ده‌ها کشور دیگر سرزنش شده است.

منابع امنیت شبکه هم می‌گویند اخیرا به مدارک قابل‌توجهی دست پیدا کرده‌اند که حملات اخیر باج‌خواهانه در اینترنت نیز با حمایت کره‌شمالی صورت گرفته است.

هفته گذشته خبر رسید که یک ویروس با نفوذ به 300 هزار کامپیوتر در 150 کشور از آنها باج‌خواهی کرده است. کره‌شمالی این ادعا را رد کرده و گفته است این ادعایی «سخیف» است.

در خصوص حملات سایبری معماهای زیادی وجود دارد که کارشناسان محتمل‌ترین پاسخ را در کره‌شمالی خلاصه می‌کنند. به‌عنوان مثال گفته می‌شود که پشت حملات سایبری در سرقت 81 میلیون دلاری از بانک مرکزی بنگلادش در سال 2014 پیونگ‌یانگ قرار دارد. همچنین در حمله به سایت فیلم‌سازی سونی در هالیوود که در پی آن چند فیلم از جمله یک فیلم که علیه کره‌شمالی ساخته شده بود، به سرقت رفت و تمامی فیلم‌ها پیش از اکران در اینترنت پخش شد. در هر دو مورد ایالات‌متحده دو پرونده علیه این کشور به راه انداخته است. هنوز هیچ مدرک مستدلی وجود ندارد که این دو سرقت کار پیونگ‌یانگ بوده باشد. کره‌شمالی هم همواره حضور کشورش را در سرقت از بانک‌مرکزی بنگلادش و کمپانی سونی تکذیب می‌کند.  کره‌شمالی یکی از بسته‌ترین کشورهای دنیا است که بیرون کشیدن اطلاعات از آن سخت است. اما کارشناسان با داشتن سرنخ‌هایی اعلام می‌کنند که کره‌شمالی به احتمال زیاد در این حملات هکری دست داشته است.

کیم هیونگ هوانگ، پرفسور کامپیوتر در دانشگاه پیونگ‌یانگ که به کره‌جنوبی فرار کرده است و هنوز منابعی در داخل کره‌شمالی هم دارد، می‌گوید: پیونگ‌یانگ با تاسیس واحد 180 به دنبال کسب پول نقد بیشتر است.

این استاد دانشگاه می‌گوید که واحد 180برای هک موسسات مالی تاسیس شده است. به همین منظور او تاکید می‌کند که چند دانشجوی وی به ستاد فرماندهی راهبردی سایبری کره‌شمالی پیوسته‌اند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید