پیشبینی بازدهی بازارها در سال ۱۳۹۷
در سال ۱۳۹۷ کدام بازارها بیشترین بازدهی و یا افزایش قیمت را خواهند داشت؟
موسساتی که ریسک بازار را اندازه میگیرند، تورم و نرخ بازدهی سال بعد را پیشبینی و هر سهماه یکبار در آن تجدید نظر میکنند. برخی اقتصاددانان در ایران معمولا پیشبینی خود را با اما و اگرهای زیادی همراه میکنند تا هر چه اتفاق افتاد، حرف آنها اشتباه از آب در نیابد. این نوع پیشبینیهای همراه با اما و اگر کمکی به مردم نمیکند.
محمدحسین ادیب کارشناس اقتصادی معتقد است راه حل پیشبینی قیمتها بدون اما و اگر است اما به گونهای که پیشبینیکننده هر سه ماه یکبار حق تجدید نظر داشته باشد.
وی در کانال تلگرامی خود نوشت: دنیای امروز بر این اساس عمل میکند. کسی هم حق ندارد طلبکار فردی شود که پیشبینی سه ماه قبل خود را تغییر داده است.
فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا)، صندوق بینالمللی پول، سیتی بانک (یکی از بزرگترین بانکهای آمریکا) و آژانس بینالمللی انرژی (فقط در حوزه قیمت نفت) بر این اساس عمل میکنند و هیچ ابایی از پیشبینی قیمتها ندارند و به راحتی نیز سه ماه بعد پیشبینی خود را تغییر میدهند.
به گزارش بازتاب،ارزیابی مجدد سهماهه و تغییر در پیشبینیهای قبلی، استاندارد پذیرفتهشده در این حوزه است.
معرفی هفده بخش دارای بالاترین بازدهی در سال ٩٧
(مدت اعتبار سه ماه است. در پایان سه ماه ارزیابی سال ٩٧ مورد تجدید نظر قرار میگیرد.)
۱- بازدهی ده شرکت بورسی که بیشترین بازدهی سالانه در بین شرکتهای بورسی را خواهند داشت، بیش از بازدهی بخش بازرگانی متکی به واردات خواهد بود. (نهادهایی که ریسک را اندازهگیری میکنند، پربازدهترین کسبوکار را معرفی میکنند.)
۲- بازدهی بخش بازرگانی متکی به واردات بیشتر از بازدهی نرخ بهره خواهد بود. (اگر متوسط نرخ بهره ٢۵ درصد باشد، متوسط بازدهی سرمایه در بخش متکی به واردات در سال بیش از بیست و پنج درصد است.)
۳- نرخ بهره بیشتر از تورم ارزی خواهد بود.
۴- تورم ارزی بیشتر از تورم ریالی خواهد بود.
در ارزها، فرانک سوئیس بیشتر از ارزهای دیگر گران میشود.
شاخص دلار (ارزش دلار در مقابل ۶ ارز رقیب) ١٢ درصد سقوط کرده، با این وجود، صندوق بینالمللی پول اعلام کرد دلار ٢٠ درصد بیش از ارزش واقعی آن ارزشگذاری شده است.
۵- بازدهی اوراق خزانه دولتی بیشتر از تورم ریالی خواهد بود.
۶- تورم در بخش مسکن ارزانقیمت در مناطقی که قطب اشتغالند (در این مناطق تقاضا برای مسکن ارزانقیمت بیش از عرضه است) بیشتر از تورم ریالی خواهد بود.
۷- تورم ریالی بیشتر از تورم در بخش مسکن (مسکن لوکس و میانقیمت) خواهد بود. (قیمت مسکن اگر به فرانک سوئیس محاسبه شود، ارزان خواهد شد.)
مسکن لوکس با کاهش قیمت مواجه میشود.
۸- تورم ریالی بیشتر از سود سپرده کوتاهمدت خواهد بود.
۹- تورم ریالی بیشتر از سود سپرده یکساله خواهد بود. (در همه پیشبینیها متوسط سال ٩٧ مد نظر است اما در مورد سود سپرده یکساله، سهماهه آخر سال ٩٧ مد نظر است. به عبارت صریحتر سود سپرده یکساله روند رو به کاهش خواهد داشت تا در زمستان ٩٧ به کمتر از تورم ریالی کاهش یابد.)
۱۰- بازدهی میانگین شرکتهای بورسی منهای شرکتهای معدنی، پتروشیمی و فولادی کمتر از سود سپرده یکساله خواهد بود.
۱۱- بازدهی بخش تولید غیر کشاورزی و غیر معدنی در معدل صنعت کمترین بازدهی را خواهد داشت.
۱۲- در خصوص پیشبینی نرخ طلا اختلاف بین نقطه مینیمم و ماکسیمم در طی سال ٩٧ بیشترین اختلاف در بین فقرههای فوق خواهد بود، لذا قیمت متوسط سال شاخص مناسبی نیست.
بیشترین نوسان قیمتی در سال ٩٧ در حوزه اونس طلا در بازار جهانی خواهد بود. (نهادهای مرتبط با ریسک بازار، محصولی که بیشترین نوسان را دارد، موردی مشخص میکنند.)
۱۳- پیشبینیها همه در بازه یکساله است اما در چشمانداز سهساله، هیچ چیز به اندازه ارزش سهام در بورس آمریکا کاهش ارزش نخواهد داشت.
۱۴- در چشمانداز سهساله کاهش ارزش «بیتکوین» بیشتر از کاهش ارزش بورس آمریکا خواهد بود.
۱۵- صد میلیارد دلار اوراق در اروپا و ژاپن با بازدهی منفی وجود دارد. این روند تداوم خواهد داشت.
۱۶- پرریسکترین سرمایهگذاری، سپردهگذاری بانکی است. (نهادهای مرتبط با اندازهگیری ریسک بازار، پرریسکترین سرمایهگذاری را اعلام میکنند.)
۱۷- کمبازدهترین بیزینس، کسبوکار در مناطقی است که دچار بحران کمآبیاند.