رئیس سازمان جنگلها:احیای 1100 هکتار بیابان خوزستان بدون مشارکت مردم 30 سال زمان می برد

    کد خبر :179602

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: هنرمان باید این باشد که بتوانیم با کمک و همراهی مردم کارهای منابع طبیعی را پیش ببریم زیرا با حجم گسترده منابع طبیعی و چالش هایی که آن را تهدید می کند پیشرفت اقدامات توسط یک سازمان دیده نخواهد شد.

به گزارش بازتاب از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، خلیل آقایی در نهمین جلسه کمیته راهبری پروژه منارید اظهارداشت: یک میلیون و 100 هزار هکتار بیابان تنها در استان خوزستان وجود دارد که اگر اعتبارات به طور تمام و کمال وجود داشته باشد و ابر و باد و مه و خورشید و فلک بکار آیند اما نقش و مشارکت مردم وجود نداشته باشد 30 سال زمان می برد تا مشکل این منطقه حل شود.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: در سفر اخیر به استان خوزستان یک شهروند اهوازی به من گفت؛ زمین در اختیارمان بگذارید و برایمان وام جور کنید، دیگر چیزی از شما نمی خواهیم و ما با ایجاد نخلستان اراضی بیابانی را سرسبز می کنیم.
وی تصریح کرد: مردم آماده مشارکت هستند این ما هستیم که کارها را باید برای مردم سهل و آسان کنیم.
آقایی گفت: پروژه منارید با سازمان ملل اهداف خوبی را در کشور دنبال می کند اما واقعاً مسئولان اثرگذار چقدر از اجرای این پروژه در کشور اطلاع دارند و ما چه میزان آنان را مطلع کرده ایم.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و ابخیزداری کشور خاطر نشان کرد: امروز هماهنگی های خوبی بین ادارات کل منابع طبیعی استان ها با ادارات برنامه و بودجه استان وجود دارد و در این نشست هم مدیران منابع طبیعی استان ها حضور دارند و هم مدیران برنامه و بودجه استان هایی که پروژه منارید به صورت پایلوت در آن اجرا می شود. باید تعاملات روز به روز بیشتر شده و از ظرفیت ها در جهت احیا و حفظ منابع طبیعی بهره برداری بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به این که ما باید دنبال راهکار و مدل های موفق در منابع طبیعی باشیم، اضافه کرد: مستندسازی از اقدامات و فعالیت ها در منابع طبیعی کاری ارزشمند است و مستندات موفق را باید به سایر استان ها تعمیم بدهیم.
در این مراسم خانم کارلسن معاون نماینده برنامه عمران ملل متحد در ایران و مدیران کل منابع طبیعی و مدیران برنامه و بودجه استان های پایلوت پروژه منارید؛ یزد، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری و خراسان شمالی حضور داشتند.
گفتنی است تقویت و انسجام سازمانی در راستای مدیریت یکپارچه منابع طبیعی، پروژه بین المللی منارید(MENARID) در چارچوب برنامه توسعه پایدار و یکپارچه کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در هفت کشور اردن، الجزایر، ایران، تونس، مراکش، مصر و یمن اجرا می‌شود.
این پروژه در ایران، با مشارکت تسهیلات جهانی محیط زیست(GEF)، برنامه توسعه ملل متحد(UNDP) و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به‌عنوان نماینده دولت از شهریور 1390 آغاز شده است.
هدف نهایی پروژه، توسعه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی تجدید شونده با توجه به سازگاری با شرایط اقلیمی و منافع محیط زیست جهانی است، همچنین پروژه در پی آن است که از ظرفیت زیست‌بوم‌ها در جهت تامین معاش مردم محلی حفاظت نماید. پروژه منارید به‌منظور تحقق این هدف، با سایر پروژه‌های کشور تحت یک چتر حمایتی همکاری و مشارکت فعالانه دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید