ایران از اعزام بیمار به خارج از کشور برای درمان ناباروری بینیاز است
دبیر اجرایی دومین کنگره بینالمللی چالشهای بالینی در مامایی، زنان و نازایی با بیان اینکه ایران از اعزام بیمار به خارج از کشور برای درمان ناباروری بینیاز است، گفت: اکنون کشور برای درمان ناباروری، ارزآوری بوجود آورده است.
به گزارش ایسنا، دکتر ساغر صالحپور صبح در آستانه برگزاری دومین کنگره بینالمللی چالشهای بالینی در مامایی، زنان و نازایی که قرار است از ۲۵ تا ۲۷ بهمن ۹۶ در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود، افزود: در کنگره امسال ۱۵ مهمان خارجی از کشورهای منطقه به همراه نمایندگانی از انجمنهای بینالمللی معتبر اروپایی در رشتههای مختلف زنان و مامایی حضور دارند.
وی با اشاره به مباحث مورد بحث در کنگره امسال گفت: موضوعات مختلفی از جمله زایمانها و حاملگیهای پرخطر در قالب سخنرانی و برپایی کارگاه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی از برپایی کارگاه سونوگرافی زنان و مامایی با سخنرانی اساتید بینالمللی خبر داد و افزود: خوشبختانه در موضوع درمان نازایی، مساله اعزام بیمار به خارج از کشور، سالهای سال است که منتفی شده و حتی از این محل واردات ارز برای کشور داریم.
صالحپور توضیح داد: خوشبختانه در حال حاضر با توجه به هزینههای پایین درمان ناباروری در ایران، بیمارانی از کشورهای منطقه و حاشیه خلیج فارس و همچنین ایرانیان مقیم اروپا، آمریکا و کانادا برای درمان ناباروری به ایران میآیند.
وی در عین حال موضوع پوشش بیمهای برخی درمانهای ناباروری را مورد اشاره قرار داد و گفت: چالش دیگری که در این حوزه با آن مواجه هستیم، محدودیت در واردات دارو و انجام برخی آزمایشها است.
وی با تاکید بر اینکه بهترین حالت برای پیشرفت کشور در این حوزه ایجاد میدان رقابت است، افزود: با بستن مسیر واردات دارو نمیتوان به پیشرفت در این حوزه کمک کرد.
بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری این کنگره، صالحپور با اشاره به وجود ۷۰ مرکز درمان ناباروری در کشور، گفت: هزینههای درمان ناباروری در مراکز دولتی خیلی پایین است؛ به طوری که هزینه درمان IVF بدون دارو حداکثر یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان میشود که اگر زوجین شامل بسته درمان ناباروری باشند، این هزینه خیلی کمتر خواهد شد.
به گفته صالح پور، میزان شیوع ناباروری در جمعیت عادی کشور ۱۳ درصد است که متاسفانه این میزان رو به افزایش است.