جریمه سنگین در انتظار ناشران کتب کمک آموزشی غیراستاندارد
مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه متاسفانه شاهد توزیع کتب کمک آموزشی غیراستاندارد در مدارس هستیم گفت: تعدادی از ناشران به انگیزه کسب سود تنها کتاب درسی را تبدیل به حل المسائل و کتاب تمرین میکنند که ما پیگیری حقوقی لازم را در قبال این ناشران انجام میدهیم که اگر محرز شود، جریمههای سنگینی برای آنها منظور خواهد شد.
محمد ناصری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه صدا و سیما باید مجوز تبلیغات کتابهای کمک آموزشی را از ما دریافت و سپس اقدام به پخش آن کند اظهار کرد: معمولا صدا و سیما اعلام میکند که کتب تبلیغی دارای مجوز از وزارت ارشاد هستند.
وی افزود: نباید فراموش کنیم که کتب کمک درسی معمولا در جهت تحقق اهداف آموزشی نیستند و به همین علت میتوانند آسیب زا و مخرب باشند.
مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برخی معلمان و حتی خود اولیای دانش آموزان اصرار به استفاده از کتب کمک آموزشی دارند و معمولا اصرار میکنند اگر کتاب کمک آموزشی نباشد پروسه آموزش ناقص میماند گفت: در این صورت کتاب درسی به حاشیه میرود و دانش آموز بیشتر بر روی آمادگی برای کنکور و ورود به دانشگاه متمرکز میشود و با انحراف رخ داده اهداف درسی تحت الشعاع قرار میگیرد.
ناصری ادامه داد: ابعاد این انحراف زمانی پررنگتر میشود که دانش آموز دوره ابتدایی را هم گرفتار تست زنی میبینیم. علیرغم آنکه سیستم ارزشیابی در دوره دبستان بر روش توصیفی استوار است و دیگر نمره به دانش آموز داده نمیشود، باز هم معلمان و اولیا برای آمادگی فرزندانشان در برابر آزمون مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی گرفتار شرکت در دورههای موسسات خصوصی و کتاب های کمک درسی میشوند.
وی با بیان اینکه متاسفانه شاهد توزیع کتب کمک آموزشی غیراستاندارد در مدارس نیز هستیم گفت: تعدادی از ناشران به انگیزه کسب سود تنها کتاب درسی را تبدیل به حل المسائل و کتاب تمرین میکنند که ما پیگیری حقوقی لازم را در قبال این ناشران انجام میدهیم و اگر محرز شود، جریمههای سنگینی برای آنها منظور خواهد شد.
به گفته مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در این میان تنها کتب مجاز برای ورود به مدرسه آنهایی هستند که دارای مهر تائید سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی باشند.