رفع فیلتر تلگرام منوط به تعهد مدیران آن شد؛ وزارت ارتباطات مامور مذاکره با مدیران تلگرام
بهروز نعمتی با تشریح نشست غیرعلنی صبح امروز مجلس با حضور وزرای اطلاعات، کشور، دبیر شورای عالی امنیت ملی، جانشین فرمانده سپاه، فرمانده نیروی انتظامی و رییس سازمان صداوسیما، گفت که رفع فیلتر تلگرام منوط به تعهد مدیران آن شد و مقرر شد وزارت ارتباطات تعهدات الزامآور را برای رفع فیلتر اخذ کند.
سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با تشریح نشست غیرعلنی صبح امروز مجلس با حضور وزرای اطلاعات، کشور، دبیر شورای عالی امنیت ملی، جانشین فرمانده سپاه، فرمانده نیروی انتظامی و رییس سازمان صداوسیما، گفت که رفع فیلتر تلگرام منوط به تعهد مدیران آن شد و مقرر شد وزارت ارتباطات تعهدات الزامآور را برای رفع فیلتر اخذ کند.
به گزارش انتخاب، بهروز نعمتی در نشست خبری ظهر امروز (یکشنبه) خود در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مجلس امروز جلسه مشورتی با مسئولان امنیتی داشت که در این جلسه در خدمت وزرای اطلاعات، کشور، جانشین فرمانده کل سپاه، فرمانده نیروی انتظامی و رییس سازمان صداوسیما بودیم و از ابعاد مختلف به موضوع اغتشاشات دو هفته گذشته پرداخته شد و نمایندگان از کمیسیونهای مختلف مواردی را مطرح کردند.
وی افزود: با توجه به اینکه موضوع فیلترینگ به شورای عالی امنیت ملی مطرح بود، قرار شد با تمهیدات لازم نسبت به رفع فیلتر اقدام شود، البته فیلترینگ تلگرام به تعهداتی که مجموعه تلگرام باید بدهد، بستگی دارد به ویژه اینکه یکی از سایتهای معاند اقداماتی انجام داد و ابزار اطلاعرسانی آن نیز تلگرام بود بنابراین از وزارت ارتباطات خواسته شد تعهدات الزامآور را برای رفع تلگرام انجام دهد و در این زمینه مذاکراتی داشته باشد.
سخنگوی هیات رییسه مجلس با اشاره به گزارشات مطرح شده در جلسه امروز، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پشت صحنه اعتراضات اخیر برخی سرویسهای جاسوسی در منطقه و آمریکا بودند، از زوایای مختلف به این موضوع پرداخته شد و مواردی هم توسط نمایندگان مطرح و قرار شد مسئولین مربوطه پیگیریهای جدی درباره این موضوعات داشته باشند و گزارش تکمیلی را به نمایندگان ارائه کنند.
وی با اشاره به اظهارات رییس مجلس در این جلسه، گفت: آقای لاریجانی تاکید کردند که مسئولان دولتی باید مواردی را در دستور کار قرار دهند، ضمن اینکه موضوع وحدت و همبستگی در جامعه باید مورد توجه قرار گیرد و اگر کسی بیگناه دچار اشتباهی شده باشد باید این موضوع از نزدیک بررسی شود تا حقی از کسی ضایع نشود.
به نوشته ایسنا، نعمتی در پاسخ به سوالی درباره تعداد بازداشتشدگان، اظهار کرد: آمار بازداشتشدگان در این جلسه مطرح نشد اما قرار شد وزارت اطلاعات و سپاه گزارشی را در این باره به کمیسیون امنیت ملی ارائه کنند. همچنین یکی از بحثهایی که نمایندگان و رییس مجلس به آن پرداختند، موضوع دانشجویان بازداشتی بود که قرار شد این موضوع از سوی وزارت اطلاعات پیگیری شود و گزارش نهایی به کمیسیون امنیت ارائه شود.
سخنگوی هیات رییسه مجلس همچنین تاکید کرد که کمیسیونهای آموزش و امنیت مجلس پیگیر موضوع دانشجویان بازداشتی خواهند بود.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص استفاده از لفظ اغتشاش برای اعتراضات اخیر، گفت: تا زمانی که این موضوع معیشتی بود بحث آن متفاوت است، اما وقتی اقداماتی مثل آتش زدن بانکها انجام شده، آیا نامی جز اغتشاش میتوان برای آن به کار برد؟
نعمتی درباره طرح انتقاداتی نسبت به صداوسیما در این جلسه نیز گفت: بحث این بود که چرا صداوسیما در اوایل اعتراضات، گزارشها را به صورت شفاف به مردم ارائه نکرده است و برخی سایتهای معاند در این زمینه پیشرو بودند البته آقای علی عسگری صحبتهای خوبی مطرح کردند و قرار شد اگر قصور و کوتاهی در این زمینه وجود داشته در موارد دیگر تکرار نشود.
سخنگوی هیات رییسه مجلس با اشاره به گزارش سردار سلامی درباره اقدامات نیروی انتظامی و بسیج، تصریح کرد: با توجه به فضایی که وجود دارد خیلیها به دنبال این بودند که پای سپاه را به ماجرا بکشند اما با توجه به وظیفه ذاتی نیروی انتظامی عملا سپاه دخالت چندانی در این موضوع نداشته است.