جای خالی کودکان در سیاست‌گذاریهای کلان فرهنگی

    کد خبر :192498

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه گویی کودک در بخش سیاست گذاری‌های کلان فرهنگی جایی ندارد گفت: حداقل ۶ بار در کمیسیون فرهنگی میزان فیلم‌های مناسب ساخته شده برای کودک و نوجوانان را مورد پرسشگری قرار داده‌ایم تا مشخص شود چه میزان به این تفکر بهاء داده می شود.

به گزارش ایسنا، پروانه سلحشوری اظهار کرد: پرداختن به حوزه فرهنگ کودک و نوجوان برای ایجاد حساسیت و برانگیختن حس مسئولیت برای افرادی که در این حوزه فعالیت دارند بسیار مهم است.

وی افزود: به عنوان یک معلم می‌دانم که وسایل کمک آموزشی، کتاب و موسیقی تا چه اندازه می تواند در شکل گیری شخصیت و هویت فرد موثر باشد. متاسفانه نادیده انگاشتن کودکان و نوجوانان از نهادهای عمومی و خانواده نشات می گیرد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص نحوه تربیت کودکان عنوان کرد: این روزها شاهد هستیم که مادران برای فرزندان خود یک تبلت تهیه و او را با آن مشغول کرده اند و کودک را رها کرده اند درحالی که مادر باید در کنار کودک خود کتاب به دست بگیرد تا به فرزند خود کتابخوانی بیاموزد چراکه کتاب منبع تربیت انسان است.

سلحشوری خاطرنشان کرد: متاسفانه گویی کودک در بخش سیاست گذاری‌های کلان فرهنگی جایی ندارد. حداقل ۶ بار در کمیسیون فرهنگی میزان فیلم های مناسب ساخته شده برای کودک و نوجوان را مورد پرسشگری قرار داده‌ایم تا مشخص شود چه میزان به این تفکر بهاء داده می شود.

وی تاکید کرد: باید دغدغه کودکان را داشته باشیم زیرا آنها در آینده می خواهند کشور را اداره کنند. کودکانی که نه هویت دارند ، نه احساس مسئولیت و نه تعهد اجتماعی چگونه این توانایی را دارند؟.

این نماینده مجلس یادآور شد : در سال گذشته پیشنهاد دادیم درصدی از مالیات دریافت شده از محل واردات اسباب بازی برای حمایت از تولیدکننده داخلی اختصاص داده شود تا صرف رشد کودک شود اما این موضوع در تلفیق پذیرفته نشد.

در ادامه برنامه آزاده بیات، طراح و سازنده اسباب بازی از تولیدکنندگان اسباب بازی که طراح ندارند انتقاد کرد و گفت : تولیدکنندگان وجود طراح را ضروری نمی‌دانند .

وی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد افزود : ما کشور صنعتی نیستیم و نمی‌توانیم ادعا کنیم صنعت اسباب بازی داریم. بنابراین اگر بخواهیم اسباب بازی خوب و با کیفیت در دست کودکان ما باشد باید از خارج وارد کنیم.

این طراح و سازنده اسباب بازی ضمن تاکید بر ضرورت وجود خوراک فرهنگی مطلوب برای اسباب بازی ، بیان کرد: ما می توانیم فرهنگ غنی برای تصویرسازی و طراحی اسباب بازی داشته باشیم اما تولید آن را به چین بسپاریم.

بیات خاطرنشان کرد: ادبیات داستانی غنی که در این کشور وجود دارد می‌تواند بستر تولید انیمیشن و اسباب بازی باشد.حداقل کاری که می توانیم انجام دهیم این است که با یک پیوست فرهنگی درست در واردات و سفارش تولید ، خوراک فرهنگی برای کودکان ایجاد کنیم سپس به فکر بالابردن استاندارد تولید داخل باشیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید