برای پژوهش کم هزینه کردیم/ سهم نیم درصدی از تولید ناخالص داخلی

    کد خبر :201079

وزیر بهداشت گفت: ما مفتخریم که در جمهوری اسلامی از علم و فناوری سخن می گوییم اما در عمل کمتر برای آن هزینه کرده ایم.

دکتر سیدحسن هاشمی در بیست و سومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در محل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ابراز تسلیت به مناسبت شهادت دریانوردان گفت: ما امروز ۳۲ عزیز را از دست دادیم اما هر روز یک و نیم برابر این تعداد را در تصادفات رانندگی از دست می دهیم و تعدادی نیز در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.

وی ادامه داد: باید توجه کنیم که مسائلی که به موضوعات پزشکی مرتبط هستند، بیشترشان قابل پیشگیری هستند اما متاسفانه ما نیز مانند سایر نقاط دنیا به موضوعات کمتر توجه می کنیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: ما مفتخریم که در جمهوری اسلامی از علم و فناوری سخن می گوییم اما در عمل کمتر برای آن هزینه کرده ایم. آمار گواه بر این است که در اسنادبالادستی از جمله سیاست های کلی نظام و برنامه های توسعه، بودجه های پژوهش باید به دو الی سه درصد تولید ناخالص داخلی برسد اما اتفاقی که می افتد، اختصاص کمتر از نیم درصد است.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه علم و فناوری سرمایه لایزالی است که باید به آن توجه شود، گفت: ما در ابتدای دولت یازدهم در حوزه پژوهش نگران این بودیم که شتاب علمی که در سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ اتفاق افتاده بود، کند شود که خوشبختانه این گونه نشد و این تلاش به دلیل عِرق و تعصب ملی پژوهشگران است که فارغ از همه حاشیه ها، کاری را انجام می دهند که حق این فرهنگ و مردم است.

وی درباره کاربرد پژوهش در حوزه پزشکی به موضوع بیماری های تنفسی در خوزستان اشاره کرد و گفت: چند سال پیش در خوزستان پس از بارش باران های پاییزی مردم دچار حملات آسماتیک می شدند و هزاران بیمار را در آن زمان پذیرش کردیم. در سال اول ۲۴ هزار نفر بستری شدند، پس از اطلاع رسانی ها و درمان ها در سال بعد این تعداد به ۱۱ هزار نفر رسید و سال گذشته این تعداد به ۳۰۰ نفر کاهش یافت.

وزیر بهداشت افزود: اول فکر می کردند که علت این حملات باران اسیدی است، بعد معلوم شد که گیاهی توسط شهرداری کاشته شده بود که اگر این گیاه هرس شود و یا نوعش تغییر کند، این مشکل حل می شود.

قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: من از روزی که به دولت وارد شدم، رئیس جمهور تاکید کرد در همه زمینه هایی که به سلامت مردم ارتباط دارد، باید شفاف و روشن تحقیق شود و به مردم اطلاع داده شود. به عنوان مثال رئیس جمهور گفتند درباره پارازیت تحقیق کنیم که آیا این مقداری که وجود دارد مشکلی را برای مردم ایجاد می کند یا خیر و یا در مورد سایر منابع آلودگی تحقیقات مفصلی انجام شود. در دولت گفته شد که اگر در زمینه آب، مواد غذایی و سایر مسائل آسیبی به مردم برسد، شما به عنوان وزارت بهداشت موظف هستید موضوع را به مردم بگویید.

به گزارش مهر، وزیر بهداشت تصریح کرد: ما در حوزه علم و فناوری به خصوص حیطه پزشکی نیازمند کمک های بیشتری هستیم چرا که در این زمینه باید در حوزه های کاهش بار بیماری ها، پیشگیری و خدمات نیز فعالیت کنیم اما متاسفانه تصدی گری وزارت بهداشت در حوزه خدمات و درمان بر آموزش و پژوهش سایه افکنده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید