دو کره زیر یک بیرق؛ آمریکا نگران است

    کد خبر :204142

دو کره در تصمیمی کم سابقه و تاریخی توافق کرده اند تیم های ورزشی دو کشور در جریان المپیک زمستانی 2018 در شهر پیونگ‌چانگ کره جنوبی با یک پرچم واحد حاضر شده و اضافه بر آن یک تیم هاکی روی یخ مشترک زنان داشته باشند.

اعلام این تصمیم که در جریان مذاکرات روز چهارشنبه هیات‌های دو کره در منطقه صفر مرزی حاصل شد، در حالی بود که در همان روز 20 کشور- غالبا غربی- حامی کره جنوبی در جریان جنگ دو کره (1950-1953) در کانادا در نشستی توافق کردند که فشارهای سیاسی و اقتصادی را تا زمان تسلیم شدن دولت “کیم جونگ اون” رهبر کره شمالی در دست برداشتن از جاه طلبی‌های هسته ای و موشکی به این کشور بسته کمونیستی افزایش دهند.

 

به گزارش عصر ایران در شرایطی که دولت دونالد ترامپ در یک سال گذشته کوشیده است با تشدید فشارهای سیاسی و اقتصادی بر رژیم پیونگ یانگ، این کشور را وادار به عقب‌نشینی و تسلیم در برابر خواست‌های خود کند، اما دولت کیم جونگ اون در طی همین مدت با انجام یک آزمایش هسته‌ای و چندین آزمایش موشکی بالستیک قدم‌های بزرگی در توسعه برنامه موشکی و هسته‌ای خود برداشت به نحوی که هم‌اینک تمامی خاک ایالات متحده در پوشش موشک‌های بالستیک کره شمالی قرار داد.

“ولادیمیر پوتین” رییس جمهور روسیه یک هفته پیش درسخنانی، کیم جونگ اون را پیروز دوئل یک سال گذشته با ترامپ دانست و گفت او با زیرکی و هوشمندی توانست به رغم تهدیدها و فشارهای ایالات متحده نه تنها گامی به عقب برندارد، بلکه بر توانمندی زرادخانه موشکی و هسته ای خود بیفزاید و تمامی خاک ایالات متحده را در تیررس موشک‌های خود قرار دهد.

اعلام تصمیم رژه مشترک دو تیم ورزشی کره شمالی و جنوبی در المپیک زمستانی پیونگ چانگ با وجودی که می‌تواند بر کاهش تنش‌های موجود بین دو کره موثر باشد، اما در عین حال آن گونه که روزنامه نیویورک تایمز آمریکا گزارش داده، مقامات واشنگتن را در سردرگمی و نگرانی فروبرده است.

به نوشته این روزنامه در حالی که ترامپ می خواهد رژیم پیونگ یانگ را به خاطر رویکرد تهاجمی در زمینه آزمایش های پی‌در‌پی موشکی و هسته‌ای در یک سال گذشته و بی توجهی به قطعنامه‌های شورای امنیت در انزوای بیشتری فرو برده و فشارهای تحریمی بیشتری را متوجه این کشور کند، نمایش وحدت بین دو کره می تواند شرایط را برای پیشبرد سیاست‌های آمریکا پیچیده‌تر سازد.

برخی مقامات واشنگتن نیز نگران این هستند که کیم جونگ اون با تصمیم اخیر در نزدیک شدن به همسایه متخاصم جنوبی، به دنبال دست یازیدن به یک مانور دیپلماتیک جدید در جهت پیشبرد برنامه‌های ضد آمریکایی و فرار از فشارهای بین‌المللی باشد.

گفتنی است وحدت دو کره می تواند توازن قوا را در شرق آسیا دگرگون کرده و یک قدرت جدید اقتصادی- نظامی را به منصه ظهور برساند که حتی قابلیت رقابت جدی با چین و دیگر قدرت های جهانی را دارد.

تلفیق توانمندی‌های نظامی و قدرت هسته‌ای کره شمالی با قدرت نرم و اقتصادی کره جنوبی می تواند به شکل‌گیری یک کره متحد و واحد و بسیار قدرتمند بینجامد.

هر چند که با شرایط کنونی تحقق چنین ایده ای در حد رویا و بسیار دست نیافتنی است اما با برداشته شدن گام‌های کوچک و تنش‌زدایی ممکن است دورنمای تحقق چنین رویایی برای دولتمردان و نسل های آتی تصمیم‌گیر در دو کشور در دسترس باشد؛ هر چند که بنا به اذعان غالب ناظران در صورت وحدت دو کره این کره جنوبی خواهد بود که باید صدها میلیارد دلار برای توسعه عقب ماندگی چند دهه‌ای همسایه شمالی هزینه کند تا توازن بین دو بخش کره برقرار بماند، یعنی همان کاری که آلمان غربی پس از اتحاد دوباره با بخش شرقی انجام داد.

اما شاید مهم‌ترین مانع در وحدت بین دو کره ایدئولوژی حاکم و ساختار به شدت بسته حکومت در کره شمالی است. دولت کره شمالی به احتمال فراوان این انتظار را دارد که در صورت وحدت با بخش جنوبی، ضمن استفاده از مواهب و امکانات اقتصادی جنوبی‌ها، ساختار سیاسی در مدیریت او باشد و این به هیچ وجه مورد رضایت بخش جنوبی نخواهد بود چه آنکه بخش جنوبی نیز همین انتظار را دارد که با نزدیک‌تر شدن به بخش شمالی، ساختار نظام حاکم بر این بخش را به مرور مستهلک ساخته و از درون فروبپاشاند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید