روزنامه لبنانی: کنفرانس امنیتی تهران نشانگر اعتماد به نفس ایران درباره وضعیت امنیتی خود است
روزنامه «البناء» لبنان با اشاره به برگزاری نشست امنیتی تهران آن را نشان دهنده اعتماد به نفس ایران درباره وضعیت امنیتی و شرایط طبیعی خود دانست.
این روزنامه لبنانی در گزارشی در شماره امروز (سه شنبه) خود نوشت: از تهران به نظر تصویر متفاوت از آن چیزی است که از خارج آن دیده می شود، در تهران زندگی به حال طبیعی خود است؛ به استثنای طوفان تظاهرات های مردمی در حمایت از جمهوری اسلامی، انقلاب، رهبر آن و گزینه های فلسطین و مقاومت و قدس.
البناء به نقل از یک مسئول بلندپایه ایرانی می نویسد: بحران را پشت سر گذاشتیم و درس ها و عبرت های آن پیش روی ما و روی میز گفت و گو قرار گرفته است تا به آن رسیدگی شود. ملت ایران آگاهی و پختگی و روح مسئولیت پذیری را به نمایش گذاشت و این مهم با رد هر تلاش بیهوده ای بود که می خواست آنها را به سوی ناشناخته های مورد خواست دشمن بکشاند.
این مسئول ایرانی افزود: ملت ایران از طرفی تجربیات بهار عربی و از طرف دیگر جایگاه کشور و اعتبار دولتش را جلوی چشمان خود دارد. به همین دلیل اولویت ثبات در عین حال هم مردمی و هم سیاسی است. زیر این سقف، وضعیت معیشتی، اقتصادی و اختلافات سیاسی را در خانه ای واحد به بحث می نشینیم. جمهوری اسلامی مورد اجماع همگان است و ایمن سازی و بهبود اقتصادی محصول ثبات آن است و بدون آن اقتصادی نمی ماند.
البناء در ادامه به نشست کنفرانس امنیتی غرب آسیا که دیروز (دوشنبه) در تهران برگزار شد اشاره کرد و نوشت: در این کنفرانس ده ها تن از شخصیت های اروپایی به علاوه مشاوران امنیتی رئیس جمهوری ترکیه و مقام هایی از پاکستان، افغانستان و عراق در کنار حضور چشمگیر کردها شرکت کردند و در کنار آنان «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان نیز حاضر بود. برجسته ترین شرکت کنندگان اروپایی «ماسیمو دالما» نخست وزیر سابق ایتالیا و «جک استراو» وزیر خارجه سابق انگلیس بود. همچنین در کنار آنها تعدادی از وزرای سابق خارجه، دارایی و اقتصادی کشورهای اروپایی هم حضور داشتند.
به نوشته این روزنامه لبنانی برگزاری نشست امنیتی تهران بیانگر اطمینان ایران به این است که هر آنچه مهمانان خواهند دید و شنید، خود یک پیام تبلیغاتی برعکس برای آنهایی است که با دروغ پراکنی از خیابان های در حال انفجار تهران سخن می گفتند. البناء نوشت: جواب هر مسئول ایرانی در مواجهه با سؤالی از اوضاع تهران، یک لبخند به همراه گفتن این جمله است: «بهتر است با خودرو به دیدن خیابان ها بروید و پاسخ سوالتان را خودتان بگیرید.»
پیام بارزتر ایران همانطور که «کمال خرازی» وزیر خارجه سابق جمهوری اسلامی به البناء گفت، این است که ایران در مثال جنگ با داعش این را نشان داد که چگونه با قدرت تمام و بر پایه همکاری با کشورهای منطقه می شود برای برپایی یک نظم امنیتی منطقه ای کار کرد؛ به گونه ای که هم تنش ها کاهش یابد و هم باب گفت و گو گشوده شود. اما دیگران خصوصا آمریکایی ها و سعودی ها تمام قدرت خود را به کار بستند و از مشارکت برای مبارزه با داعش گفتند اما برای به دست آوردن منافع گروهی خاص و در چارچوب به چالش کشیدن قدرت های دیگر منطقه و افزایش تنش ها وتشنجات، هزار علامت سوال از خود بر جای گذاشتند.
به نوشته البناء در مقابل تاکید ایران بر وحدت و حاکمیت کشورهای مورد هدف یعنی عراق و سوریه، اما واشنگتن و ریاض بیدادگری و بی توجهی خود به وحدت جغرافیایی کشورهای منطقه را نشان دادند و ساختار اجتماعی و اجزای آن را هدف قرار دادند و حاکمیت آنها را نقض کردند. مقایسه ای بین این دو مثال بر روی میز و پیش روی کشورهای منطقه و قوای داخلی آنها و ملت های آنان قرار دارد تا نمونه ای را که مناسب است برگزینند.
این روزنامه در ارزیابی پایانی خود نوشت: سخنرانی های رسمی مقامات ایرانی یعنی «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه و «امیر حاتمی» وزیر دفاع خود یک هجمه متمرکز برای تاکید بر این نکته بود که مرحله پس از پیروزی بر داعش که محور مقاومت آن را رقم زد، برای همبستگی با ملت های فلسطین و یمنی خواهد بود. سخنان آنها همچنین تاکید بر این مساله بود که راه اندازی جنگ علیه یمن بوسیله عربستان سعودی و تصمیم ترامپ برای اعلام طرح آمریکایی اسرائیلی یهودی سازی قدس، باعث افزایش تنش ها و ناآرامی ها و خطری برای امنیت منطقه ای است.